Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε ξανά απεργία πείνας : «Είναι βασανιστές και διεφθαρμένοι»

 


Η ιστορία του γνωστή. Γεννήθηκε το 1979. Το 1998 φυλακίζεται για έγκλημα τιμής, στις φυλακές Νέων Αυλώνα. Ακολουθεί η καταδίκη του για ληστείες που διαπράττει στο λιγοστό διάστημα που βρίσκεται ελεύθερος και καταδικάζεται σε 44 χρόνια φυλάκισης.

 

Στα 35 του χρόνια, συνειδητοποιεί ότι έχει περάσει μεγάλο μέρος από τη ζωή του χωρίς κάτι να ελπίζει. Κόντρα σε κάθε "κανόνα" της φυλακής, ο Δημάκης μεταμορφώνεται.

 

Συνεχίζει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαβάζοντας σε ένα κελί με 8 συγκρατούμενούς.

Αποφοιτά σε πείσμα του εκδικητικού "σωφρονιστικού" συστήματος με 19,9. Άριστος.

Δίνει πανελλήνιες εξετάσεις και μπαίνει δεύτερος σε κατάταξη, ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η ιστορία του Βασίλη γίνεται γνωστή παντού. Τα συγχαρητήρια της πολιτείας δίνουν και παίρνουν. Ορίστε το σωφρονιστικό σύστημα λειτουργεί. Όμως ο ίδιος μιλάει, διεκδικεί, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο κρατικός μηχανισμός λυσσάει. Και αποφασίζει να τον βάλει "στη θέση του".

 

Του αρνείται εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό "βραχιολάκι", για να παρακολουθεί τα μαθήματά του και αλλοιώνει τον ευεργετικό υπολογισμό έκτισης της ποινής του.

 

Το Συμβούλιο της Φυλακής απορρίπτει το αίτημα του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Ο Βασίλης δεν σταματά. Δημοσιοποίηση. Καταγγελία. Απεργία πείνας και δίψας. Ξανά και ξανά.

 

Σήμερα 14 Μαρτίου 2022, ο Βασίλης Δημάκης μπήκε σε λευκή απεργία. Αρνείται να λάβει πέραν της τροφής, νερό και ιατρική περίθαλψη.

 

Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο.

 

Διεκδικώ πράγματα για εμένα και τους συγκρατούμενούς μου, πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτό τους ενοχλεί

 

Τι συνέβη και προχωράτε τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας;

«Από τις 28/2 ξεκίνησαν τα μαθήματα στο πολιτικό της Νομικής. Και από 5 άτομα το Συμβούλιο της Φυλακής πέρασε μόνο 3. Εμάς μας άφησε στοχευμένα πίσω, χωρίς καμία εξήγηση».

 

Με τι αιτιολογία;

«Με καμία,ούτε μας καλούν, ούτε μας λένε κάτι, τίποτα».

 

Συνοψίζω, ενώ έχουν ξεκινήσει από 28/2 τα μαθήματα, έχετε αποκλειστεί κατά παράβαση κάθε νόμου, από την εκπαιδευτική διαδικασία;

«Ναι, δεν μας εισάγει καν το αίτημα που έχουμε κάνει, που είναι επαναλαμβανόμενο κάθε φορά».

 

Χρωστάτε δύο μαθήματα;

«Ναι, μου μένουν 2 μαθήματα, δεν τα χρωστάω. Ακολουθώ την κανονική διαδικασία. Είμαι πάντα στην ώρα μου τυπικός σε όλα τα μαθήματα. Απλά αυτά τα δύο τα είχα αφήσει επίτηδες για να μπορέσω να παραμείνω εδώ. Γιατί η Νικολάου με την διευθύντριά μας εδώ, είχαν σκοπό με το που τελειώσω την εκπαίδευση να με σηκώσουν από την φυλακή. Οπότε δεν τα έδωσα, δεν πήγα καν στις εξετάσεις.»

 

Έχετε κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια, παράδειγμα προς μίμηση. Εσείς βρίσκετε συνεχώς εμπόδια, μας εξηγείτε γιατί;

«Ίσως επειδή μιλάω παραπάνω. Επειδή διεκδικώ πράγματα για εμένα και τους συγκρατούμενούς μου, πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτό τους ενοχλεί».

 

Αναγέννηση Γολγοθάς

 

Έχετε σχεδόν μεγαλώσει στη φυλακή. Τι σας έκανε να αποφασίσει να διεκδικήσετε τη μόρφωση σας;

«Μετά την τελευταία μου σύλληψη, όταν βρέθηκα μπροστά στην ανακρίτρια της είπα: από σήμερα είμαι άλλος άνθρωπος, δεν θα με ξαναδείτε στην πόρτα σας από έκνομη ενέργεια, ποτέ. Έτσι και έγινε. Συνέχισα τις δύο τάξεις του λυκείου που τις είχα αφήσει τότε. Μπήκα στη διαδικασία, έδωσα τα μαθήματα. Πολλά προβλήματα από τότε στα Γρεβενά. Με έδιωξαν μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις, έφτασα στην Πάτρα. Πάλι αγώνας, ανηλεής συνεχόμενος, κόντρα σε κάθε υπηρεσία. Ούτε να πάω στη βιβλιοθήκη, ούτε να έχω έναν χώρο για να διαβάζω. Πάντα εμπόδια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω τραβήξει. Σε πείσμα όλων αυτών έδωσα τον αγώνα μου και τελείωσα με 19,9. Εξετάσεις έγραφα μπροστά σε 40-50 άτομα, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ. Φανταστείτε σε τι ψυχοφθόρα διαδικασία ήμουν. Έγραψα σε όλα 20 εκτός από μαθηματικά. Που έγραψα 18,6. Το ίδιο και στις πανελλήνιες έδινα μόνος μου με 30,40 άτομα να με φρουρούν. ΟΠΚΕ γύρω γύρω, περικυκλωμένο όλο το σχολικό συγκρότημα Νίκος Τεμπονέρας. Η Πάτρα ολόκληρη κλειστή. Να δυσαρεστούνται οι πολίτες. Να δημιουργούν προβλήματα στον κόσμο, τέτοιες βρομιές».

 

Επιλέξατε στοχευμένα την Νομική;

«Προφανώς. Πέρασα στο Πολιτικό της Νομικής, αλλά πρώτη μου επιλογή ήταν η Νομική. Με αυτά τα προβλήματα δεν μπόρεσα να βγάλω τα μόρια που ήθελα. Και δεν κατάφερα να περάσω στη Νομική. Πέρασα δεύτερος από όλα τα νυχτερινά σχολεία της χώρας στο Πολιτικό.

 

Πείτε μου, πού διαβάζεται τώρα και πώς;

«Τώρα εδώ εντάξει, έχω το χώρο μου. Εκεί ήμουνα με άλλους 8-9 κρατούμενους στο θάλαμο. Έκανα ολόκληρη φασαρία, απείλησα ότι θα ξεκινήσω πάλι απεργίες και μου δώσανε την τελευταία χρονιά, λίγο πριν τελειώσει το λύκειο ένα κελί με έναν ακόμα κρατούμενο».

 

Ένα εκδικητικό σύστημα

 

Είναι η τρίτη φορά που κάνω απεργία πείνας. Με έχουν καταστρέψει η Νικολάου και οι υπόλοιποι

 

Σωφρονισμός στη φυλακή μάλλον δεν υπάρχει με βάση τη διήγηση σας...

«Ακούστε. Είναι δυνατόν παιδί που έχει περάσει μηχανολόγος Ηλεκτρονικών υπολογιστών, δηλαδή στη σχολή που είναι μετά την ιατρική με 19.000 μόρια, να μην το δίνουνε άδεια να πάει στις θεωρίες. Πάει μόνο στα εργαστήρια. Πώς είναι δυνατόν να περάσει στα εργαστήρια χωρίς να έχει διδαχτεί την θεωρία»;

 

Πως το κάνουν; Τι λένε;

«Με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

 

Μιλάτε, γράφετε και αγωνίζεστε; Δεν φοβάστε τις συνέπειες;

«Δεν φοβάμαι τους δειλούς ανθρώπους που μηχανεύονται πράγματα. Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έχει δώσει ο νομοθέτης και η κοινωνία για να μπορέσουν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα και τα κάνουν όσο χειρότερα γίνεται. Και όσο πιο σκοτεινά. Τι να φοβάμαι από τέτοια σκουπίδια; Γιατί περί σκουπιδιών πρόκειται».

 

Ξεκινήσατε σήμερα, τρίτη φορά, απεργία πείνας και δίψας.

«Ναι, ξεκίνησα από τα χαράματα, δεν έχω πιει νερό, δεν έχω φάει φαγητό. Και δεν πρόκειται να φάω. Ούτε να πιω γουλιά. Γνωρίζω ότι από αύριο θα είμαι εντελώς αφυδατωμένος. Και από μεθαύριο θα έχω σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Είναι η τρίτη φορά. Ο οργανισμός μου είναι ήδη επιβαρυμένος Την πρώτη φορά που ήμουνα πιο δυνατός άντεξα 7-8 μέρες την προηγούμενη 4-5. Τώρα η διαδικασία πάει ακόμα πιο γρήγορα. Σκεφτείτε ότι είμαι με μεντρόλ (χάπια κορτιζόνης). Και μαγνήσιο. Αν δεν παίρνω από αυτά, πρήζονται τα άκρα μου. Δεν μπορώ να περπατήσω. Χωρίς να κουνιέμαι, πονάω εσωτερικά. Πονάω φρικτά. Με έχουν καταστρέψει η Νικολάου και οι υπόλοιποι».

  

Δεδομένο ότι τις προηγούμενες φορές οι απεργίες σας είχαν αποτέλεσμα, κερδίσατε αυτά που δικαιούστε. Γιατί πρέπει να γίνεται αυτό κάθε φορά;

«Γιατί είναι βασανιστές. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι μίσος. Γιατί είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο όλοι. Ελάχιστοι είναι που δεν τα παίρνουν εδώ πέρα. Όλα έχουν μια τιμή, από τη διευθύντρια μέχρι τον τελευταίο φύλακα. Να φέρω ένα παράδειγμα. Ο Φουρθιώτης ερχόταν και έβλεπε τον πιλότο (σ.σ. ο γυναικοκτόνος των Γλυκών Νερών) χωρίς τυπικά επισκεπτήρια, χωρίς τίποτα. Το επέτρεπε γιατί σκεφτόταν τα καλά λογάκια που θα πει ο δημοσιογράφος για τη διευθύντρια. Αρέσκεται σε αυτά. Αυτά είναι πράγματα τα ξέρουν και οι πέτρες. Όσοι έχουν λεφτά περνάνε καλά στη φυλακή όσοι δεν έχουν όχι. Αυτό κάνει η κυρία Στέφη (σ.σ. διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού) που έπρεπε να έχει πάρει πόδι από καιρό, εντελώς διεφθαρμένη».

