Φτάνει η υποκρισία


Αυτοί που λύσσαξαν ενάντια στην Εισαγγελέα είναι ο κορμός της κοινωνίας που έχει μετατρέψει τη γυναίκα σε αντικείμενο, κάτι σαν χαβιάρι, σαν βραβείο αντρικής εξουσίας. Είναι οι ίδιοι που στην υπόθεση Άλεξ της Βέροιας κατάφεραν τη συγκάλυψη για να μη σκάσει το σπυρί του σεξισμού τους.

Όσο για το δικό μας άμωμο δικονομικό σύστημα (φυσικά το καλυτερότερο στον πλανήτη) είναι σχεδόν πάντα σε σύγκρουση με το περί δικαίου αίσθημα του έρημου πολίτη που σέρνεται με θαυμασμό πίσω από τις διάφορες νομικές λατινικές διατυπώσεις που τον κολλάνε στον τοίχο όποτε επικαλείται το 114 - πάντα έτσι ήταν, πάντα - και λέει, αφού ξέρουν και λατινικά δίκιο θα έχουν και επιστρέφει κάθε φορά στην απομόνωσή του, άπραγος, απολιτικός. Κάποτε, κάποια ξαφνική στιγμή - μόνον έτσι γίνεται - θα αλλάξει ο κόσμος..."μέχρι τότε πρέπει να ζήσουμε θείε Βάνια". Και μέχρι τότε πρέπει να προστατεύουμε αυτές κι αυτούς που τολμούν να λένε την αλήθεια.

Δέσποινα Κουτσούμπα:
''Οι κατηγορούμενοι ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ την εμπλοκή τους πολύ πριν αναλάβει την υπόθεση Εισαγγελέας. Ούτε τώρα δεν δηλώνουν αθώοι, ούτε ότι έγινε σκευωρία, ούτε τίποτα τέτοιο. Η Εισαγγελέας έκανε μια αγόρευση για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ υπόθεση, τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ φάκελο, τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ κατηγορούμενους και συνηγόρους υπεράσπισης, κι ενώ σε όλη τη δίκη ξεσκόνισε τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία και η κριτική που γίνεται για να την αποδομήσει πετάει τη μπάλα στην εξέδρα δια των... γενικών αρχών. Λες και έκανε ιδεολογική τοποθέτηση και όχι αγόρευση για να αποδείξει την ενοχή των συγκεκριμένων για βιασμό και φόνο! ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ''.