Καρά Τεπέ, μετά από ένα τέταρτο βροχής

 






 


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην κλείσει το εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ. «Ξεχνά» ότι η απόφαση πάρθηκε από το 2017 !

 


Σε πολιτική αντιπαράθεση  μετατράπηκε η επιστολή των εργαζομένων του εργοστασίου της Pitsos(Bosch) προς τον Πρωθυπουργό, όπου ζητούν να υπάρξει παρέμβαση ώστε το ιστορικό εργοστάσιο να μην κλείσει και να μην μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του στην Τουρκία.

 

Οι τομεάρχες Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για «υποτιθέμενη φιλοεπενδυτική κυβέρνηση» και ζητούν τη συνέχεια λειτουργίας του εργοστασίου.

 

Ωστόσο, παραλείπουν να αναφέρουν οτι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση ετών και μάλιστα παρόμοια επιστολή είχαν στείλει οι εργαζόμενοι το 2017 και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων».

 

«Η σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων για το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος είναι μια ακόμα απόδειξη για το πού οδηγεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: στην ύφεση και στην ανασφάλεια», συνεχίζει η κοινή δήλωση Χαρίτση-Ξενογιαννακοπούλου και επισημαίνει: «Η διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν είναι ορατή: Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και κατάφερε να δώσει μια πολύτιμη ανάσα ζωής σε μια ιστορική ελληνική βιομηχανία που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων. Καλούμε την υποτίθεται φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: να εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής στη μονάδα της Πίτσος και τις θέσεις εργασίας».

 

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί μάλλον ότι οι υπάλληλοι δεν έστειλαν σήμερα επιστολή για πρώτη φορά από το 2017 προειδοποιούσαν και η τότε κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει μία αποτελεσματική λύση ώστε η επιχείρηση να παραμείνει ανοιχτή και στην Ελλάδα.

 

Η επιστολή

 Όπως φαίνεται από την επιστολή, οι εργαζόμενοι την απέστειλαν τον Νοέμβριο του 2017 προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Χαρακτηριστικά σημείωναν στην επιστολή «Η Ομοσπονδία ήδη με επιστολή στις 24-52017, κύριε πρωθυπουργέ, σας ενημερώναμε για την υπάρχουσα κατάσταση στην εταιρεία Πίτσος -Siemens και την μη τήρηση της συμφωνίας συμβιβασμού Siemens – Κυβέρνησης».

 

Και πρόσθεταν «Κύριε πρωθυπουργέ,  δεν απαντήσατε ούτε μια φορά για ποιο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο δεν πιέζει τη Siemens να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», σημειώνοντας ότι «Αντ’αυτού, κύριε πρωθυπουργέ, αφήσατε στην τύχη τους, τους εργαζόμενους».

[---->]