Κοντραμπατζήδες, 1935



https://www.youtube.com/watch?v=POhI0hFvs4A

Μουσική, Στίχοι : Κώστας Ρούκουνας (Σαμιωτάκι)

Ο Κώστας Ρούκουνας γεννήθηκε το 1903 στο Καρλόβασι της Σάμου. Η οικογένειά του ήταν φτωχή κι έτσι άρχισε να εργάζεται από 8 ετών, αρχικά σε μια τοπική καπνοβιομηχανία και αργότερα ως ξυλουργός.Το 1927 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά σε γιορτές και πανηγύρια, μέχρι που τον ανακάλυψε ο Παναγιώτης Τούντας, Πέθανε στις 11 Μαρτίου του 1984, χτυπημένος από τον καρκίνο.
Οι κοντραμπατζήδες, δεν ήταν άλλοι από τους λαθρέμπορους της θάλασσας για τους οποίους ο Γιάννης Μαγκλής έχει γράψει βιβλίο. Αυτή η δραστηριότητα δεν θεωρείτο περιθωριακή στο πλαίσιο της φτώχειας που μαστίζει τη νέο-δημιουργημένη εργατική τάξη - ακούμε δε τον Ρούκουνα στη μέση περίπου του τραγουδιού να φωνάζει να ζήσουν οι κοντραμπατζήδες. Γενικότερα η εργατική τάξη της εποχής χαρακτηρίζεται από την απορριπτική στάση έναντι οιασδήποτε κρατικής εξουσίας μιας και η πλειοψηφία των εργατών δούλευε υπό άθλιες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί.

ODEON GA 1919

Κοντραμπατζήδες έξι-επτά, αχ, μέσα σ' ένα καΐκι
λαθραία έφορτώνανε απ' τη Θεσσαλονίκη.

Ήτανε όλοι ανάμικτοι Μυτιληνιοί και Χιώτες,
απ' τη Σάμο ένα-δυο και κάτι Αϊβαλιώτες.

Σαν νυχτερίδες της αυγής όλοι μαζί τραβούσαν
κάτω στα Δωδεκάνησα κι ό,τι 'χαν το πουλούσαν.

Η λαθρεμπόρικη ζωή έχει πολλά μεράκια
μα σαν θα μπεις στη φυλακή σου γίνονται φαρμάκια.



Ολοι οπορτουνιστές πλην ΚΚΕ


Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τη δεκασέλιδη επιστολή του ΚΚΕ στο Πορτογαλικό Κ.Κ. με αφορμή τη 15η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Ο Περισσός επικρίνει τους Πορτογάλους συντρόφους του ότι «προκαλούν σύγχυση στις τάξεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος».
     
Με δεκασέλιδη επιθετική επιστολή στις 26 Οκτωβρίου, με αφορμή τη 15η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, επισημαίνει στο Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ότι στο Σχέδιο Απόφασης που συνέταξε «περιλαμβάνει θέματα που δεν ανταποκρίνονται σε θεμελιώδεις αρχές και ως εκ τούτου προκαλούν σύγχυση στις τάξεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος»

Του Νίκου Σβέρκου



          
Σε βαθύ ρήγμα οδηγούνται οι σχέσεις του ΚΚΕ με τα περισσότερα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα ανά την Ευρώπη, όπως φαίνεται από την εσωτερική αλληλογραφία που ανταλλάσσει ο Περισσός με ιστορικούς συνοδοιπόρους του. Και αν ο εξαντλητικός διάλογος και οι κοινές δράσεις ανάμεσα στα κομμουνιστικά κόμματα θεωρούνται η πεμπτουσία του διεθνισμού, το ΚΚΕ φαίνεται να εγείρει σοβαρές ενστάσεις σχετικά με το ιδεολογικό οπλοστάσιο ακόμα και όσων δεν ακολούθησαν παλαιότερα ευρωκομμουνιστικές ή οπορτουνιστικές «ατραπούς», όπως το Πορτογαλικό ΚΚ. Η «Εφ.Συν.» έχει στην κατοχή της επιστολές που αντάλλαξαν το ΚΚΕ και το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΠΚΚ) στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της κοινής ανακοίνωσης που θα εξέδιδε η 15η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) στη Λισαβόνα.

