Το διάγγελμα , τα ΜΑΤ και ο ρεαλισμός

του Αιρετικού
Για κάποιους που πιστεύουν στην ερμηνεία των γεγονότων με βάση την σημειολογία  η χρονική ταύτιση της τηλεοπτικής εμφάνισης του πρωθυπουργού με την επαναδραστηριοποίηση των ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα μπορεί να σηματοδοτεί την επιστροφή στην ...κανονικότητα και στον ρεαλισμό

Την στιγμή που απο το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας μίλαγε για "σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη" λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά τα μέλη της νεολαίας του κόμματος του ,  συνειδητοποιησαν ότι η "κανονικότητα" των ΜΑΤ-με τα οποία συγκρουονταν στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις την περίοδο της συγκατοίκησης Σαμαρα -Βενιζέλου- παραμένει  αναλλοίωτη. 

Σύμφωνα με μαρτυρία διαδηλώτριας στο left.gr, μόλις η πορεία έφτασε στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντείνερ των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (και χωρίς μέχρι τότε να εμποδιστεί κατά την εισόδό της στο στρατόπεδο), τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια έξω από το κέντρο κράτησης τους διαδηλωτές κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. " Ξύλο και χημικά μόλις φτάσαμε ειρηνικά στην είσοδο",καταγγέλει στο Left.gr ο Α.Σπουρδαλάκης μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Οι επικεφαλής του ιστότοποου left.gr που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ  σίγουρα  χθές το απόγευμα βρέθηκαν πολιτικά σε δύσκολη θέση  καθώς είχαν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονταν  τα δύο θέματα.
Τελικά επέλεξαν με βάση την δημοσιογραφική δειοντολογία:ανέδειξαν  ως  κεντρικό θέμα το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού  ενώ ταυτόχρονα σε άλλη προβεβλημένη θέση  προέβαλλαν την σύγκρουση της νεολαίας του κόμματος με τα ΜΑΤ.
Αυτό όμως μπορεί να θεωρηθεί και εικόνα απο το ...μέλλον καθώς  , απεικονίζει ξεκάθαρα τον δυϊσμό που επικρατεί πλέον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 
Υπο την έννοια αυτή , οι δύο ειδήσεις  μπορεί να αποτελούν το προανάκρουσμα αυτών που έπονται...