Business as usual






This is how Israel punishes the families of Palestinians who are accused of commiting crimes against Israelis. They demolish their homes, even after the suspect is killed. Today, it was Omar Abu Laila's family home.
 Collective punishment is a war crime, but for Israel, it's business as usual.


Ετσι τιμωρεί το Ισραήλ τις οικογένειες των Παλαιστινίων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διαπράττουν εγκλήματα κατά των Ισραηλινών. Καταστρέφουν τα σπίτια τους, ακόμη και όταν έχει σκοτωθεί ο ύποπτος. Σήμερα, ήταν η σειρά της οικογενειακή κατοικίας του Omar Abu Laila.
Η συλλογική τιμωρία είναι ένα έγκλημα πολέμου, αλλά για το Ισραήλ, είναι κάτι το συνηθισμένο.
[---->]

Τι ψάχνεις μωρέ τώρα !


22 κοπέλες από τις Φιλιππίνες έχουν εξαφανιστεί στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και κανείς από την αστυνομία δεν είχε μέχρι στιγμής ασχοληθεί.

Ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, καταγγέλλει ότι είχε δηλώσει από τον Αύγουστο του 2018 την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της κόρης της στην Αστυνομία, μετά από παράκληση φίλης της Μαίρη, η οποία είχε αποτύχει να ενεργοποιήσει τις αστυνομικές αρχές. 

Την ιδια τύχη είχε και η παρέμβαση του κ Κουτρουκίδη, που παρ όλη την επιμονή του δεν βρήκε καμμιά ανταπόκριση. 

Μάλιστα αστυνομικός του είπε τί ασχολείται; Η Μαίρη Ρόουζ θα πήρε το παιδί και από τα κατεχόμενα θα έφυγαν στην Ευρώπη. 

Βεβαίως κανείς δεν θορυβήθηκε από το γεγονός πως από την κατοικία τους δεν έλειπε τίποτα. και ρούχα, χαρτιά και διαβατήρια ήταν εκεί. Αλλά επρόκειτο για Φιλιππινέζες, οπότε, ποιός ασχολείται....
[---->]