Ο Περισσός κατηγορεί ουσιαστικά το πορτογαλικό κόμμα ότι ρέπει προς τον οπορτουνισμό, ότι επιθυμεί τη συνεργασία με τμήματα της αστικής τάξης και ότι «σπέρνει αυταπάτες» σχετικά με τη δυνατότητα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων. Επιπρόσθετα, κατηγορεί ως «αντιδραστικά», κινήματα όπως αυτά των πλατειών και των Αγανακτισμένων, ψέγει το Πορτογαλικό ΚΚ ότι «αβαντάρει» αστικές κυβερνήσεις ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων στη Λατινική Αμερική, καθώς και ότι αφήνει ανοιχτό τον δρόμο για «παιχνίδια κορυφής» με τη σοσιαλδημοκρατία.

Η επιστολή

Η δεκασέλιδη επιστολή των δεκαπέντε σημείων χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα επιθετικό ύφος. «Το περιεχόμενο [του Σχεδίου Κοινής Απόφασης] σε αρκετά σημεία προκαλεί προβλήματα στο κόμμα μας» αναφέρεται στο γράμμα του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «το σχέδιο Κοινής Απόφασης δεν μπορεί να περιλαμβάνει θέματα που δεν ανταποκρίνονται σε θεμελιώδεις αρχές και ως εκ τούτου προκαλούν σύγχυση στις τάξεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος».

Οσον αφορά τον ιμπεριαλισμό, το ΚΚΕ αποδίδει ιδεολογική πενία στο ΠΚΚ, λέγοντας ότι «το κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν αποδίδεται σωστά και σε ορισμένα σημεία υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνεία αυτής της έννοιας», ενώ για τις συμμαχίες ξεκαθαρίζει ότι το ελληνικό κόμμα «δεν μπορεί να συμφωνήσει με συμμαχίες με τμήματα της αστικής τάξης, που βαφτίζονται “αντιμονοπωλιακά στρώματα”». «Δεν θεωρούμε ορθό να σπέρνονται αυταπάτες, ότι μπορεί μέσα στο πλαίσιο του καπιταλισμού, με μεταρρυθμίσεις μπορεί να “διορθωθεί” το εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα», τονίζει το ΚΚΕ σε άλλο σημείο, ενώ ξεκαθαρίζει έναντι του ΠΚΚ ότι «η εργατική τάξη δεν μπορεί να λάβει το μέρος καμιάς αστικής τάξης».

Το ΚΚΕ εκτιμά παράλληλα ότι το ΠΚΚ ολισθαίνει σε επικίνδυνες θέσεις. Κατηγορεί το ΠΚΚ ότι υποστηρίζει «διαδικασίες οικοδόμησης της κυριαρχίας και εναλλακτικών λύσεων στη βάση της κοινωνικής προόδου» και ότι προωθεί την «κατάκτηση θέσεων στους θεσμούς». «Η πείρα των Κομμουνιστικών Κομμάτων από επιλογές διαχείρισης του καπιταλισμού είναι οδυνηρή και το παράδειγμα του “Ευρωκομμουνισμού” είναι γνωστό σε όλους» τονίζει το ΚΚΕ. Προσθέτει ότι «τέτοιες θέσεις καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες, εξωραΐζουν την αστική εξουσία, αφοπλίζουν το εργατικό, λαϊκό κίνημα» και καταλήγει αποδομώντας τη θέση των κομμουνιστών στη Χιλή επί Σαλβαντόρ Αλιέντε, λέγοντας ότι «η πείρα από το πραξικόπημα στη Χιλή, του οποίου συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια, είναι χαρακτηριστική και δεν επιτρέπεται η υποστήριξη αυτών των θέσεων».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα το πώς «διορθώνει» το ΚΚΕ το κείμενο των Πορτογάλων κομμουνιστών στο ζήτημα των κινημάτων. «Η επιθετικότητα του κεφαλαίου και η επανεγκαθίδρυση των αντιδραστικών αστικών πολιτικών συστημάτων, ο θολός και αντιδραστικός προσανατολισμός κινημάτων, όπως αυτό των “πλατειών” και των “αγανακτισμένων”, τα οποία στηρίχθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ, τη σοσιαλδημοκρατία, τις οπορτουνιστικές δυνάμεις και τις συμβιβασμένες ηγεσίες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, ανοίγουν τον δρόμο στην αναζωπύρωση του φασισμού» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Σοσιαλδημοκρατικές απόψεις»

Τέλος, αποδίδει στο ΠΚΚ ότι παίρνει αποστάσεις από το μοντέλο του «υπαρκτού». «Το ΚΚΕ θεωρεί πως πίσω από τη συζήτηση περί “απόρριψης των μοντέλων”, εκδηλώνεται πρόβλημα απόρριψης των νομοτελειών της επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όπως είναι η ανάγκη για εργατική εξουσία (δικτατορία του προλεταριάτου), η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός». Και κατηγορεί τους Πορτογάλους συντρόφους του ότι με τις θέσεις τους «προκαλούν σύγχυση και ρίχνουν νερό στο μύλο οπορτουνιστικών, σοσιαλδημοκρατικών θεωριών του είδους του λεγόμενου “σοσιαλισμού του 21ου αιώνα”».

Τις περισσότερες θέσεις του ΚΚΕ μετέφερε στη Λισαβόνα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Ο Γ. Μαρίνος, ωστόσο, σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» στις 15 Δεκεμβρίου απέφυγε να αναδείξει τις ενστάσεις του ΚΚΕ σχετικά με τα «αντιδραστικά κινήματα», την «ειρήνη», το «Διεθνές Δίκαιο» και την «κυριαρχία», ζητήματα επί των οποίων το ΚΚΕ ασκεί έντονη κριτική στο Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Επιπρόσθετα, στο άρθρο του το στέλεχος του Π.Γ. τόνιζε: «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αστικές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική, ακόμα κι αν συμμετέχουν ή τις στηρίζουν Κ.Κ.».
 Διαβάστε κάτω τις  επιστολές που αντάλλαξαν το ΚΚΕ και το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΠΚΚ) στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της κοινής ανακοίνωσης που θα εξέδιδε η 15η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) στη Λισαβόνα.
Επιστολή Ι
Επιστολή ΙΙ

[--->]

Ιδιο φάρμακο(ι) παντού: έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (;) και στην Πορτογαλία



Η πορτογαλική κυβέρνηση , ακολουθώντας τις προσταγές της τρόικας ( ΕΚΤ , ΕΕ , ΔΝΤ) ετοιμάζεται να βάλει πάλι χέρι στις τσέπες των συνταξιούχων , χωρίς καμία εξαίρεση . Η κυβέρνηση του Pedro Passos Coelho πέρασε μια νέα διάταξη στον ισχύοντα προϋπολογισμό, με την οποία επιβάλλεται          " έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης " ( CES ) σε όλους τους συνταξιούχους και ακόμη περισσότερες περιστολές δαπανών σε τομείς που είχαν ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές πέρυσι. Το απεχθές αυτό μέτρο το υιοθέτησε μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστήριου της Λισαβόνας να θεωρήσει "παράνομη " την περικοπή κατά 10 % των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων .
 
Με τα  390.000.000 ευρώ από την περικοπή των συντάξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πάνω από ένα ορισμένο όριο, το έλλειμμα θα φτάσει στο 4 % ΑΕΠ του 2013 . Αν δεν το στόχο , η Πορτογαλία δεν θα πάρει τα 2.700 εκατομμύρια ευρώ της δόσης του δανείου όπως προβλέπει το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ . Αρχικά, είχε αποφασιστεί η περικοπή των συντάξεων από 3,5 έως 10 % για τις συντάξεις άνω των 1.350 ευρώ (μεικτά) ,αλλά τώρα η κυβέρνηση του Passos Coelho , σκοπεύει να επεκτείνει την υποχρεωτική αυτή εισφορά σε όλους τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα .
 
