Οταν η CITYBANK διορίζει τους μισούς υπουργούς



Μια συγκλονιστική συνέντευξη του Ασάνζ
6 Νοεμβρίου 2016

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ μιλά στον βραβευμένο αυστραλιανής καταγωγής δημοσιογράφο Τζον Πίλτζερ και αποκαλύπτει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Aυτή η συνέντευξη βιντεοσκοπήθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο Τζούλιαν Ασάνζ ως πολιτικός πρόσφυγας και ανέβηκε στο You Tube στις 5 Νοεμβρίου 2015.

Τζον Πίλτζερ:Τι σημαίνει η παρέμβαση του FBI κατά της Χίλαρι Κλίντον αυτές τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας;

Τζούλιαν Ασάνζ:Αν εξετάσουμε την ιστορία του FBI, γίνεται φανερό ότι έχει γίνει η πολιτική αστυνομία της Αμερικής. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αποκαθήλωσε τον πρώην διευθυντή της CIA, τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετράους, για τις απόρρητες πληροφορίες που έδωσε στην ερωμένη του. Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Το FBI θέλει να δείξει ότι κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όμως η Χίλαρι Κλίντον επέδειξε ύποπτη αντίσταση στην έρευνα του
FBI, και επομένως το FBI εξοργίστηκε επειδή το έκανε να φαίνεται αδύναμο. Έχουμε δημοσιοποιήσει περίπου 33.000 emails της Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Αυτά προέρχονται από ένα σύνολο 60.000 και πλέον emails από τα οποία η Κλίντον έχει κρατήσει περίπου τα μισά για τον εαυτό της κι εμείς δημοσιοποιήσαμε περίπου τα μισά.

Ύστερα υπάρχουν τα emails του Ποντέστα τα οποία δημοσιοποιήσαμε. Ο Τζον Ποντέστα είναι ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον και επομένως υπάρχει ένα νήμα που συνδέει όλα αυτά τα emails, υπάρχουν ένα σωρό «πλήρωσε και παίξε» (pay-for-play) όπως τα αποκαλούν που παρέχουν επί πληρωμή πρόσβαση σε κράτη, άτομα και επιχειρήσεις. Αυτά τα emails συνδυάζονται με την κάλυψη των emails της Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, κάτι που μας οδήγησε σε ένα περιβάλλον όπου αυξάνεται η πίεση το FBI.
Τζον Πίλτζερ:Το επιτελείο της Κλίντον ισχυρίζεται ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η Ρωσία και ότι αυτή η χώρα διέρρευσε στα WikiLeaks τα σχετικά emails.

Τζούλιαν Ασάνζ:Το στρατόπεδο της Κλίντον επιδεικνύει νεομακαρθική υστερία, δηλαδή ότι για όλα φταίει η Ρωσία. Πολλές φορές η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ψευδών ότι 17 μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία είναι η πηγή των δημοσιευμάτων μας. Αυτό είναι ψέμα. Δηλώνουμε ότι η Ρωσία δεν είναι η πηγή.
Τα WikiLeaks δημοσιοποιούν υλικό εδώ και δέκα χρόνια. Μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία έχουμε δημοσιοποιήσει δέκα εκατομμύρια έγγραφα, αρκετές χιλιάδες μεμονωμένες εκθέσεις, όλα από αρκετές χιλιάδες διαφορετικές πηγές και ποτέ δεν κάτι που να ήταν ψευδές.

ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ISIS ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ!

Τζον Πίλτζερ:Τα emails που φανερώνουν ότι υπήρχε πρόσβαση έναντι χρηματικού τιμήματος και που δείχνουν πώς η ίδια επωφελήθηκε και επωφελήθήκε πολιτικά είναι εκπληκτικά. Σκέφτομαι την περίπτωση που εκπρόσωπος του Κατάρ εξαγόρασε με μια επιταγή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων πέντε λεπτά με τον Μπιλ Κλίντον.

