Εκκένωση της Rosa Nera


[Χανιά] Επείγον- Εκκένωση της Rosa Nera

Γράφει ο Νικόλαος Γρυσπολάκης :

" Εν μέσω πανδημίας, κι εν μέσω ειδικών μέτρων για το Νομό Χανίων, με ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες εντός του κτηρίου, εκκενώνεται αυτή τη στιγμή η κατάληψη Ρόζα Νέρα στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο που ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλές δεκαετίες κι ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης (στο οποίο ανήκουν πάμπολλα ακόμη ιστορικά κτήρια τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους στην πόλη των Χανίων), βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και 16 χρόνια, ενώ ο νυν υφυπουργός παιδείας Διγαλάκης, όταν ήταν πρύτανης, ξεπούλησε το κτήριο σε εταιρεία στην οποία εμπλεκόταν και ο ίδιος, ώστε να μετατραπεί ακόμη ένα ιστορικό κτήριο της πόλης σε πολυτελές ξενοδοχείο, κρίνοντας ότι αυτό είναι που χρειάζεται η πόλις.

Ξεπλήρωσε την κίνησή του αυτή με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα με την υπουργοποίησή του. "

*************
Ανάρτηση Inymedia :

Εδώ και λίγη ώρα ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ροζα Νέρα στα Χανιά. Σύμφωνα με συντρόφους οι μπάτσοι έχουν μπει εντός, ενώ κόσμος συγκεντρώνεται πιο μακριά. Σύμφωνα με το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων, οι μπάτσοι έχουν περικυκλώσει το κτήριο και υπάρχει φραγμός στην Αγ. Μάρκου. Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.
***************
Panagiotis Koustas βρίσκεται στην τοποθεσία Ρόζα Νέρα.
1 ώρα · Χανιά ·

Πριν από λίγο πέρασε φορτηγό επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών με φύλλα λαμαρίνας, το οποίο γιουχαρίστηκε από την αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης #rosanera
******
ΚΡαΧ radio
1 ώρα ·

Πριν από λίγο, έγινε (πιθανά) η μεταφορά των συλληφθέντων από την κατάληψη Rosa Nera. H συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κανεβάρο αντέδρασε, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Θα ανεβεί βίντεο.
************************
ΚΡαΧ radio
1 ώρα ·

Ο φραγμός παραμένει στην γωνία Κανεβάρο και Αγίου Μάρκου, δεν υπάρχει ένταση αυτή την ώρα #rosanera
**********
ΚΡαΧ radio
1 ώρα ·

Επίθεση στον αλληλέγγυο κόσμο που χτυπήθηκε χωρίς λόγο όπως όλοι, και από κρότου λάμψης σε απόσταση λίγων μέτρων και η δημοσιογράφος Σοφία Θεοδωράκη
*************
ΚΡαΧ radio
1 ώρα ·

Τώρα βγαίνουν κάνοντας επίθεση στον κόσμο #rosa_nera

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ :


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα στη σκηνή και υπαίθριες δραστηριότητες