Το μέτρο θα συζητηθεί στη Βουλή στις 22 Ιανουαρίου, με ένα νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων . Συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν το " μέτρο ανήθικο " αφού πλήττει ακόμη περισσότερο τηο βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών με την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των φόρων , τη μείωση των μισθών, την αύξηση του ΦΠΑ ( μέχρι 23 % ) ,και την ανεργία να φτάνει στο 17 % .
 
Ο Olli Rehn , ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις , δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να δώσει στη χώρα " επιπλέον βοήθεια " υπό τον όρο ότι η Λισαβόνα "θα  συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί". Η υποχρεωτική εισφορά για τις συντάξεις θα καλύψει την τρύπα  των 390.000.000 ευρώ που προέκυψε μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ένα τίποτα μπροστά στα 78 δισεκατομμύρια ευρώ που υποχρέωσε η τρόικα να δανειστεί η Πορτογαλία πριν τρία χρόνια ,ενά ποσό όμως τεράστιο σε σχέση με το μέγεθος της φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας .

Πολιτική λύση και όχι ποινική μεταχείριση της ένοπλης πολιτικής πάλης


Αν κάτι εντυπωσιάζει στους διαξιφισμούς με αφορμή την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού είναι ο ασφυκτικός περιορισμός τους στο πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο της τρέχουσας εκδοχής «νομιμότητας», αυτής δηλαδή που ορίζεται από την «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» και την αντίστοιχη (ασκούμενη) πολιτική. Η συζήτηση, όμως, για πολιτική λύση και όχι ποινική μεταχείρηση της ένοπλης πολιτικής πάλης πρέπει επειγόντως να ανοίξει…

Επικίνδυνης λάσπης… συνέχεια!!!

Από ikariaki.gr | Δημοσιεύτηκε στις

φωτο ertopen άκρη δεξιά ο Τίτος Καρίμαλης κρατάει το πανό της επιτροπής αγώνα για τη διάσωση του νοσοκομείου
φωτο ertopen άκρη δεξιά ο Τίτος Καρίμαλης κρατάει το πανό της επιτροπής αγώνα για τη διάσωση του νοσοκομείου


Η ΝΔ έφτιαξε «μαύρη λίστα» με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν την τρομοκρατία -Ποιους βάζει μέσα
Στα άκρα οδηγείται η πολιτική κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από την τελευταία δήλωση Τατσόπουλου πως κάποιοι στην Κουμουνδούρου μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με δημοσίευμα ΤΩΝ ΝΕΩΝ στη Συγγρού έχουν φτιάξει λίστα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «συμπαθούν» τους τρομοκράτες.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα στη μαύρη λίστα της ΝΔ βρίσκονται στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ορισμένα από τα οποία κατέχουν θέση σε κορυφαία όργανα του κόμματος και προέρχονται από τον λεγόμενο «δικαιωματικό» και «κινηματικό» χώρο, ανήκουν στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται είτε από την ομάδα της Ανάσας (Ρόζα και ΑΚΟΑ) είτε από μικρότερες τάσεις όπως το Κοκκινοπράσινο.

Ποιοι βρίσκονται στη λίστα
  • Ο Νίκος Γιαννόπουλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ο οποίος υπερασπίστηκε τον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ως «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα»
  • Η Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη δίκη της 17Ν υπερασπίστηκε τον Σάββα Ξηρό επιμένοντας ότι πρόκειται για «δίκη φρονημάτων».
  • Ο Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα, δηλαδή στη μειοψηφία του κόμματος. Είναι νομικός με ειδίκευση σε θέματα τρομοκρατίας και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την αποφυλάκιση των «πολιτικών κρατουμένων» Αλέκου Γιωτόπουλου και Δημήτρη Κουφοντίνα.
  • Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Πάνος Λάμπρου, οι οποίοι στη δίκη της 17Ν υπήρξαν μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.
  • Από το Κοκκινοπράσινο που αποτελούσε τάση προέρχεται ο Μανώλης Σαρρής, ο Τίτος Καρίμαλης, ο Γιώργος Μαρκατσέλης και ο Δημήτρης Καρακώστας, οι οποίοι είχαν υπερασπιστεί τον έτερο εκτελεστή της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό.