 

Αποφυλάκιση μετ εμποδίων

 Πότε θα αποφυλακιστείτε;

«Άλλο κομμάτι που πονάει, Σε άλλες φυλακές δίνουν 23αρια και 30αρια μεροκάματα στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών. Εδώ η κυρία Μπαρτζάκλη και κάποιες άλλες εισαγγελείς έχοντας στοχοποιήσει εμένα, δίνουνε 14 μέρες το μήνα. Και συμπαρασύρει και τους άλλους συγκρατούμενούς μου εδώ. Τόσες φορές έχω ζητήσει να εφαροστεί ο νόμος. Γιατί υπάρχει ο συγκεκριμένος νόμος που λέει για την αναλογία; Όποιος έχει σπουδές ολοκληρωμένες τρίμηνης διάρκειας, πρέπει να παίρνει τον ευεργετικό προϋπολογισμό ημερών. Σε εμάς αυτό δεν υπάρχει. Δεν μας λένε ποιος είναι ο νόμος. Το παίρνουν από μας και το βάζουν αλλού, τα πουλάνε».

 

Οι δικηγόροι σας τι λένε, πώς μπορείτε να αμυνθείτε;

«Έχουμε φτάσει στον Άρειο Πάγο. Και εδώ σφυρίζουν αδιάφορα».

 

Αν υποθέσουμε ότι θα ξεπεραστεί και αυτό κύριε Δήμακη, πότε περιμένετε να  αποφυλακιστείτε;

«Μόλις τελειώσουμε με αυτό που έχουμε τώρα, θα καταθέσουμε αίτημα αποφυλάκισης».

 

Πόσο καιρό βρίσκεστε στη φυλακή;

«Είμαι από το 1998»

 

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η ενσωμάτωσή σας μετά από τόσα χρόνια;

«Δεν είμαι η ιδρυματοποιημένος, έχω κρατήσει τη φυλακή μακριά από μένα».

 

Που είναι η πατρίδα σας;

«Είμαι από το  χωριό Εμπεσός στην επαρχία Βάλτου στη Αιτωλοακαρνανία. Πατάει σε 3 νομούς το χωριό μου. Στης Αιτωλοακαρνανίας που ανήκουμε, της Ευρυτανίας, στα χωριά του Άρη, και στης Άρτης».

 

Εκεί θα επιστρέψετε;

«Όχι, θεωρώ ότι θα δραστηριοποιηθώ εδώ. Σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι αυτό  σπουδάζω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που βάλλονται και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ελπίζω να γίνουμε εμείς η μοίρα τους».

 

Η ανάρτηση του Βασίλη Δημάκη

 

«Από σήμερα 14/03/2022, κατέρχομαι σε λευκή απεργία κόβοντας την τροφή και το νερό. Είναι η τρίτη φορά που εξαναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω αυτό το ακραίο μέτρο για να προασπίσω τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

 

Δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα τα οποία μπορούμε να αποταθούμε έτσι ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να θέσουμε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μας.

 

Μιας και εγώ συγκεκριμένα έχω επιβαρύνει πάρα πολύ την υγεία μου από τις δύο προηγούμενες απεργίες πείνας και διψάς.

 

Από 28/02 , ξεκίνησαν τα μαθήματα στη σχολή μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης στο πολιτικό της Νομικής.

 

Απομένουν δύο μαθήματα υποχρεωτικά για να πάρω το πτυχίο μου, αλλά το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, αρνείται πεισματικά να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση, όπως και ενός άλλου συγκρατούμενού μου συμφοιτητή του Βασιλείου Αναγνόπουλου!

 

Η νεοφερμένη εισαγγελέας πρωτοδικών της οποίας ακόμα αγνοούμε το όνομά της, -την οποία προσωπικά δεν υπολήπτομαι- διότι είναι η εισαγγελέας η οποία δεν μου επέτρεψε να βρίσκομαι στις εξετάσεις του προηγούμενου μήνα για το χειμερινό εξάμηνο, παρότι ο καθηγητής του ενός μαθήματός μου ο αξιότιμος κύριος Χαρίλαος Πλατανάκης, τους έστειλε μήνυμα και τους είπε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκομαι εκεί διότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ αλλά και σε εμένα προσωπικά, διότι δεν μπορεί να υπάρξει διάδραση μέσα από ένα μικρόφωνο και μία οθόνη.

 

Χαρακτήρισε δε τη συμπεριφορά τους αυτή, άθλια και εκδικητική.

 

Η εισαγγελέας όταν εκλήθην στο συμβούλιο είπε "τι χρειάζεται να πας αφού μπορείς να δώσεις από δω εξετάσεις ποιος ο λόγος να βρίσκεσαι εκεί»;  Απ' ό,τι φαίνεται ], η συγκεκριμένη εισαγγελέας» δεν πρέπει να πάτησε πολλές φορές το πόδι της στο Πανεπιστήμιο ...

 

Ειδικά δε, όταν σε αίτημα συγκρατούμενού μου συμφοιτητή , άκουσον άκουσον του είπε ότι "θα σου κόψω την άδεια διότι δεν μου αρέσει η στάση του σώματός σου".

 

Πώς είναι δυνατόν έπειτα να υπολήπτεσαι έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό που υπηρετεί τη δικαιοσύνη (?) Προσφέροντας κατ εμε χειριστές υπηρεσίες... Δηλαδή, κάποιος προϊστάμενος της δεν πρέπει να την ελέγξει για αυτή τη συμπεριφορά;

 

Είναι δυνατόν να λες σε κρατούμενο φοιτητή που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα για 5-6 συναπτά έτη πού πηγαινοέρχεται στο πανεπιστήμιο, ότι θα του κόψεις την άδεια διότι δεν σου αρέσει -επαναλαμβάνω- η στάση του σώματός του;

 

Τι διάολο κριτήριο είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω ...

