ΤΩΡΑ, ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ!

 

Μελέτη του MIT διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο φθηνοί από την ΤΝ (τεχνητή νοημοσύνη,Α.Ι.) στη συντριπτική πλειονότητα των θέσεων εργασίας

 

Οι ερευνητές μοντελοποίησαν την αποτελεσματικότητα του κόστους της αυτοματοποίησης διαφόρων εργασιών στις ΗΠΑ, εστιάζοντας σε θέσεις εργασίας όπου χρησιμοποιείται η μηχανική όραση (computer vision), σε μια από τις πρώτες εμπεριστατωμένες μελέτες σχετικά με τη σκοπιμότητα της αντικατάστασης θέσεων εργασίας από την ΤΝ.

 

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) διαπίστωσε ότι μόνο το 23% των εργαζομένων θα μπορούσε να αντικατασταθεί αποτελεσματικά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, επειδή η οπτική αναγνώριση με τη βοήθεια της ΤΝ είναι ακριβή στην εγκατάσταση και τη λειτουργία, οι άνθρωποι κάνουν την ίδια δουλειά φθηνότερα.

 

Σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν  την περασμένη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - όπου ο συνιδρυτής της Inflection AI και της DeepMind της Google, Mustafa Suleyman, δήλωσε ότι τα συστήματα ΤΝ είναι "βασικά εργαλεία αντικατάστασης της εργασίας".

 

Έτσι λοιπόν, οι μηχανές θα κλέβουν τις δουλειές μας αλλά δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμες ή πολύ καλές σε αυτές... πόσο καθησυχαστικό. 🤬

 

Rise of the Global South στο Telegram