Nομοσχέδια που γράφει η Ενωση Τραπεζών και επικυρώνει η Βουλή


Κάποια μαργαριτάρια του νέου νόμου που τερματίζει τον Κατσέλη τα είδα από τους καλούς συναδέλφους Αριάδνη Νούκα και Αργύρη Αργυριάδη .Βάζουν ποινή 15000 με 5000 ευρώ στον δανειολήπτη ή το Δικηγόρο του που θα τολμήσει να πάει δικαστικά και θα χάσει τη δίκη , υπάρχει διάταξη που λέει να πληρώσει ο δανειολήπτης την επιδότηση της δόσης αν δε την πληρώνει το κράτος για κάποιους μήνες , για την ανάληψη του πολιτικού κόστους !!!!!!!!. Φάτε σανό και λοβοτομή για προστασία πρώτης κατοικίας με νομοσχέδια που γράφει η Ενωση Τραπεζών και επικυρώνει η Βουλή.

Ονομαστική ψηφοφορία της (ν)τροπολογίας για την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας


Στις 12.30 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επί της τροπολογίας για την προστασία της α’ κατοικίας. Η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση, που έχει διαλαλήσει σε όλους τους τόνους την «έξοδο από τα μνημόνια» και τη δυνατότητα δικής της πολιτικής κι όχι εκπορευόμενης από ξένα κέντρα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση των δανειστών στο νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, προχώρησε χθες σε μείωση του ορίου προστασίας των επιχειρηματικών δανείων σε 100.000 ευρώ από 130.000 που προβλεπόταν αρχικά.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «ντροπολογία» που δε διασφαλίζει καμία προστασία της α’ κατοικίας, και πως οι μόνες που είναι ικανοποιημένες από αυτήν είναι οι τράπεζες, που θα προχωρούν, με βάσει τις διατάξεις, σε τσουνάμι πλειστηριασμών και υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.



Αυτό το πράγμα καπιταλισμό τον λες


Εκείνο που όλοι ξέρουμε είναι ότι, στον καπιταλισμό όταν επενδύεις τα χρήματα σου περιμένεις να έχεις μέρισμα από τα κέρδη. Έτσι, τα δανεικά από την Ευρώπη που τα χρεωθήκαμε όλοι αφού τα έγραψαν στα βιβλία τους ως Δημόσιο χρέος, και τα οποία στη συνέχεια τα δώσαμε στις τράπεζες για να διασωθούν, θα έπρεπε κανονικά να είναι δικές μας οι τράπεζες κι αν όχι, να έχουμε να λαμβάνουμε από τα κέρδη τους. Αντί αυτού μας κατάσχουν τα σπίτια και μέσα στο 2019 κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους άνω των 60 δισ. ευρώ θα περάσουν από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένους επενδυτές.

Αυτό το πράγμα καπιταλισμό δεν το λες, γι αυτό θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη λέξη για το τι οικονομικό σύστημα έχουμε στην χώρα μας. Άλλος πάλι δικαιολογημένα θα με πιάσει από τα μούτρα λέγοντας ότι, αυτό το πράγμα δεν το λες χώρα αλλά χώρο κι ότι στον χώρο δεν υπάρχουν πολίτες αλλά άτομα και πάει λέγοντας.
Τέλος πάντων, τι είμαστε βρε παιδιά κι ως τι γιορτάσαμε την επέτειο του 21;;;