 

Έκτοτε, κατέθεσα αίτηση για το μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, η οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα εισήχθη στο Συμβούλιο για να εξεταστεί η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά θέματα Σοφία Ασημακοπούλου έχει ετοιμάσει τα χαρτιά εδώ και 10 μέρες αλλά η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι μονίμως απασχολημένη, πότε με τα μεροκάματα στην A πτέρυγα, πότε με τα μεροκάματα στη Δ, πέρασε τους μαθητές του ΙΕΚ αλλά εμάς που βγαίνουμε έξω και παρακολουθούμε δια ζώσης μαθήματα δεν το θεώρησε απαραίτητο. Εγώ έχω μάθει να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εγώ προσωπικά φαντάζομαι από πού προέρχεται όλο αυτό το μένος και όλη αυτή η στοχευμένη αδιαφορία.

 

Προσπαθούν ακόμα και τώρα στα τελειώματα να μου κάνουν κακό απομακρύνοντας με δίχως λόγο από την εκπαιδευτική διαδικασία δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, όσοι δοκιμαζόμαστε στην εκπαίδευση όντας κρατούμενοι φοιτητές.

 

Το μόνο πράγμα που μας έχουν "προσφέρει" μέχρι τώρα είναι ένα σωρό τεχνηέντως τοποθετημένα προσκόμματα, δυσκολεύοντας την φοίτηση μας !

 

Τώρα, τα όσα η Διευθύντρια Μαρία Στέφη λέει, ότι είναι υπέρ της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων και ένα σωρό άλλα τέτοια κουραφέξαλα τα ακούμε βερεσέ.

 

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω κυρία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους φοιτητές κρατούμενους και αν ενδιαφερόταν και αυτή αλλά και οι υπόλοιποι στο Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν θα απέρριπτε τη μία μετά την άλλη τις αιτήσεις των κρατουμένων για δωρεάν χρήση του βραχιολιού (!) Μιας και ο νομοθέτης είναι σαφέστατος, λέγοντας με πλήρη σαφήνεια ότι "όταν στον φοιτητή κρατούμενο τεκμαίρεται αβίαστα από τα φορολογικά του έγγραφα ότι αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα του γεωεντοπισμού οφείλει το Υπουργείο να αναλάβει όλα τα έξοδα"...

 

Όπως γίνεται στην περίπτωσή μου, αλλά με έναν υπόρρητο εκβιασμό αναγκάζουν τους κρατούμενους να μαζεύουν ρεφενέ τα χρήματα αριστερά και δεξιά για να μπορούν να βγαίνουν στο πανεπιστήμιο αυτή είναι η αλήθεια. Ειδάλλως η εκπαίδευση τότε καθίσταται ταξική !

 

Ποια βοήθεια μας έχουν προσφέρει;

 

Παραδείγματος χάρη προβλέπεται, ότι από τα κεφάλαια εργασίας των κρατουμένων θα έπρεπε να μας καλύπτουν τα έξοδα των εισιτηρίων και ένα υποτυπώδες πρωινό , π.χ ένα σάντουιτς και έναν καφέ, αλλά αυτά χάνονται σε κάποια τρύπια φόδρα τσέπης παντελονιού των Οικονομικών διαχειριστών του Κορυδαλλού. Αφού μέχρι τώρα ουδέποτε και κανένας δεν έχει λάβει έστω ένα ευρώ για τα έξοδα που ο νομοθέτης προβλέπει, παρότι τα έχουμε ζητήσει. Αυτή είναι η βοήθεια που η κυρία Μαρία Στέφη "προσφέρει" στους φοιτητές κρατούμενους. Αλλά νισάφι πια ως εδώ, τώρα θα τα πούμε όλα.

 

Αν υπήρχε έστω λίγο τσίπα και λίγο φιλότιμο θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι για λόγους ευθιξίας αλλά πού.

 

Μόνοι μας αγωνιζόμαστε και τους έχουμε απέναντι! Ποτέ δεν τους είχαμε δίπλα μας, βρίσκουν ένα σωρό προφάσεις για να κόψουν θεωρίες στους φοιτητές και από τα πέντε μαθήματα που έχουν την εβδομάδα τους αφήνουν να πάνε να παρακολουθήσουν μόνο δύο και μόνο τα εργαστήρια, χωρίς την παρακολούθηση της θεωρίας  και περιμένουν να τα καταφέρουν μετά οι φοιτητές ενώ δεν υπάρχει όπως είναι φυσικό η δυνατότητα φροντιστηρίου!

 

Το έχουν κάνει τσιφλίκι τους, κάνουν ότι θέλουν δεν τους ελέγχει κανείς , αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

 

Το Υπουργείο όπως πάντα απουσιάζει τελείως τα έχουν βρει με τους επόπτες εισαγγελείς, με κάποιους από δαύτους, διότι δεν είναι όλοι το ίδιο !

 

Εν προκειμένω η εφέτης επόπτρια εισαγγελέας παραδείγματος χάρη είναι πολύ καλή από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον η γυναίκα , δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται πραγματικά και όχι προσχηματικά, έχοντας διεκπεραιωτικό μονάχα ρόλο, όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία των κρατουμένων! Αλλά ως γνωστόν "ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη" !

 

Δεν έχουμε να εκχωρίσουμε ούτε δράμι από τον εκπαιδευτικό μας μόχθο , μόνοι μας καταφέραμε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα .

 

Όπως ανέφερα παραπάνω , από 28/02 , ξεκίνησαν οι παραδόσεις των μαθημάτων στη σχολή μου και δεν έχω πάει ούτε σε ένα μάθημα ακόμα , χάνοντας πολύτιμες παραδόσεις των μαθημάτων για τρίτη εβδομάδα , έτσι απλά επειδή γουστάρει η νέα εισαγγελέας που αντικαθιστά το θηλυκό ιαβέρη που με ταλαιπώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα τη γνωστή εισαγγελέα Μπαρτζάκλη και έτσι πάμε από τον Άννα στον Καϊάφα από το θηλυκό Ιαβέρη στον θηλυκό Πεισίστρατο ...

 

Εντωμεταξύ στο μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας ο αξιότιμος καθηγητής μου κύριος Τσίρμπας μου ανέθεσε λόγω της ιδιότητας που φέρω αυτή τη στιγμή εννοώ του κρατουμένου να φέρω εις πέρας μία εργασία που τιτλοφορείται "τι ψηφίζουν οι κρατούμενοι".

 

Πού στο διάολο εγώ να φέρω εις πέρας αυτή την εργασία αν δεν είμαι εκεί να συζητώ με τον καθηγητή μου να μου δίνει οδηγίες και τα λοιπά και τα λοιπά;

 

Ειλικρινά έχω απηυδήσει, έχω μπαϊλντίσει και έχω σπαστεί τελείως να κάθομαι να ασχολούμαι και να θέτω σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μου μόνο και μόνο επειδή αποφάσισα να σπουδάσω .

 

Γι αυτό και η απόφαση η δική μου αλλά και του άλλου συγκρατούμενού μου, είναι να κατέρθουμε αμέσως σε λευκή απεργία, διότι κουραστήκαμε να ταλαιπωρούμε το σώμα μας ικανοποιώντας τον σαδισμό κάποιων ψυχαναγκασμένων ανθρώπων!

 

Προσωπικά, δεν πρόκειται να υποχωρήσω ούτε χιλιοστό, χίλιες φορές να πεθάνω παρά να εκχωρήσω έστω και μία σπιθαμή από τα κεκτημένα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα που με μόχθο και άμεσο κίνδυνο της ζωής μου μέχρι τώρα κέρδισα!

 

Γνωρίζω πολύ καλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν και που ενέχει μία τέτοια απόφαση, αφού σε τέσσερις βαριά πέντε ημέρες θα υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μου-μας από την δεύτερη τρίτη μέρα μάλιστα θα έχουμε αφυδατωθεί και θα περιμένουμε τις ζημιές στα νεφρά μας, τα οποία προσωπικά εγώ τα έχω καταταλαιπωρήσει , αφού τα συχνότατα πρηξίματα στα άκρα μου είναι απότοκο των δύο προηγούμενων εξαντλητικών απεργιών! Οι οποίες για πολλοστή φορά έγιναν διεκδικώντας τα αυτονόητα εκπαιδευτικά δικαιώματα μας αλλά και προς τέρψιν του σαδισμού κάποιων εκ των ιθυνόντων με ονοματεπώνυμο... Επαναλαμβάνω , ότι το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού, εκτελεί συμβόλαιο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από ποιον ή ποίαν...

 

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, έχω μάθημα 9:00 με 12:00 της Δευτέρας το έχασα ήδη για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την Πέμπτη ή θα πάω στο πανεπιστήμιο ή θα πάω στο διάολο , άλλη λύση δεν υπάρχει. Καμία

 

Και δεν πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται καθαρά και μόνο για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που μέχρι τώρα κατάφερε ένα σωρό πράγματα δίχως βοήθεια από κανέναν.

 

Οι εκβιαστές, οι σαδιστές και οι διαταραγμένοι είναι αυτοί.

 

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη στήριξή σας μέχρι τώρα και από δω και πέρα!

 

Ελπίζω και εύχομαι την Πέμπτη να βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσω δια ζώσης το μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας , μιας και το μάθημα της νεότερης πολιτικής θεωρίας το έχασα όπως προανέφερα για τρίτη φορά. Ένα είναι σίγουρο ότι την Πέμπτη ή θα βρίσκομαι στο μάθημά μου ή θα με χρεωθούν. Όπως και να χει, δεν έχω τίποτα να τους εκχωρίσω , τους σιχαίνομαι τόσο πολύ πια , αφού εξαιτίας τους μπαίνω στη διαδικασία να κινδυνεύσω για τρίτη φορά.

 

Η Διευθύντρια Μαρία Στέφη , ήταν στην πρώτη απεργία το 2018 ως Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κορυδαλλού , που έλαβε και τα εύσημα μάλιστα από τον τότε Υπουργό Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη, επειδή σταμάτησα την απεργία, λες και ευθυνόταν η Στέφη που εγώ σταμάτησα την απεργία και όχι που έφεραν μέσα στο χώρο της φυλακής και στο κελί μου μέλη της οικογένειάς μου χρησιμοποιώντας τους ως συναισθηματικό πολιορκητικό κριό και ενώ εγώ ήμουν σε τόσο εύθραυστη κατάσταση από όλες τις απόψεις!

 

Είναι αδίστακτοι , είναι φασιστικά τομάρια, δεν θα κρύψω τα λόγια μου , ούτε τα συναισθήματά μου πια για τους παρολίγον δήμιούς μου, δεν θα κρύψω τίποτα από όλα όσα αισθάνομαι για αυτούς τους σιχαμερούς και τρισάθλιους που εντέλλονται υποτίθεται για την ασφάλειά μας και γενικότερα για την ομαλή πορεία μας εντός των τειχών !

