Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Νέα ΕΡΤ με πρόγραμμα και άμεση επιστροφή όλων των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με ομόφωνο ψήφισμα υπενθυμίζουν ότι οι διακηρύξεις για μία ΕΡΤ μακριά από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να υλοποιούνται με την επανεγκατάσταση στην ΕΡΤ του ίδιου ακριβώς συστήματος μετά από 23 μήνες αγώνα ια να δουν την ΕΡΤ να ξαναπέφτει στα χέρια των ίδιων επιτήδειων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούν αυτονόητο ότι η ΕΡΤ δεν θα καταφύγει σε απαξιωτικές λύσεις απλής αλλαγής του λογότυπου στην οθόνη, χωρίς να έχει να παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν ουσιαστικά όλοι οι εργαζόμενοι της και σε όλο το εύρος του παραγόμενου προϊόντος.

Στο ψήφισμα σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν αγωνίστηκαν για να πετύχουν κάποιου είδους ρεβάνς, ωστόσο προειδοποιούν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνουν «άφωνοι θεατές στην πιθανότητα ενός θεάτρου του παραλόγου όπου οι θύτες της απροκάλυπτης στήριξης του μαύρου μετατρέπονται σε θύματα.»
 
Μέσα στην ανακοίνωση αναφέρουν:
"Ο αγώνας από τον Ιούνιο του 2013 υπερέβη το δίκαιο αίτημα της ανάκτησης των θέσεων εργασίας και σύντομα εξελίχθηκε σε αγώνα αξιοπρέπειας καιΔημοκρατίας, σύνθημα που στην πορεία υιοθέτησαν τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία. 
 
Κεντρικός άξονας του αγώνα μας ήταν και παραμένει η πλουραλιστική και ανεξάρτητη ενημέρωση, η ποιοτική ψυχαγωγία. Αυτό το στόχο εμείς τον έχουμε κάνει πράξη ακόμη και σε συνθήκες πλήρους και εξοντωτικής ανέχειας. 
 
Ο πρωθυπουργός διατύπωσε τη βούληση της κυβέρνησης «για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη, πολυφωνική που θα αποκαταστήσει την χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ». 
Αυτή τη σχέση τη διαφύλαξαν οι εργαζόμενοι που κράτησαν τη φωνή της ζωντανή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ανεξαρτησία της ΕΡΤ δεν αρκεί να εξαρτάται από τη βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά κάτι που ο νόμος δεν έχει εξασφαλίσει. Είμαστε έτοιμοι, όπως δηλώσαμε και κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή της βουλής,να συμβάλλουμε δημιουργικά και με συγκεκριμένες προτάσεις στην συζήτηση που ελπίζουμε να ξεκινήσει άμεσα."
 

Και δεύτερος νεκρός από τους τραυματίες στα ΕΛΠΕ

Άλλος ένας τραυματίας της έκρηξης που σημειώθηκε προ ημερών στα Ελληνικά Πετρέλαια υπέκυψε σήμερα το απόγευμα στα τραύματά του, ενώ νωρίτερα είχε πεθάνει άλλος ένας εργαζόμενος.

Όπως αναφέρουν τα ΕΛΠΕ, ο πρώτος χρονικά που υπέκυψε στα τραύματα του είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο δεύτερος ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Τα ΕΛΠΕ τόνισαν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους και επισήμαναν ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου, είχαν τραυματιστεί έξι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.
[--->]

Διαφωνία Λαφαζάνη για την πώληση του ΟΛΠ

Συνεχίζεται η κινητικότητα στον Πειραιά, αναφορικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ Α.Ε.

Μετά από την ομιλία του προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Ανωμερίτη στο συνέδριο του Economist, που επικεντρώθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά ως κέντρου κρουαζιέρας, τη σκυτάλη πήρε ο Δήμος Περάματος, με την πρωτοβουλία του να καλέσει το σύνολο των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του Πειραιά σε ευρεία σύσκεψη.

Αναλυτικά, με δημόσια πρόσκλησή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης προσκάλεσε όλους τους κοινωνικούς φορείς, τους δημότες Περάματος, τους τοπικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σε συζήτηση για το μέλλον της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος ενόψει των εξελίξεων πώλησης του ΟΛΠ.