Σόιμπλε: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του προγράμματος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του σχεδιαζόμενου τρίτου πακέτου στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, αναφέρει οΒόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολη του προς τη Bundestag.

Σύμφωνα με την επιστολή του γερμανού υπουργού Οικονομικών, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, η δόση αυτή πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα του Αυγούστου του 2015.
Με τη συγκεκριμένη επιστολή, ο κ. Σόιμπλε ζητεί από τη γερμανική Βουλή να συναινέσει στην έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Επιπλεόν, στην επιστολή αναφέρεται πως η περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2015 και την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.



Η συμφωνία και το νέο ελληνικό πρόγραμμα ψηφίζεται αύριο, Παρασκευή, από την γερμανική Κάτω Βουλή, την ώρα που υπάρχουν ηχηρές αντιδράσεις.

Οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι θα καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για εξουσιοδότηση στις διαπραγματεύσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα αγγίζουν τους 50, κατά πολύ περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που είχαν καταψηφίσει τον Φεβρουάριο την παράταση του δεύτερου προγράμματος.
[--->]