 

Για οποιαδήποτε κακή συνέπεια που θα αφορά την υγεία μας υπεύθυνες θα είναι η νεοφερμένη εισαγγελέας πρωτοδικών , η διευθύντρια Μαρία Στέφη και η κοινωνική λειτουργός Σοφία Ασημακοπούλου .

 

Μας μισούν πού σπουδάζουμε και αυτή δυστυχώς είναι η μακάβρια αλήθεια τους (!) Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για μία ακόμα φορά για την υπερπολύτιμη και καταλυτική συμπαράστασή σας !

 

Καθώς επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο συντρόφους από Θεσσαλονίκη που κρατούνται στην ίδια πτέρυγα μαζί μου και μου ανακοίνωσαν σήμερα ότι ταυτόχρονα μαζί με μένα και τον συμφοιτητή μου από την Α πτέρυγα Βασίλη Αναγνόπουλο κατέρχονται και αυτοί σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης του δικαίου αγώνα μας για τη διεκδίκηση των αυτονόητων εκπαιδευτικών δικαιωμάτων μας!

 

Η στάση τους είναι απολύτως ανθρώπινη συγκινητική και πάνω από όλα συντροφική, τους ευχαριστούμε από τα έγκατα της ψυχής μας!

 

Καλώ κάθε Δημοκράτη και καλό άνθρωπο, στη στήριξη του δίκαιου αγώνα μας για τα αυτονόητα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα, εμάς  αλλά και των υπόλοιπων συγκρατουμένων συμφοιτητών.

 

Φασίστες στα λαγούμια σας».

 

 

[------>] 


Ο Βασίλης Δημάκης πήρε σήμερα, όπως ήταν δίκαιο, την πολυπόθητη άδεια να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο!




Που βρίσκονται οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

 




Από Walter Benjamin.

Άρθρο του Ολεγκ Κλίμοφ, ειδικού απεσταλμένου του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου.

Υποψιάζομαι πως είναι μάλλον δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ανατρέξει κάποιος στην Ελλάδα ή την ΕΕ στην πηγή, αλλά χάριν επαλήθευσης την παραθέτω στο τέλος κι ο VPN βοηθός.

Προσπάθησα να αποδώσω οσο το δυνατόν πιο εύληπτα την ορολογία ώστε να γίνει κατανοητό. Αν και είναι απολύτως λογικό να θεωρεί κάποιος το άρθρο προϊόν προπαγάνδας πιστεύω ότι από το 2014 η ΝΑΤΟποίηση της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Το άρθρο έχει τίτλο «Που βρίσκονται οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» ή, σε ελεύθερη απόδοση «Που είναι οι τοποθεσίες των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ουκρανία».

«Την Κυριακή, 13 Μαρτίου, στα πλαίσια ειδικής επιχείρησης για τον εξαναγκασμό του καθεστώτος του Κιέβου σε ειρήνη, με όπλο υψηλής ακρίβειας χτυπήθηκε το κέντρο εκπαίδευσης Yavorovsky, το οποίο βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από το Lviv. Καταστράφηκαν διοικητικά κτίρια και στρατώνες, στους οποίους την ώρα του χτυπήματος υπήρχε μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων που είχαν φτάσει στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες κατά του ρωσικού στρατού.

Αν και δεν δίνονται ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των ξένων μαχητών που σκοτώθηκαν στο χώρο δοκιμών, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, τουλάχιστον 180 μαχητές της λεγόμενης «λεγεώνας των ξένων», την οποία οι αρχές του Κιέβου σχεδίαζαν να κινητοποιήσουν ως στρατιωτική εφεδρεία,  σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με πυραύλους.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές στα κοινωνικά δίκτυα, εθελοντές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Βραζιλία που έφτασαν στην Ουκρανία υπήρξαν θύματα της επίθεσης των ASF (Russian Aerospace Forces). Πολλοί από αυτούς που επέζησαν προτίμησαν να εγκαταλείψουν βιαστικά την Ουκρανία - οι ιδέες τους για πολεμικό στρατιωτικό ειδύλλιο διαλύθηκαν γρήγορα.

Ακόμη και στρατιωτικό προσωπικό από χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν εμπειρία μάχης που έχουν αντιμετωπίσει τις ενέργειες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλάζουν πολύ γρήγορα τη στάση τους απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία. Εδώ αντιμετωπίζουν ένα πολύ διαφορετικό είδος πολέμου από ό,τι έχουν συνηθίσει στο Ιράκ, τη Συρία ή το Αφγανιστάν. Εάν στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους είχαν συνηθίσει να αισθάνονται κυνηγοί, τώρα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις τους αναγκάζουν να δουν τις εχθροπραξίες από την πλευρά του «θηράματος», κάτι που είναι ασυνήθιστο για τον στρατό του ΝΑΤΟ.

Κέντρο εκπαίδευσης Yavoriv

Το κέντρο εκπαίδευσης Yavorov χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό ως μία από τις κύριες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Είναι αυτό που χρησιμεύει ως μία από τις κύριες βάσεις εφοδιασμού για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Εδώ βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό  ομάδα στρατιωτικών εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι εκπαίδευαν τον ουκρανικό στρατό και μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων. Εδώ πραγματοποιήθηκαν επίσης κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας Ουκρανίας-ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, το πεδίο εκπαίδευσης στο Γιαβορίβ απέχει πολύ από το να είναι το μόνο στοιχείο της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία συνεργάζεται ενεργά με τη Συμμαχία από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά το πραξικόπημα του 2014, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ξεκίνησε σχεδόν ανοιχτά τον «αποικισμό» του εδάφους της χώρας. Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος της Συμμαχίας, οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ είχαν αρχίσει να λειτουργούν φανερά ή κρυφά σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταθμός ελέγχου στόλου στο Ochakovo.