Τζούλιαν Ασάνζ:Και άλλα 12 εκατομμύρια δολάρια από το Μαρόκο…
Τζον Πίλτζερ:Ναι, άλλα 12 εκατ. απ’ το Μαρόκο…

Τζούλιαν Ασάνζ:«Για να παραβρεθεί η Χίλαρι Κλίντον σ’ ένα πάρτι…»

Τζον Πίλτζερ: Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, εδώ τα emails είναι εξόχως αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν την άμεση σύνδεση ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τα θεμέλια του τζιχαντισμού ή του ΙSIL στη Μέση Ανατολή. Μπορείτε να μας πείτε πώς τα emails δείχνουν τη σχέση ανάμεσα σε εκείνους που υποτίθεται ότι καταπολεμούν τους τζιχαντιστές του ISIL και εκείνους που συνέβαλαν στη δημιουργία του.

Τζούλιαν Ασάνζ:Υπάρχει ένα email της Χίλαρι Κλίντον στις αρχές του 2014, λίγο αφότου έφυγε από το υπουργείο Εξωτερικών, που απευθύνεται στον Τζον Ποντέστα, τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του και σ’ αυτό αναφέρεται ότι o ISIL χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Είναι το πιο σημαντικό email από όλο το πακέτο και ίσως γιατί τα χρήματα από τους Σαουδάραβες και το Κατάρ έχουν πλημμυρίσει όλο το Ίδρυμα Κλίντον. Ακόμα και η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι κάποιοι παράγοντες από τη Σαουδική Αραβία στηρίζουν τον ISIL ή ISIS. Aυτή ήταν πάντα η απάτη ότι ναι, κάποιοι «άτακτοι» εμίρηδες χρησιμοποιούν τα κέρδη τους από το πετρέλαιο για να κάνουν ό,τι γουστάρουν, όμως στην πραγματικότητα η κυβέρνησή τους δεν συμφωνεί.
Όμως αυτό το email λέει πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, ότι οι κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ χρηματοδοτούν τον ISIS.

Τζον Πίλτζερ:Οι Σαουδάραβες, το Κατάρ, οι Μαροκινοί, το Μπαχρέιν έδιναν ένα σωρό χρήματα στο Ίδρυμα Κλίντον όσο η Χίλαρι ήταν υπουργός Εξωτερικών και το υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε μαζικές πωλήσεις όπλων, ιδίως στη Σαουδική Αραβία.

Τζούλιαν Ασάνζ:Όταν η Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών, εγινε η μεγαλύτερη στα χρονιά αγοραπωλησία όπλων με τη Σαουδική Αραβία, ύψους πάνω από 80 δισ. δολάρια. Μάλιστα στη διάρκεια της θητείας της, οι συνολικές εξαγωγές όπλων από τις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν ως προς την αξία τους σε δολάρια.

Τζον Πίλτζερ:Και φυσικά το αποτέλσμα ήταν ότι το διαβόητο τρομοκρατικό δίκτυο που το λέμε ISII ή ISIS δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη σε χρήματα που προέρχονται από τους ίδιους ανθρώπους που σήμερα χρηματοδοτούν το Ίδρυμα Κλίντον.

ΤζούλιανΑσάνζ:Μάλιστα.

Τζον Πίλτζερ:Είναι φοβερό.

Τζούλιαν Ασάνζ:Ειλικρινά τη λυπάμαι τη Χίλαρι Κλίντον επειδή τη βλέπω σαν ένα άτομο που το τρώνε ζωντανό οι φιλοδοξίες του, που βασανίζεται σε βαθμό που να αρρωσταίνει, να λιποθυμά ως αντίδραση στις φιλοδοξίες του. Η Κλίντον εκπροσωπεί ένα ολόκληρο δίκτυο ανθρώπων και ένα δίκτυο σχέσεων με ορισμένα κράτη. Το ερώτημα είναι: τι θέση κατέχει η Χίλαρι Κλίντον σ’ αυτό το ευρύτερο δίκτυο; Είναι ένα γρανάζι με κεντρική θέση. Έχουμε πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς εν λειτουργία από τις μεγάλες τράπεζες σαν την Γκόλντμαν Σακς και τις μεγάλες εταιρείες της Γουόλ Στριτ μέχρι παράγοντες από τις μυστικές υπηρεσίας, ανθρώπους στο υπουργείο Εξωτερικών και τους Σαουδάραβες.

