Η «κρυφή» έκθεση της Κομισιόν για Ελλάδα



Δεσμεύθηκε για τους στόχους του πλεονάσματος και τα αντίμετρα η κυβέρνηση. Αναλυτικά στοιχεία για την αξιολόγηση περιμένουν στις Βρυξέλλες. Οι φόβοι για απόκλιση από τους στόχους το 2020. Αποκλειστικό παρασκήνιο.
Στα συμπεράσματά της η έκθεση αναφέρει ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας φαίνεται να κατανοεί περισσότερο απ’ όλους τις δεσμεύσεις της χώρας. Γίνεται λόγος στην ανάγκη να μην πολιτικοποιηθεί πάλι η οικονομική πορεία της Ελλάδας όπως γίνεται στην Ιταλία, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρές συνέπειες στους στόχους του προγράμματος και στην αξιοπιστία απέναντι στις αγορές.

Ηδη το Euro2day.gr έχει γράψει ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται το πρώτο κύμα πίεσης από την ΕΕ, για να δέχεται η Ελλάδα περισσότερους πρόσφυγες. Τα τεχνικά κλιμάκια αναφέρουν ότι λόγω των προκλήσεων στην ευρωζώνη, τα πολιτικά θέματα δεν πρέπει να συνδεθούν με τις εξελίξεις στην οικονομία.

Στο πρώτο EuroWorking Group, οι εταίροι αναμένεται να ζητήσουν τα αναλυτικά στοιχεία που λείπουν, ενώ το πρώτο άτυπο Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ελσίνκι αναμένεται να είναι αρκετά πιεστικό για τον κ. Σταϊκούρα. Οι εταίροι αναμένεται να ζητήσουν πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτογενών πλεονασμάτων, άμεση συνεργασία με τους δανειστές για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020 καθώς και δέσμευση για αναλυτική λίστα των λεγόμενων countermeasures (αντίμετρων) σε περίπτωση που εξακριβωθεί απώλεια στα έσοδα.

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ



Η εγκατάστασή της εν λόγω επιχείρησης θα βάλει ταφόπλακα στην επισκεψιμότητα της περιοχής, στις εν δυνάμει τουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή του Γκλοβινού και του Αγ. Νικολάου. Θα πέφτει συνεχώς το οικονομικό επίπεδο των κατοίκων προς όφελος της επιχείρησης. Θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή έναντι ελαχίστων που θα δημιουργηθούν από την εν λόγω οικονομική δραστηριότητα. Το πιο υγιές και όμορφο θαλάσσιο και παράκτιο φυσικό περιβάλλον του Κορινθιακού είναι στην περιοχή αυτή. Από το Ευπάλιο ως και το Γαλαξείδι.

Γι΄αυτό έχει μπει στο στόχαστρο των βιομηχανιών, αιολικών και ιχθυοκαλλιέργειας.

Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου η ''ΑΛΚΥΩΝ''