Το λυκόφως των θεών


"Είναι η πιο προφανής ένδειξη για τη φτώχεια στη χώρα μας", γράφει ο αρθρογράφος. Στη Γερμανία υπάρχουν 891 κέντρα που διανέμουν φαγητό κάθε μέρα σε ενάμισι εκατομμύριο φτωχούς. Δεν είναι και λίγα.

 Και αυτή είναι μόνο η στήριξη που παρέχει  η Τράπεζα Τροφίμων της Γερμανίας.Μια εθελοντική οργάνωση που συλλέγει απούλητα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ και εταιρείες τροφίμων και τα διανέμει  δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη.

 200 000 περισσότεροι από πέρυσι. Αυξήθηκε το ποσοστό των οικογενειών με παιδιά και ηλικιωμένους. Ένα ποσοστό ελαφρά χαμηλότερο από το ιταλικό.

         
 Όταν μελετά κανείς τα στατιστικά στοιχεία  για να βγάλει μια συνολικότερη εικόνα της κατάστασης μιας χώρας, είναι καμιά φορά επικίνδυνο από το μερικό να καταλήγει  σε συνολικότερα συμπεράσματα διότι θα μπορούσε  να πέσει έξω.

 Ο αριθμός αυτός δείχνει πως η Μεγάλη Ύφεση επηρεάζει και χώρες πλούσιες όπως η Γερμανία. Και βρισκόμαστε  μόλις στην αρχή. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση.











 





     και λίγο Αθήνα...
 
        Αθήνα- Διανομή τροφίμων σε εκκλησία



 Αθήνα-Αστεγος κοιμάται μπροστά από ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Φωτογραφίες  Timothy Fadek από το περιοδικό Foreign Policy



   [--->]


Δεν υπάρχουν σχόλια: