«Ενεργειακή Μετάβαση» σε τι;

«Ενεργειακή Μετάβαση» σε τι; 

Λένε ψέματα ότι η χαμένη λιγνιτική, ηλεκτρική ενέργεια θα αντικατασταθεί από ΑΠΕ! Μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει τις 12.000 MW εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ (εκτός των μεγάλων Υδροηλεκτρικών που είναι άλλα 3.500 MW) και άλλα 28.000 MW βρίσκονται στο στάδιο της διασύνδεσης ή της ολοκλήρωσης. Δηλαδή η εγκατεστημένη (συνδεμένη στο Δίκτυο) ισχύς από ΑΠΕ, πλην Υδροηλεκτρικών, ανέρχεται στο 250% της μέσης κατανάλωσης ολόκληρης της Χώρας! Αν συνδεθούν (πράγμα αδύνατον αφού πρέπει να τριπλασιαστούν τα δίκτυα) και όσα έχουν ήδη ολοκληρωθεί τότε η εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ, πλην Υδροηλεκτρικών θα είναι δεκαπλάσια από τη συνολική κατανάλωση.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ κι άλλες καταστροφικές βιομηχανικές ΑΠΕ???

Κι όμως δεν έχουν αντικαταστήσει ούτε μία MW/h λιγνιτικής ενέργειας. Αυτό που έχει αντικαταστήσει τις λιγνιτικές μονάδες είναι το εισαγόμενο και ακριβό φυσικό αέριο κυρίως Αμερικάνικο LNG ή Αμερικανικών συμφερόντων.

Έτσι «σε αντικατάσταση» των 1800  MW λιγνιτικής ισχύος που αποσύρουν (ΑΗΣ Καρδιάς 1200 MW + ΑΗΣ Αμυνταίου 600 MW) οι κερδοσκόποι βιομήχανοι έχουν πάρει άδειες από τη ΡΑΕ για κατασκευή επιπλέον μονάδων Φυσικού Αερίου ισχύος 4.000 MW ενώ σήμερα υπάρχει ήδη εγκατεστημένη Ισχύς περίπου 7.000 MW

Συνολικά για κάθε 1 MW λιγνιτικής Ισχύος που κλείνει δημιουργούνται 3 MW Φυσικού αερίου.

ΑΡΑ η πολυδιαφημιζόμενη ΜΕΤΑΒΑΣΗ δεν γίνεται από Λιγνίτη σε ΑΠΕ αλλά από Λιγνίτη σε ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ εισαγόμενο και μεταφερόμενο με βαπόρια από τις ΗΠΑ το περισσότερο.

 Μπορεί να είναι εικόνα πουλί και διϋλιστήριο πετρελαίουΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "L N G"

[---->]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: