Τα “My Market” έδιωξαν υπάλληλο επειδή έφαγε ληγμένο κρουασάν



Ο εργαζόμενος απασχολείτο επί 3,5 χρόνια στο κατάστημα και το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 30 Απριλίου 2020, όπου κλήθηκε από τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του υποκαταστήματος, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες με φωνές και κατηγορίες περί «κλοπής» (;;;), να υπογράψει την παραίτησή του προκειμένου να μην έχει ποινικές κυρώσεις για την (εντός καταστήματος) ανάλωση ληγμένων προϊόντων.

Nα σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο προϊόν θα κατέληγε στον κάδο απορριμμάτων.

Είναι κοινός τόπος στα Σούπερ Μάρκετ ό,τι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας (250-500€), υποκύπτουν τακτικά στο «αμάρτημα» ανάλωσης ληγμένων προϊόντων, αφού η ανέχεια τους οδηγεί σε τέτοιου είδους «αμαρτήματα» εντός του εργασιακού χώρου, την ίδια στιγμή που η αξιοπρέπεια τους εμποδίζει (επί του παρόντος) να βουτήξουν στους κάδους των σκουπιδιών και να αναλώσουν τα ίδια (πεταμένα) προϊόντα μετά τη λήξη της βάρδιας τους.


Αυτό που δεν λέει ο Τραμπ για το εργαστήριο του Γουχάν


Alberto Negri

Εδώ και χρόνια, Αμερικανοί και Γάλλοι χρηματοδοτούν πειράματα για τους ιούς στο Γουχάν, ακόμη και αυτά που ίσως να μη μπορούσαν να κάνουν στη χώρα τους
Αποδείξεις λοιπόν για τη συσχέτιση του  ιού με το Γουχάν υπάρχουν, φυσικά, αλλά όχι τα στοιχεία που "δεν" μας έδειξε ο Τραμπ και η ορντινάτσα του Μάικ Πομπέο που κατηγορούν τώρα το Πεκίνο ότι "κατασκευάζει" τον Covid-19.

Αναφερόμαστε στο αποδεικτικό στοιχείο της συνεργασίας, ύψους  εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ  Ηνωμένων Πολιτειών,  Γαλλίας και Κίνας στα εργαστήρια υψίστης ασφάλειας του Γιουχάν που αφορούσε τη μελέτη ζωικών ιών. Ο Ομπάμα είχε υπογράψει ένα τετραετές μορατόριουμ  συνεργασίας για ορισμένα από αυτά τα ερευνητικά προγράμματα, το οποίο συνέχισε να ισχύει λίγο αργότερα με την θερμή υποστήριξη του Anthony Fauci, του αφεντικού της αμερικανικής επιδημιολογίας για πάνω από 40 χρόνια. Επί χρόνια, Αμερικανοί και Γάλλοι χρηματοδοτούσαν πειράματα με ιούς στο Γουχάν, ακόμη και αυτά που ίσως να μη μπορούσαν να τα κάνουν στη χώρα τους.

Αυτή είναι η συσχέτιση του ιού που κρύβεται πίσω από τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ Τραμπ και Πεκίνου σχετικά με την προέλευση του Covid-19, ο οποίος από τους περισσότερους επιστήμονες θεωρείται ότι  ήταν φυσικής προέλευσης και όχι εργαστηριακό πείραμα.

Ο Covid-19 είναι μια εμβληματική ιστορία. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Γάλλοι το 2004 άρχισαν να χτίζουν ένα εργαστήριο υψίστης ασφάλειας για την έρευνα σχετικά με τους ιούς ζώων στο Γουχάν. Εδώ και χρόνια, οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν εκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Jean-Merieux στη Λυών το οποίο στηρίζει η Sanofi Pasteur, η μεγαλύτερη εταιρεία εμβολίων στον κόσμο.

Το 2017 εγκαινιάστηκε το εργαστήριο στο Γιουχάν, αλλά οι Κινέζοι αφήνουν εκτός τους 50 Γάλλους ερευνητές που θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σύμφωνα με τις συμφωνίες που συνήψε το Παρίσι. Οι Γάλλοι δέχονται ένα απροσδόκητο χτήπημα, αλλά οι Αμερικανοί είναι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης: Ο Anthony Fauci, ο άνθρωπος που ο Τραμπ ήθελε να απολύσει πριν λίγες εβδομάδες, ήταν επικεφαλής της επιχείρησης-Γιουχάν, επικεφαλής του αμερικανικού συστήματος υγείας, σύμβουλος όλων των  προέδρων από τον Ρήγκαν και μετά. Ειδικός στους ιούς αλλά και στην εξουσία.

Και ιδού η συσχέτιση κορονοϊού με Γιουχάν. Το 2019 ο Anthony Fauci, ως επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (Niaid), χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα για τους ιούς στη Γουχάν με 3,7 εκατομμύρια δολάρια. Και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη χρηματοδότηση των ΗΠΑ: τα προηγούμενα χρόνια είχαν φτάσει άλλα 7,4 εκατομμύρια. Η έρευνα διευθύνεται από την επικεφαλής του εργαστηρίου P4 Shi Zheng Li, τη «κυρία των νυχτερίδων», ειδικευμένη στο Μονπελιέ και τη Λυών. Παρασημοφορημένη με παράσημο της Λεγεώνα της Τιμής με τον επικεφαλής όλων των κινεζικών εργαστηρίων, Yuan Zhiming. Εν ολίγοις, οι Αμερικανοί είχαν κλέψει από τους Γάλλους την καλύτερη επιστήμονα για ιούς νυχτερίδας.

Η συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας επρόκειτο να συνεχιστεί φέτος με ένα ερευνητικό πρόγραμμα γύρω από τη μετάλλαξη των κορονοϊών όταν επιτίθενται σε ανθρώπους. Το πρόγραμμα της  EcoHetalth Alliance στο Γουχάν ακυρώθηκε μόνο στις 24 Απριλίου, όταν Τραμπ, Μακρόν και Μέρκελ άρχισαν να κατηγορούν το Πεκίνο, αλλά και τον ΠΟΥ, για αδιαφάνεια γύρω από τα στοιχεία της πανδημίας.
Αλλά και στη Δύση η διαφάνεια ήταν. ελάχιστη Αρκετοί Αμερικανοί επιστήμονες είχαν επικρίνει τη συνεργασία με τους Κινέζους, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις περιλάμβανε το γενετικό χειρισμό των ιών και υπήρχε κίνδυνος «διαφυγής» τους από τα εργαστήρια.

Ένα ενδεχόμενο που η Αμερικανίδα επιδημιολόγος Jonna Mazet αποκλείει έντονα στο Business Insider: "Δεν έγινε κανένα λάθος στο εργαστήριο: Εγώ η ίδια συνεργάστηκα με τους Κινέζους σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας". Και δίνει πολύτιμες πληροφορίες: "Μίλησα με την Shi Zheng Li (στμ. την κυρία των νυχτερίδων) και με διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν είχε εντοπίσει τον Covid-19 πριν το ξέσπασμα αυτής της επιδημίας."
Αλλά η ίδια Αμερικανίδα επιστήμονας παραδέχεται ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ προσωπικά το εργαστήριο P4 του Γουχάν. Όπως και οι Γάλλοι, έτσι και οι Αμερικανοί που χρηματοδότησαν το εργαστήριο στο  Γουχάν, παρόλο που γνώριζαν προσωπικά τους Κινέζους επιστήμονες, δεν είχαν πατήσει ποτέ εκεί.

Το πρόβλημα είναι ότι η συσχέτιση του κορονοϊού με το εργαστήριο του Γουχάν είναι μια πολιτική βόμβα. Και μας αφηγείται μια ιστορία κάπως διαφορετική από την επίσημη: οι Γάλλοι και αργότερα οι Αμερικανοί ήθελαν να κάνουν πειράματα υψηλού ρίσκου στην Κίνα που είχαν απαγορευτεί, ή για τα οποία είχαν εκφραστεί σοβαρές αμφιβολίες για λόγους ασφαλείας.

Το 2014, υπό την πίεση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (Niaid),  ανέστειλε ορισμένους τύπους πειραμάτων γύρω από ιούς που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη. Στο τέλος του μορατόριουμ, τον Δεκέμβριο του 2017, ο Fauci συνεχίζει τα πειράματα γενετικής μηχανικής. Αλλά κρυφά. Στην πραγματικότητα, συγκροτείται επιτροπή πίσω από κλειστές πόρτες για να εξετάσει τους κινδύνους της επιχείρησης που συναντά την αντίδραση αρκετών επιστημόνων. Και για να το ξεπεράσει, ο Fauci  χρηματοδοτεί τους Κινέζους.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τι συνέβη στο Γουχάν. Αλλά ένα είναι σίγουρο: μόνο τώρα, με την πανδημία Covid-19, βγήκε στην επιφάνεια η ανησυχητική ιστορία της συσχέτισης του κορονοϊού με το Γουχάν


[---->]