Spiegel: Λέτε ψέμματα! Στα €20 δισ. το έλλειμμα

Δημοσιεύθηκε: 24 Σεπτεμβρίου 2012, 00:47
Spiegel: Λέτε ψέμματα! Στα €20 δισ. το έλλειμμα

Αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από τις αρχές στην Ελλάδα και όσα γράφονται την έκθεση της τρόικας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το γερμανικί περιοδικό Der Spiegel. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην τελευταία έκδοσή του το περιοδικό τοποθετεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα €20 δισ., έναντι 11,5 δισ. που είχε αρχικά προβλεφθεί και των 13,5 δισ. που το αποτιμά μέχρι σήμερα το ΥΠΟΙΚ.



Από αυτά τα 13,5 δισ., έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, τα 11,5 δισ. ευρώ προέρχονται από τον περιορισμό των δαπανών και τα 2 δισ. ευρώ από τα έσοδα, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.
Στο σχετικό άρθρο δεν αναφέρεται το πως σκοπεύουν να χειριστούν οι δημόσιοι πιστωτές αυτό το θέμα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα. Ο έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να έχει ήδη ρωτήσει πολλές φορές αν οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να παραιτηθούν της αποπληρωμής χρεών.

Το Der Spiegel κάνει λόγο επίσης για διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δανειακή δόση.

[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: