Τελικά, κάποιοι παίζουν με τα νούμερα ή με τα μυαλά μας...;

 

Οικονομίδης Δημήτρης

Τελικά, κάποιοι παίζουν με τα νούμερα ή με τα μυαλά μας...; ΥΓ: όταν πάτησα "κοινοποίηση" ο δερβέναγας του fb με ενημέρωσε : περιέχει εικόνα με αναφορά στο covid. Και;

 


Takis Stavrou

Αναφορικά με την σημερινή "έκρηξη" κρουσμάτων:

Αντιγράφω τα στοιχεία για χτες και σήμερα από το iatronet.

Σήμερα είχαμε πάνω από τριπλάσια τεστ απ ό,τι τις άλλες μέρες και άρα αναλογικά μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό κρουσμάτων. Για την ακρίβεια χαμηλότερο από το αναλογικά αναμενόμενο, δηλαδή μικρότερη θετικότητα.

Ούτε κατά διάνοια δεν αμφισβητώ την αντικειμενικά μεγάλη θετικότητα. Απλά παρατηρώ τον τρόπο που διαμορφώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων που θα βγάλουν τα δελτία. Για μένα είναι προφανές ότι σκόπιμα σήμερα έπρεπε να βγει ένα μεγάλο νούμερο - μάλιστα το προλόγιζαν από το πρωί - γιατί μάλλον έρχονται κι άλλα μέτρα που θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους και έτοιμες ψυχολογικά, να τα ανεχτούμε.

Ας προσέχουμε λοιπόν όλοι και όλες όσο μπορούμε, γιατί ένα κράτος που προσπαθεί να μας χειριστεί με τέτοιες επικοινωνιακές τακτικές αμφιβάλλω για το αν μπορεί να μας προστατέψει (εντάξει δεν έπεσα κι από τα σύννεφα, αλλά τα λέμε απλά όπως ο Ευαγγελάτος).

https://www.iatronet.gr/.../piswgyrisma-35-imerwn-1261...