Υπό την άμεση επίβλεψη του Πενταγώνου, εξοπλίστηκε ναύσταθμος ελέγχου πλοίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη Ochakov, στην περιοχή Nikolaev. Εδώ, εκπονήθηκε από Αμερικανούς στρατηγούς, σχέδιο τοποθέτησης πολεμικών πλοίων και στρατιωτικού προσωπικού του Σώματος Πεζοναυτών. Αυτό θα ενίσχυε σημαντικά την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του εξωτερικού έθεσαν ευγενικά μέρος της στρατιωτικής εγκατάστασης στη διάθεση της Ουκρανίας, ο ουκρανικός στρατός έκλεισε στο μεγαλύτερο μέρος της βάσης.

Ναυτική βάση στο Yuzhny

Όχι πολύ μακριά από την αμερικανική βάση στο Ochakovo, στο λιμάνι Yuzhny της Οδησσού, σχεδιάστηκε να εξοπλιστεί  βρετανική ναυτική βάση. Ξένοι ειδικοί εργάζονταν για να ενισχύσουν τις προβλήτες και να ερευνήσουν τον πυθμένα, κάτι που δείχνει σχέδια για ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη βάση.

 Shiroky Lan

Ανεπίσημα, εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ ήταν παρόντες στις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία. Μία από αυτές τις εγκαταστάσεις ήταν το κέντρο εκπαίδευσης Shiroky Lan - το 235ο διαειδικό εκπαιδευτικό κέντρο για μονάδες που βρίσκονται στο χωριό Mikhailovka, στην περιοχή Nikolaev.

Εκτός από την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, η οποία διεξήχθη στο χώρο εκπαίδευσης από δυτικούς εκπαιδευτές, εδώ, μαζί με το γήπεδο εκπαίδευσης Yavoriv, ​​πραγματοποιήθηκαν κοινές ασκήσεις με τη συμμετοχή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, από το 2007 διεξάγεται εδώ το χερσαίο τμήμα της άσκησης Sea Breeze.

241 Κέντρο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων

Όχι πολύ μακριά από το Shiroky Lan - στη γειτονική περιοχή της Χερσώνας, βρισκόταν το 241ο πεδίο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων. Εδώ, κοντά στα σύνορα με την Κριμαία, εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ εκπαίδευαν Ουκρανούς σαμποτέρ.

233 Κεντρο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων

Στο 233ο πεδίο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων στο χωριό Malaya Lyubasha, στην περιοχή Rivne, υπό την επίβλεψη δυτικών εκπαιδευτών, βρέθηκαν στρατιώτες της 10ης ειδικής ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία περιλάμβανε το εθνικιστικό τάγμα "Aidar".

Η ταξιαρχία είναι μια από τις πλέον ετοιμοπόλεμες και αξιόμαχες μονάδες του ουκρανικού στρατού και σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2018, αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη στην επιχειρησιακή διοίκηση "Zapad/Δύση".

242 Κέντρο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων

Στην περιοχή του Chernihiv, οργανώθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στη βάση του 242 συνδυασμένου πεδίου εκπαίδευσης όπλων με τη συμμετοχή εκπαιδευτών από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ.

Μαριούπολη

Βάση εκπαίδευσης μονάδων Ουκρανών νεοναζί αναπτύχθηκε στην περιοχή της Μαριούπολης. Συγκεκριμένα, μαχητές του συντάγματος του Αζόφ εκπαιδεύτηκαν εδώ.

Η κύρια έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση των ελεύθερων σκοπευτών. Αμερικανοί εκπαιδευτές εκπαίδευσαν μαχητές να χρησιμοποιούν τουφέκια Barret και άλλα σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό.

Νησίδα Zmeini.

Ένα κέντρο πληροφοριών οργανώθηκε στη νησίδα Zmeiny κοντά στη Ρουμανία, το οποίο ενήργησε επίσης προς τα συμφέροντα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, παρέχοντας πληροφορίες  σχετικές με τις κινήσεις πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εκτός από την υποδομή που έχει ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία, η συμμαχία εργάζεται ενεργά για την επέκτασή της, αυξάνοντας την παρουσία της κοντά στα σύνορα της περιοχής Belgorod και της Λευκορωσίας. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό για την έναρξη της δημιουργίας κέντρων εκπαίδευσης στην περιοχή του Sumy. Για να γίνει αυτό, στο Sumy και στο Shostka, διατέθηκαν εδάφη για την δημιουργία στρατιωτικών στρατοπέδων, για τη διαμονή στρατιωτικού προσωπικού από τις δυτικές χώρες.

Μέλος χωρίς την ιδιότητα μέλους.

Παράλληλα με την εδαφική ανάπτυξη των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία, συνεχιζόταν η διαδικασία αναμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει μεταφερθεί στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, μια γενναιόδωρη ροή δυτικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και επιθετικών, απεστάλη στην Ουκρανία. Τα ανατολικοευρωπαϊκά μέλη της συμμαχίας προμήθευσαν το Κίεβο με όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, καθώς και ανταλλακτικά και εξαρτήματα για αυτά.

