Περισσότεροι από 1000 αλληλέγγυοι στο ΓΝΑ Γεννηματάς για το Νίκο Ρωμανό

Διογκώνεται το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ενώ η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς διανύει την 26η μέρα απεργίας πείνας, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται. Όπως αναφέρει ο Δρομογράφος αυτή τη στιγμή οι αλληλέγγυοι που βρίσκονται έξω απο το νοσοκομείο ξεπερνούν τους 1.000.

Νωρίτερα σήμερα, οι εργαζόμενοι του «Γεώργιος Γεννηματάς» παρέδωσαν ψήφισμα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας http://stokokkino.gr/: «Οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν ως το δωμάτιο του Νίκου Ρωμανού, ζητώντας να τους επιδόσουν γιατροί το σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης. Οι αστυνομικοί τους αρνήθηκαν την είσοδο επικαλούμενοι «λόγους υγείας». Τελικά, η διευθύντρια του νοσοκομείου έδωσε τα ψηφίσματα συμπαράστασης στο χέρι του Ν. Ρωμανού». 

Greek statistics : Η Ελλάδα σε ύφεση που την αποκαλούν ανάκαμψη



Στο μπλογκ της, η οικονομολόγος Φράνσις Κόπολα μεταφέρει ένα γράφημα από τους Financial Times,που δείχνει την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που προπαγανδίζουν ως ανάκαμψη, δεν είναι παρά η εικόνα μιας θλιβερής πραγματικότητας: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρες αποπληθωριστικό σπιράλ. Ενώ το ονομαστικό ΑΕΠ εξακολουθεί να συρρικνώνεται, το οποιοδήποτε γεγονός, αόριστα θετικό, προβάλλεται ως μεγάλη επιτυχία.
Από τον Robin Wigglesworth των Financial Times η γραφική παράσταση :

 
  
 Μεταξύ 2008 και τα τέλη του 2013, το πραγματικό ΑΕΠ (δηλαδή, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, ΣτΜ) της Ελλάδας μειώθηκε κατά 28%. Από τότε έχει αυξηθεί κατά περίπου 2% αλλά δεν πρόκειται  παρά για μια  κατ' επίφαση ανάκαμψη.

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι ο πληθωρισμός με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή βρίσκεται στο -1,68% και ο Εναρμονισμένος ΔΤΚ (ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός, δηλαδή ο δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων των προϊόντων με κυμαινόμενες τιμές όπως  ενεργειακά αγαθά και τρόφιμα, ΣτΜ) στο - 1,8%. Αυτό όμως ονομάζεται αποπληθωρισμός.Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς σε φάση αποπληθωρισμού τα τελευταία έξι χρόνια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ σε ετήσια βάση είναι σήμερα 0,6%.
 
 Χρησιμοποιώντας,όμως, έναν από τους δύο τρόπους υπολογισμού του πληθωρισμού, το πραγματικό ΑΕΠ είναι μείον. Με τη μέθοδο υπολογισμού που προτιμά η ΕΚΤ, τον  Εναρμονισμένο ΔΤΚ, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ δεν είναι παρά  -1,2%.

Υποθέτω πως αν κάποιος λιμοκτονεί, ακόμα και  λίγα ψίχουλα μπορεί να του φανούν σαν πλουσιοπάροχο γεύμα.
[--->]

δεν «μασάει» τα λόγια του για την υπόθεση Ρωμανού

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o γνωστός συνθέτης Δήμος Μούτσης παίρνει θέση για την υπόθεση Νίκος Ρωμανός. Χωρίς να «μασάει» τα λόγια του. Όπως πρέπει δηλαδή.

Ιδού:
«Υπάρχει Νόμος, ο 2776 του 99, που λέει ότι επιτρέπεται κρατούμενος να σπουδάζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ο Ρωμανός, με αφορμή τη δραπέτευση του Ξηρού, η πολιτική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση, ψήφισε νύχτα νέο Νόμο που λέει ότι έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα να επιτρέψει ή όχι τον Νόμο 2776 του 99!

Αυτό όμως θεωρείται καθαρή παρέμβαση. Κι από τη στιγμή που η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει στην δικαστική,
1ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη
2ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη
3ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη,
άρα
4ον) γάμησέ τα!

Μετά τιμής
Δήμος Μούτσης
»

Υπό Κατάληψη η ΓΣΕΕ

Υπό Κατάληψη η ΓΣΕΕ
Υπό κατάληψη τελεί από χθες το βράδυ το κτήριο της ΓΣΕΕ σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό.
Η φωτογραφία είναι από το Δρομογράφο 2.
Συνέλευση πραγματοποιείται αυτή την ώρα.
[--->]

πάντα επίκαιρο

                            Αστυνομικοί με «πολιτικά» 

 17 Νοεμβρίου 2014. Αστυνομικοί με εμφανές «ντύσιμο διαδηλωτή» (κουκούλες, αθλητικά, μαντήλια κ.λ.π.) κινούνται από και προς την Πλ. Εξαρχείων, την ώρα που εκεί λαμβάνει χώρα το κατασταλτικό όργιο που τεκμηριώνεται π.χ. σε αυτό το βίντεο: https://www.facebook.com/video.php?v=...


Δεν παρουσιάζεται ως κάτι άγνωστο ή συνταρακτικό, απλώς ως τεκμηρίωση.


greek statistics

 Των Κώστα Τσάβαλου, Μάριου Χριστοδούλου
Μετά την τρόικα, και το Ελεγκτικό Συνέδριο εκφράζει επιφυλάξεις για τα greek statistics, τα μέλη του οποίου διχάστηκαν (ψήφοι 17-16) για το θέμα της κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τους δικαστές, το 2013 έκλεισε τελικά με πρωτογενές έλλειμμα 5,557 δισ. ευρώ ή 3,05% του ΑΕΠ (σε ταμειακή βάση χωρίς τις προσαρμογές), έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 0,8% του ΑΕΠ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αν στο δημοσιονομικό έλλειμμα προστεθούν και οι τόκοι (περίπου 6 δισ. ευρώ) που καταβλήθηκαν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης ανήλθε σε 11,728 δισ. ευρώ (6,44% του ΑΕΠ).

Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον απολογισμό του 2013 επισημαίνεται ότι η «διαδικασία καταγραφής των παγίων περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Διοίκησης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να καταγράφεται η ορθή οικονομική επίπτωση (ζημιά ή κέρδος) στις λογιστικές καταστάσεις και στα αποτελέσματα χρήσης των οικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται».