ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 229 ΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ- 39 ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


vouliaspromauriΠολιτικές εξελίξεις με ευρύ ανασχηματισμό, πυροδοτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, με την οποία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

«Ναι» ψήφισαν 229 βουλευτές, «Όχι» 64 και «παρών» 6.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει τραυματισμένος από την ψηφοφορία, καθώς 32 βουλευτές του ψήφισαν «Όχι», έξι δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρξε και μία απουσία.

Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.
Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.


Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Καμμένου, ψήφισαν «ναι».



Δήλωση Σακελλαρίδη
«Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρει ότι «32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας».
Υπογραμμίζει ο ότι «βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα».
* Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και το μέλλον της συμφωνίας θα τεθεί στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 11 το πρωί της Πέμπτης. Την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει και το ΔΣ της ΕΚΤ με σοβαρές πιθανότητες να ενισχύσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.
* Σημειώνεται ότι το πρώτο κοινοβούλιο που άναψε το πράσινο φως στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν το γαλλικό, που με συντριπτική πλειοψηφία (77%) απάντησε θετικά στο αίτημα. Το ίδιο υψηλό ποσοστό δύσκολα αναμένεται να επαναληφθεί στην ψηφοφορία της Παρασκευής στο γερμανικό κοινοβούλιο.
πηγή: nooz.gr