ΟΤΑΝ Η CITYBANK ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Η Κλίντον είναι το κεντρικό γρανάζι που αλληλοσυνδέει όλα αυτά διαφορετικά γρανάζια. Είναι ο βελούδινος κεντρικός εκπρόσωπος όλων αυτών που κατέχουν σήμερα εξουσία στις ΗΠΑ. Είναι αυτό που αποκαλούμε κατεστημένο ή «Συναίνεση της Ουάσιγκτον». Ένα από τα πιο σημαντικά emails του Ποντέστα που δημοσιοποιήσαμε δείχνει το πώς σχηματίστηκε το υπουργικό συμβούλιο του Ομπάμα και πώς τα μισά μέλη του είχαν βασικά οριστεί από έναν εκπρόσωπο της City Bank. Αυτό είναι εκπληκτικό.

Τζον Πίλτζερ:Δηλαδή η Citybank έδωσε μια λίστα…;
Τζούλιαν Ασάνζ:Ακριβώς.
Τζον Πίλτζερ:… που αποδείχτηκε πως περιείχε τα ονόματα των περισσότερων υπουργών του Ομπάμα.
Τζούλιαν Ασάνζ:Ναι.
Τζον Πίλτζερ:Επομένως η Γουόλ Στριτ αποφασίζει για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου των ΗΠΑ;
Τζούλιαν Ασάνζ:Αν εξετάσετε αναδρομικά την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, θα διαπιστώσετε ότι είχε συνδεθεί πολύ στενά με τα συμφέροντα των τραπεζών.
Νομίζω λοιπόν ότι για να καταλάβουμε την εξωτερική πολιτική της Κλίντον πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τη Σαουδική Αραβία. Οι διασυνδέσεις με τη Σαουδική Αραβία είναι υπερβολικά στενές.

Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
Τζον Πίλτζερ:Γιατί η Κλίντον τάχθηκε τόσο ανοιχτά και με τόσο πάθος υπέρ της καταστροφής της Λιβύης; Ας δούμε για το τι μας είπαν τα emails για το τι συνέβη εκεί. Η Λιβύη εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την κόλαση στην οποία έχει μετατραπεί η Συρία, εξηγεί τον τζιχαντισμό το ISIL και τα λοιπά… και η εισβολή στη Λιβύη ήταν κυρίως μια εισβολή της Χίλαρι Κλίντον. Τι μας λένε τα emails για όλα αυτά;

Τζούλιαν Ασάνζ:Η Λιβύη ήταν πάνω απ’ όλα ένας πόλεμος της Χίλαρι Κλίντον. Αρχικά ο Μπάρακ Ομπάμα ήταν αντίθετος. Ποιος ήταν αυτός που τον επιδίωξε; Η Χίλαρι Κλίντον. Αυτό προκύπτει από τα emails της. Την προώθηση του πολέμου την είχε αναθέσει στον πιο προσφιλή της πράκτορα, τον Σίντνεϊ Μπλού΄μενταλ. Από τις 33.000 emails της Κλίντον που έχουμε δημοσιεύσει, πάνω από 1.700 αφορούν αποκλειστικά τη Λιβύη. Όχι μόνο επειδή η Λιβύη έχει φτηνό πετρέλαιο. Η Κλιντον έβλεπε την απομάκρυνση του Καντάφι και την ανατροπή της κυβέρνησης της Λιβύης σαν κάτι που θα βοηθούσε την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

Έτσι, στα τέλη του 2001συντάχθηκε για τη Χίλαρι Κλίντον ένα έγγραφο εσωτερικής χρήσης, το Libya Tick Tock (Λιβύη Τικ Τακ) με τη χρονολογική περιγραφή του πώς η Κλίντον ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην καταστροφή του λιβυκού κράτους, με αποτέλεσμα περίπο 40.000 θανάτους εντός της Λιβύης. Στη χώρα μπήκαν οι τζιχαντικές, στη χώρα μπήκε ο ISIS, γεγονός που οδήγησε στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Όχι μόνο έχουμε ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη Λιβύη, να εγκαταλείπουν τη Συρία, δεν έχουμε μόνο την αποσταθεροποίηση άλλων αφρικανικών κρατών εξαιτίας της εισροής των όπλων, αλλά το ίδιο το λιβυκό κράτος δεν είναι πια σε θέση να ελέγχει τη μετακίνηση ανθρώπων μέσω του εδάφους τους. Η Λιβύη έχει μέτωπο στη Μεσόγειο και κάποτε ήταν ένα «πώμα» στο μπουκάλι της Αφρικής. 

Έτσι όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά προβλήματα και ο εμφύλιος πόλεμος στην Αφρική δεν κατέληγαν στην Ευρώπη επειδή η Λιβύη φρουρούσε τη Μεσόγειο. Αυτό είχε κάποτε ειπωθεί καθαρά, στις αρχές του 2011, από τον Καντάφι: «Τι νομίζουν ότι κάνουν αυτοί οι Ευρωπαίοι όταν προσπαθούν να βομβαρδίσουν και να καταστρέψουν το λιβυκό κράτος;  Μια πλημμύρα μεταναστών από την Αφρική και τζιχαντιστών θα κατακλύσουν την Ευρώπη». Και αυτό ακριβώς συνέβη.

ΚΛΙΝΤΟΝ ή ΤΡΑΜΠ;
Τζον Πίλτζερ:Κάποιοι σας παραπονιούνται και λένε: «Τι κάνουν τα WikiLeaks; Θέλουν να βγάλουν πρόεδρο τον Τραμπ;»
Τζούλιαν Ασάνζ: Η απάντησή μου είναι ότι δεν θα επιτρέψουν στον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί κανένα κομμάτι του κατεστημένου δεν είναι μαζί του, με εξαίρεση ίσως τους Ευαγγελιστές. Όμως οι τράπεζες, οι μυστικές υπηρεσίες, οι βιομηχανίες όπλων… το μεγάλο ξένο κεφάλαιο… όλα είναι ενωμένα υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, καθώς και τα ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ακόμα και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι.

Τζον Πίλτζερ:Τα WikiLeaks έχουν επικριθεί για συμμαχία με τους Ρώσους. Κάποιοι λένε: «Μα γιατί τα WikiLeaks δεν ερευνούν και δεν δημοσιεύουν emails για τη Ρωσία;»

Τζούλιαν Ασάνζ:Έχουμε δημοσιοποιήσει περίπου 800.000 έγγραφα ποικίλου περιεχομένου που αναφέρονται στη Ρωσία. Τα περισσότερα είναι επικριτικά, ενώ από τις δημοσιεύσεις μας έχουν εκδοθεί αρκετά βιβλία για τη Ρωσία και τα περισσότερα απ’ αυτά κρατούν κριτική στάση απέναντι σ’ αυτή τη χώρα. Επίσης τα έγγραφά μας για τη Ρωσία έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές δικαστικές υποθέσεις, κυρίως φυγάδων που εγκατέλειψαν τη Ρωσία ισχυριζόμενοι ότι είχαν υποστεί πολιτικές διώξεις και οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν τα έγγραφά μας για να τους αποδοθεί η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
 It’s ignorant to vote for Hillary Clinton without reading WikiLeaks https://t.co/Tiywc9Nrgr pic.twitter.com/c0QaJW4hCi

Τζον Πίλτζερ:Ποια είναι η προσωπική σας άποψη για τις αμερικανικές εκλογές; Έχετε κάποια προτίμηση για την Κλίντον ή τον Τραμπ;

Τζούλιαν Ασάνζ:Ας μιλήσουμε για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τι αντιπροσωπεέι για τον μέσο Αμερικανό και τον μέσο Ευρωπαίο. Αντιπροσωπεύει το αμερικανικό white trash («λευκό κατακάθι»), κάτι «αξιοθρήνητο και αδιόρθωτο», όπως το χαρακτήρισε η Κλίντον. Από την πλευρά το κατεστημένο ή του μορφωμένου κοσμοπολίτη ή από την οπτική το κατοίκου της πόλης, αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του Τραμπ είναι κάτι σαν τους «κοκκινολαίμηδες» (red necks), τους Ινδιάνους που ποτέ δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους. Είναι σαφές, από αυτά που λέει και κάνει ο Τραμπ και από τον κόσμο που πηγαίνει στις συγκεντρώσεις του, ότι ο Τραμπ δεν αντιπροσωπεύει τα μεσαία στρώματα ούτε τα ανώτερα μορφωμένα στρώματα. Και υπάρχει ένας φόβος μήπως φανεί ότι συσχετίζεται κανείς μ’ αυτά τα στρώματα, ένας κοινωνικός φόβος που υποβαθμίζει ταξικά όποιον μπορεί να κατηγορηθεί ότι με κάποιο τρόπο βοηθά τον Τραμπ έστω και ασκώντας κριτική στην Κλίντον. Αν δείτε πώς η μεσαία τάξη αποκτά την οικονομική και κοινωνική εξουσία της, αυτή η εξήγηση στέκει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ

Τζον Πίλτζερ:Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον Ισημερινό, αυτή τη μικρή χώρα που σας πρόσφερε καταφύγιο και πολιτικό άσυλο σ’ αυτήν εδώ την πρεσβεία στο Λονδίνο. Τώρα ο Ισημερινός σάς έχει διακόψει τη σύνδεση από εδώ που κάνουμε αυτή τη συνέντευξη στην πρεσβεία για τον προφανή λόγο ότι ανησυχούν μήπως φανεί ότι παρεμβαίνουν στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. Μπορείτε να μας πείτε γιατί προέβησαν σ’  αυτή την ενέργεια κα το πώς κρίνεται την υποστήριξη που σας έχει προσφέρει ο Ισημερινός;

Τζούλιαν Ασάνζ:Ας πάμε τέσσερα χρόνια πίσω. Έκανα αίτηση για άσυλο στον Ισημερινό σ’ αυτή την πρεσβεία ώστε να μη με απελάσουν στις ΗΠΑ. Μετά από ένα μήνα μού χορηγήθηκε άσυλο. Έκτοτε η πρεσβεία είναι κυκλωμένη από αστυνομικούς: μια πολύ δαπανηρή αστυνομική επιχείρηση για την οποία η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι έχει δαπανήσει πάνω από 12,6 εκατομ. λίρες. Αυτό το παραδέχτηκε πριν ένα χρόνο. Τώρα υπάρχουν ολόγυρα αστυνομικοί με πολιτικά και πολλών λογιών κάμερες-ρομπότ παρακολούθησης. Δηλαδή εδώ, στην καρδιά το Λονδίνου, διεξάγεται μια σοβαρή σύγκρουση ανάμεσα στον Ισημερινό, μια χώρα των 16 εκατομ. κατοίκων, και το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει στο πλευρό του τους Αμερικανούς.

Επομένως αυτό που κάνει ο Ισημερινός είναι μια πολύ γενναία πράξη. Τώρα έχουμε εκλογές στις ΗΠΑ, τον επόμενο χρόνο είναι οι εκλογές στον Ισημερινό και ο Λευκός Οίκος νιώθει την πολιτική θερμοκρασία να ανεβαίνει εξαιτίας των αληθινών πληροφοριών που δημοσιοποιούμε. Τα WikiLeaks δεν δημοσιοποιούν υλικό από την επικράτεια του Ισημερινού, από αυτή την πρεσβεία, αλλά από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και μια σειρά άλλες χώρες. Επομένως η απόπειρα να ασκηθεί πίεση στον Ισημερινό γίνεται μέσω της θέσης μου ως πρόσφυγα και αυτό είναι πραγματικά αβάσταχτο. Σημαίνει ότι θέλουν να φιμώσουν έναν εκδοτικό μηχανισμό, να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση αληθινών πληροφοριών που ενδιαφέρον άμεσα τον αμερικανικό λαό και άλλους σχετικά με τις εκλογές.

Τζον Πίλτζερ:Πείτε μας τι θα συνέβαινε αν ανοίγατε την πόρτα και βγαίνατε απ’ αυτό το κτίριο της πρεσβείας. 

Τζούλιαν Ασάνζ:Θα με συλλάμβανε αμέσως η βρετανική αστυνομία και θα με εξέδιδαν αμέσως στις ΗΠΑ ή στη Σουηδία. Στη Σουηδία δεν είμαι καταζητούμενος, με έχει ήδη απαλλάξει από τις κατηγορίες η ανώτατη εισαγγελέας της Στοκχόλμης Εύα Φίνε. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα συνέβαινε εκεί, όμως ξέρουμε ότι η σουηδική κυβέρνηση έχει αρνηθεί να δεσμευθεί ότι δεν θα με εκδώσει στις ΗΠΑ….

Στη συνέχεια ο Ασάνζ περιγράφει πώς νιώθει «ιδρυματοποιημένος» στο κτίριο της πρεσβείας του Ισημερινού, πώς είναι το να μη σε βλέπει καθόλου ο ήλιος και περιγράφει το πόσο δύσκολο είναι να αποφευχθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ έτσι και διαβεί τις πύλες της πρεσβείας…