Είναι πολλά τα λεφτά Αρη



 http://ilsimplicissimus2.files.wordpress.com/2014/04/franklin-templeton.jpg  

 

Οι Financial Times αποκάλυψαν έναν από τους λόγους της κρίσης στην Ουκρανία , ή τουλάχιστον αυτόν που έβαλε σε κίνηση το μηχανισμό του πραξικοπήματος  κατά του Προέδρου Γιανουκόβιτς,που θεωρήθηκε ένοχος επειδή διέκοψε τις συνομιλίες με την Ευρώπη.

Ευτυχώς,βγήκαμε στις (λαϊκές) αγορές. Δια χειρός Σαμαρά

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Η διακριτική γοητεία της οικονομικής κρίσης



 Συνέντευξη με τον Joseph Halevi
 
Τη συνέντευξη επιμελήθηκαν ο Vincenzo Maccarrone και ο Lorenzo Piccinini. Συνεργάστηκε η Gemma Gasseau.
 
Αν και η κρίση έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την κυρίαρχη οικονομική σκέψη των τελευταίων 30 χρόνων, φαίνεται ότι από την αριστερά λείπει μια σωστή συζήτηση που να επιχειρεί να αναλύσει τους καθοριστικούς παράγοντες της κατάρρευσης και τις μελλοντικές προοπτικές .

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ταρακουνήσουμε κάπως τα νερά, δίνοντας σ’ αυτή τη πρωτοβουλία τον τίτλο , "Η διακριτική γοητεία της οικονομικής κρίσης" , από ένα άρθρο των Fernando Vianello και Andrea Ginzburg που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "
Rinascita" το 1973 . Αν και οι συγγραφείς έχουν μια θεώρηση διαφορετική από τους συντάκτες του άρθρου, η πρόθεση μας είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ιταλική ετερόδοξη παράδοση ( ο συγγραφέας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μόντενα , όπου δίδαξαν και ο Vianello και ο Ginzburg ) , που σήμερα έχει περιθωριοποιηθεί.

Ο
Halevi είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας "Μανιφέστο" . Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν την πολιτική οικονομία ,τις θεωρίες της ανάπτυξης και του εμπορίου , την Ασία και την μετα- κεϋνσιανή και μαρξική σκέψη . Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το "Modern Political Economics. Making Sense of the World Post- 2008" ( με το Γ. Βαρουφάκη και το Ν. Θεοχαράκη) , και από τις ακαδημαϊκές εργασίες του  το "Could be raining :The European Crisis After the Great Recession" , με τον Riccardo Bellofiore .

 

Ουκρανία : Νεότερα

[--->]