Πηγή:  iefimerida.gr
Πηγή: http://www.tanea.gr/news/greece/article/5072401/h-roza-o-koyfontinas-h-mania-kai-to-diktyo/
Πηγή:http://www.tanea.gr/news/politics/article/5072570/nd-apokalyptetai-h-synistwsa-ths-tromokratias-entos-syriza/
Πηγή:http://www.tanea.gr/news/politics/article/5072400/kshros-polemos-nd-syriza/
 
Σχόλιο Ικαριακής Ραδιοφωνίας:
 
Τελικά αυτό που σχολιάζαμε χθές, απο το συγκεκριμμένο έντυπο και τον συγκεκριμμένο δημοσιογράφο, σήμερα έχει και συνέχεια με άλλα άρθρα, άλλα υπογεγραμμένα απο άλλους δημοσιογράφους, άλλα ανυπόγραφα. Αλλά ο στόχος κοινός, να στοχοποιήσουν το νησί μας (με την υπόθεση Ξηρού) και το πιό επικίνδυνο πλέον να στοχοποιούνται άτομα γράφοντας και ονοματεπώνυμο.
 
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία της όποιας αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (δεν μας αφορά άλλωστε, σαν ανεξάρτητο μέσο επικοινωνίας), αλλά θα σταθούμε, πέραν όλων των άλλων ονομάτων που δημοσιεύονται, στο όνομα του πρώην Διευθυντή της Ικαριακής Ραδιοφωνίας Τίτου Καρίμαλη.
 
Σεβόμενοι τις πολιτικές απόψεις του κάθε συμπατριώτη μας, απο πότε η όποια σχέση και μαρτυρία υπεράσπισης ενός υποδίκου, για την μέχρι τότε πορεία του στο νησί, αποκηρύσσοντας (ο Τίτος Καρίμαλης) τις όποιες τρομοκρατικές πράξεις (κι αυτό δεν το δημοσιεύετε πουθενά "έγκριτοι δημοσιογράφοι"), πονοικοποιείται και αυτόματα ονομάζεται "συμπαθών την τρομοκρατία"??
 
Πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο επιλέξατε κι εσείς τώρα, μαζί με άλλο εβδομαδιαίο έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας, το περασμένο καλοκαίρι, να εφαρμόζετε δημοσιεύσεις πρακτορολογίας, τρομοκρατίας, να θίγετε άτομα, έτσι απλά και αβασάνιστα, απλά και μόνο γιατί έχουν το …"έγκλημα" να είναι συμπατριώτες και φίλοι ενός καταδίκου, που έχουν την ιδιότητα μέλους ενός κόμματος (δικαίωμα τους), αλλά το κυριώτερο, γιατί αυτός είναι ο στόχος σας, να "βαπτίσετε" την Ικαρία σαν νησί τρομοκρατών και συμπαθούντων την τρομοκρατία.
 
 
Επειδή τυγχάνει να ξέρουμε πολύ καλά τον πρώην Διευθυντή του ραδιοφώνου μας, γνωρίζοντας τις πολιτικές και κομματικές του επιλογές, ένα πράγμα θα υπογραμμίσουμε ξεκάθαρα, μόνο συμπαθών την τρομοκρατία δεν είναι, αλλά υπερασπίζεται τις ιδέες του δημοκρατικά και δυναμικά. Αν αυτό σας ενοχλεί και έμμεσα ζητάτε την απομάκρυνση του, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, ένα σας λέμε, σταματήστε εδώ την επικίνδυνη τακτική διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, σε συμπαθούντες την τρομοκρατία και μή, γιατί στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, είναι ιδιαίτερη πολυτέλεια ένας νέος διχασμός της πατρίδας μας.
 
Κι εσείς χωρίς (?) να το επιθυμείτε, θέλουμε να πιστεύουμε, βάζετε ένα παραπάνω λιθαράκι.