Καταγγελλία

 

Σήμερα 26/4, την επονομαζόμενη και "κουφή" Παρασκευή των Βαΐων, στις 12 παρά είκοσι, ο πρόεδρος του τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Θ. Τριανταφύλλου, κοινοποίησε τις πειθαρχικές ποινές που επιβάλλει στους φοιτητές - εκλεγμένους εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου, για το "πειθαρχικό παράπτωμα" των πρόσφατων καταλήψεων ενάντια στα ιδιωτικά κωλοχανεία.

Στον Πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου, που τυχαίνει να είναι και γιος μου, όπως επίσης τυγχάνει και "υπότροπος", μετά και τις περσινές πειθαρχικές διώξεις στον ίδιο φοιτητή, τότε για τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Αντωνίου,

Σε σχέση με το συνημμένο και δεδομένου ότι δεν ανταποκριθήκατε στην κλήση σε ακρόαση, έχω καθήκον να εφαρμόσω το αρ. 199 του ν. 4957/22 (σ.σ. του νόμου Κεραμέως), το οποίο αναφέρει τις πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται από τον Πρόεδρο του Τμήματος για το παράπτωμα στο οποίο υποπέσατε, δηλαδή αυτό της παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος (βλ. «κατάληψη»). Οι πειθαρχικές ποινές αρμοδιότητας του Προέδρου είναι (α) η έγγραφη επίπληξη και (β) ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή στις εξετάσεις ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων σε μία εξεταστική περίοδο. Όπως γνωρίζετε η ανωτέρω ποινή (α) της «έγγραφης επίπληξης» σάς επιβλήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, για αντίστοιχο πειθαρχικό παράπτωμα.

Με το παρόν έγγραφο ενημερώνεστε ότι η ποινή που σας επιβάλλεται είναι αυτή του αποκλεισμού από τη συμμετοχή στις εξετάσεις των μαθημάτων της εξεταστικής περιόδου «Ιουνίου» 2024.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Τμήματος"

 

 

Και μόνο το γεγονός ότι επιβάλλει την ποινή την ώρα που η σχολή κλείνει λόγω Πάσχα για το επόμενο 20ήμερο και οι περισσότεροι φοιτητές έχουν ήδη φύγει για τα σπίτια τους, καταδεικνύει το θρασύδειλο του "ανθρώπου". Πρόκειται για έναν θλιβερό τύπο, σε ρόλο "λαγού" των πιο ακραίων "ακαδημαϊκών" κύκλων, του υπουργείου "παιδείας" και της κυβέρνησης συνολικά, τον μοναδικό άλλωστε πανελληνίως που έχει μέχρι τώρα "τολμήσει" να ασκήσει ο ίδιος, ως μονοπρόσωπο όργανο, καραμπινάτες συνδικαλιστικές διώξεις, με βάση το "πειθαρχικό" οπλοστάσιο του κατάπτυστου νόμου. Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποιον ξεφωνημένο φασίστα, ένας καθ' όλα "σοβαρός", "κεντρώος", "υπέρμαχος της αστικής δημοκρατίας" κατά δήλωσή του τουλάχιστον είναι, με το προφίλ του "μάνατζερ", τρομάρα του. Αυτούς έχει απέναντι το φοιτητικό κίνημα, αυτούς έχουν απέναντι τα παιδιά μας. Τέτοιοι είναι αυτοί που στον "επόμενο τόνο" θα φωνάξουν μέσα στα πανεπιστήμια την "εθνοφρουρά", ζηλώσαντες την δόξαν του πέραν του Ατλαντικού "φιλελευθερισμού", που τρέχει απ' τα μπατζάκια των "ακαδημαϊκών" λακέδων αυτής της βαρβαρότητας.

Το ότι χάνει ο Δημήτρης ένα εξάμηνο είναι ίσως το λιγότερο. Όχι ότι δεν μας κοστίζει, αλλά κι εγώ και η μητέρα του θα τον στηρίξουμε όσο ο ίδιος είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την αγωνιστική στάση ζωής που έχει επιλέξει. Στ' αλήθεια όμως, αυτός ο τύπος μπορεί να λογίζεται ως "πανεπιστημιακός δάσκαλος";