Αρρώστησες; Μπήκες σε καραντίνα; Θα τιμωρηθείς!



Με έως και 3 ώρες απλήρωτης επιπλέον απασχόλησης την ημέρα θα ανταμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που μπήκαν σε καραντίνα, όταν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Αυτή είναι διάταξη που θα κατατεθεί αύριο στη βουλή, στο πλαίσιο μέτρων "στήριξης" για τους εργοδ...εεε συγνώμη εργαζόμενους.

‼️Η διάταξη αυτή προβλέπεται για τους εργαζόμενους που για τον οποιονδήποτε λόγο θα βρίσκονται σε καραντίνα επτά ή δεκατεσσάρων ημερών (νόσησαν, ήρθαν σε επαφή με άτομα που νόσησαν κ.ο.κ.). Δηλαδή οι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του έτους -διάστημα τεσσάρων μηνών- που θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες θα κληθούν να δουλέψουν έως και 11 ώρες την ημέρα...

Τα βασικά εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται με την κυβέρνηση να κοροϊδεύει αισχρά τους εργαζόμενους βαφτίζοντας τις διατάξεις της "Μέτρα Στήριξης" για το καλό και την υγεία μας. Τα δωράκια στους εργοδότες είναι συνεχόμενα, χωρίς να νοιάζεται κανείς πως θα τα βγάλουν πέρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, με τις περισσότερες φορές χωρίς ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Υγεία και Αξιοπρεπή εργασία. Δεν είμαστε δούλοι! Δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη των εργοδοτών.

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "ΜΕ οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΓΩ TI ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΝΩ; #MANPYME ACLOC 1A ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ"

Και να η απόδειξη γιατί νεοφιλελεύθερος ίσον μαλάκας