Με την άμεση υποστήριξη και υπό την ηγεσία του μπλοκ, ο ουκρανικός στρατός ετοιμαζόταν να επιτεθεί στις δημοκρατίες του Donbass - οι αντίστοιχες εντολές βρέθηκαν στις θέσεις από τις οποίες εκδιώχθηκαν οι ουκρανικές μονάδες μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να προμηθεύει το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και πυρομαχικά, γεγονός που οδηγεί μόνο σε αύξηση του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες που γίνονται θύματα μονάδων ένοπλων επιδρομέων εδαφικής άμυνας.» το λινκ εδώ, αν ενώσετε τα δυο κομμάτια   

https://riafan.ru/22025556-?fbclid=IwAR2pQlUxmnpgnv7GOzWx9Pl8UO4UpyaYkHhUtqXdIXiJkgxNgr8EbTTCph4

Gde_raspolozheni_bazi_NaTO_na_Ukraine




[------>]

Κάποιοι στην Παιονία θα ήθελαν να ζουν στις χώρες του Βίζεγκραντ…

 


Ας προσέξουν οι ρατσιστές- φασίστες της Παιονίας. Αυτοί κάνουν διακρίσεις, αλλά ο ρατσισμός δεν κάνει. Και όταν ξεσπάσει στα κεφάλια τους θα είναι αργά γι αυτούς τους όψιμους Αρίους.

ΥΓ Σε λίγο καιρό θα βρίζουν και τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Χωρίς αμφιβολία.

“ Πολίτες του Δήμου Παιονίας ζητούν την αντικατάσταση των Σύρων, Αφγανών και Αφρικανών προσφύγων που διαμένουν στη δομή της Νέας Καβάλας με λευκούς πρόσφυγες πολέμου, δηλαδή Ουκρανούς. 

Τα ύστερα του ρατσιστικού λόγου, με το χρώμα της επιδερμίδας του πρόσφυγα να αποτελεί μέτρο της ανθρωπιστικής στάσης και της έκφρασης αλληλεγγύης. 

Μερίδα πολιτών του Δήμου Παιονίας Κιλκίς ζητούν την αντικατάσταση των Σύρων, Αφγανών και Αφρικανών προσφύγων που διαμένουν στη δομή της Νέας Καβάλας με λευκούς πρόσφυγες πολέμου, δηλαδή Ουκρανούς. 

Και μάλιστα για να το επιτύχουν δεν απευθύνονται στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -παρότι υπαινίσσονται επαφές με κυβερνητικά στελέχη- αλλά στον Ουκρανό πρέσβη, λέγοντας ότι αν μετακινηθούν οι 800 πρόσφυγες που διαμένουν σήμερα, τότε θα υπάρχει χώρος για 1.600 Ουκρανούς. Πού θα μεταφερθούν οι 800 που σήμερα ζουν στη δομή δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να φύγουν διότι όπως έλεγαν πριν από δύο χρόνια «αύριο θα ζητήσουν τζαμί και μεθαύριο ίσως εκλέξουν δήμαρχο…»! 

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας και ο εκπρόσωπός τους Μιχαήλ Τσερνικούδης πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις για να μη διατεθεί ο χώρος για πρόσφυγες και να μην κατασκευαστούν οικίσκοι που επιτρέπουν μια ανθρώπινη διαμονή. 

Δύο συλλαλητήρια έγιναν στο Πολύκαστρο μόνο μέσα στο 2020, τον Μάιο και τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή τότε και του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη, ο οποίος έσπευδε να διευκρινίσει ότι οι συγκεντρωμένοι «δεν είναι ρατσιστές αλλά οικογενειάρχες που ανησυχούν για την ασφάλεια, την εκπαίδευση και την προκοπή των παιδιών τους». Ωστόσο το αίτημα ήταν καθαρό: «

Οχι στην ισλαμοποίηση της Παιονίας». Εκτοτε μοιάζει να έχει περάσει αιώνας αφού ο κ. Τσερνικούδης ήρε την εμπιστοσύνη του στον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε, μαζί και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι «μας δουλεύουν» για τις μόνιμες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στη δομή της Νέας Καβάλας και τους ρωτούσαν ειρωνικά αν «σκοπεύετε να δημιουργήσετε μόνιμο μουσουλμανικό χωριό στη Νέα Καβάλα και πρέπει να τους κάνουμε πεζοδρόμιο;».

 Η προσφυγιά, το δράμα και ο πόνος των Ουκρανών φαντάζουν τώρα γι’ αυτούς τους πολίτες ως «λύση» για την απομάκρυνση των σκουρόχρωμων προσφύγων, εξάλλου, όπως λένε, «είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους πραγματικούς πρόσφυγες (γυναικόπαιδα από Ουκρανία) γιατί έχουμε περιμαζώξει όλους αυτούς τους παράνομους που ήδη έχουν αρχίσει και δημιουργούν πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία». 

Επιπλέον, τώρα εκθειάζουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή αφού, όπως γράφουν στον Ουκρανό πρέσβη, «το καμπ διαθέτει box-container τελευταίου τύπου με κλιματισμό, θέρμανση, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων του Πολυκάστρου και σύνδεση με wi-fi internet και άλλα». Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσα χρόνια που λειτουργεί η δομή δεν το λένε, ούτε αν υπήρξε πρόβλημα με τα παιδιά στα σχολεία όταν μιλούσαν για τη δήθεν απειλή που συνιστούσε «ο Χασάν που θα πηγαίνει σχολείο με τα βλαστάρια σας»! Κάποιοι στην Παιονία θα ήθελαν να ζουν στις χώρες του Βίζεγκραντ…

[----->]