Στο... σκαμνί Σίμος, Mega και η γαλάζια «Ομάδα Αλήθειας»


Από τη Δικαιοσύνη καλούνται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, το Mega, αλλά και κάθε άλλος υπεύθυνος και κυρίως αυτοί που συγκροτούν τη... διαβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ., η οποία στοχοποιεί μεθοδικά και συνήθως «εκτελώντας» τις αρχές δεοντολογίας πολιτικούς αντιπάλους, με προτίμηση όσους ανήκουν στην Αριστερά.

Μακράν η πιο κραυγαλέα πρόσφατα ήταν η περίπτωση του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, τον οποίο οι παραπάνω, παραποιώντας δημόσιες δηλώσεις του, εμφάνισαν ξαφνικά στο πανελλήνιο, με τη συνδρομή ενός κακότεχνου βίντεο, ως επικίνδυνο αναρχικό στοιχείο που κινείται στις παρυφές της τρομοκρατίας και είναι ηθικός αυτουργός αξιόποινων και επικίνδυνων πράξεων, όπως η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.

Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ο βουλευτής άδικα στην αρνητική πλευρά της δημοσιότητας και να προκληθεί η ποινική δίωξή του, προκειμένου να εμφανιστεί η Ν.Δ. ως δύναμη ευθύνης στα μάτια των «νοικοκυραίων» απέναντι σε ένα κόμμα (σ.σ.: την αξιωματική αντιπολίτευση!), για το οποίο, μόλις την προηγούμενη ημέρα, από τον ίδιο σταθμό και την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είχε υποστηρίξει χωρίς περιστροφές ότι «είναι σε μετάβαση προς τη νομιμότητα»!...

Ο «άτυχος» Διαμαντόπουλος, ο οποίος καταθέτει μήνυση διά της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν φανταζόταν ότι ένας ανοιχτός απολογισμός για την ετήσια δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο προς τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, στις 14 Ιανουαρίου 2013, στην ακριτική Καστοριά, θα του στοίχιζε μια δημόσια διαπόμπευση στα όρια του πολιτικού λιθοβολισμού.

Σύμφωνα με το πλαστογραφημένο βίντεο που η «Ομάδα Αλήθειας» ανάρτησε στο Διαδίκτυο κάνοντάς το προσιτό, όπως διατυπώνεται στη μήνυση, σε χιλιάδες χρήστες και που εν συνεχεία το Mega έσπευσε πρόθυμα να προβάλει εν εκτάσει στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει, όπως όφειλε, το περιεχόμενό του ή να επικοινωνήσει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διαμαντόπουλος εμφανίζεται να λέει τα εξής:

«Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτήν τη στιγμή λένε στον κόσμο: στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Αν δεν σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Κι όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο, με αυτήν τη συγκυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία και όχι η βίλα Αμαλία».

Την ίδια στιγμή, έπιανε δουλειά ο ασυγκράτητος Σίμος, ο οποίος, υψώνοντας το μπαϊράκι της γαλάζιας παρέας που παραπληροφορεί εργολαβικά τους πολίτες, έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε το Mega για να ρίξει τον επικοινωνιακό σμπάρο:

«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα, και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Συνεπαρμένος από τον κατηφορικό του οίστρο θα... αποστομώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους προσθέτοντας:

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο... άτυχος

Όπως λέει η ευθύβολη λαϊκή σοφία, αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Διότι, όταν ο βουλευτής και το κόμμα του δημοσιοποίησαν το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεών του, αποδείχθηκε ότι το κατασκευασμένο βίντεο είχε τόση σχέση με την αλήθεια όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο! Ιδού τι είπε ο... άτυχος Διαμαντόπουλος:


Έδωσαν 19 εκατ. επιχορήγηση στον Μπόμπολα, μόνο για μία θέση εργασίας



Το έργο του πρωθυπουργού και τη συνέχιση του success story, εξασφαλίζει με τις επιλογές του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος πριν από περίπου τρεις μήνες, στις 20 Σεπτεμβρίου,  ενέκρινε, κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, επιχορήγηση για εταιρία, ποιου άλλου; Του Γιώργου Μπόμπολα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ενίσχυσε και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται για μείωση της ανεργίας, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις αγγίζει πια το 27,4%.
Η εταιρία του Γιώργου Μπόμπολα «ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» («ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟ∆ΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») σκοπεύει να δημιουργήσει αιολικό πάρκο ισχύος  40MW. Η συνολική δαπάνη για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών φθάνει τα 47.875.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό δημόσιο επιχορηγεί την εταιρία του Μπόμπολα, με ποσό που ξεπερνά τα 19 εκατ. και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 19.150.000 ευρώ, πρόκειται δηλαδή για το 40% του συνολικού κόστους.
Προσέξτε τώρα το παράδοξο και δείξτε την κατανόησή σας στις κυβερνητικές προσπάθειες για πάταξη της ανεργίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, από την επένδυση, την οποία επαναλαμβάνουμε, το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, πληρώνει κατά 40%, θα δημιουργηθεί μόλις μία (!) θέση εργασίας.
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο

Δεν είναι η πρώτη φορά
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά, και πιθανότατα ούτε η τελευταία, που οι επιχειρήσεις του Γιώργου Μπόμπολα, ενισχύονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, με χρήματα είτε του ελληνικού λαού, είτε της Ευρώπης.