ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ

 Μπορεί να είναι απεικόνιση 1 άτομο και κείμενο

Ο κυνισμός των προθέσεων και η χυδαιότητα των πράξεων του άγριου εγχώριου νεοφιλελεδισμού συνοψίστηκε στη δήλωση του γραβατοφορέμενου Χάρου των γαλάζιων εδράνων της Βο(υ)λής.

Το Χρονικό όμως των προαναγγελθέντων μαζικών θανάτων γράφεται από τότε που,

• Ψήφισαν το ακαταδίωκτο για το  κονκλάβιο των «εμπειρογνωμόνων», που διαχειρίστηκε την πανδημία, ξέροντας καλά πως, ΜΕΘ χωρίς εντατικολόγους,  είναι βέβαιος θάνατος και ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ κατά συρροή. Χάσαμε  40.000 ανθρώπους, μια ολόκληρη Καρδίτσα, γιατί οι «Ακαταδίωκτοι» συνεπικουρούσαν το έγκλημα των διασωληνώσεων σε διαδρόμους, της χορήγησης μονοκλωνικών μόνο σε μεγαλοπαπάδες και Πρετεντέρηδες, των δημόσιων νοσοκομείων χωρίς γιατρούς, γάζες και σύριγγες, του διωγμού 9000 υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν, έχοντας πριν παλέψει με αυτοθυσία  και κατακτήσαμε – με το σπαθί του Χάρου – μια από τις πρώτες θέσεις σε θνητότητα κόβιντ σε ολόκληρο τον κόσμο.

• Στερούσαν καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς νεφροπαθείς και άλλους βαριά πάσχοντες από την αναγκαία περίθαλψη, ανεβάζοντας σε επιπλέον 10000 τους ετήσιους θανάτους και σπάζοντας τα ρεκόρ θνησιμότητας των τελευταίων δεκαετιών. . Αν σκεφτεί κανείς πως στον 1ο Παγκόσμιο είχαμε, ως χώρα, 6000 νεκρούς και 21000 τραυματίες, οι «Ακαταδίωκτοι», με 40000+10000 νεκρούς,  καταγράφονται στην Ιστορία ως εγκληματίες πολέμου. 

• Επιχορήγησαν με εκατομμύρια τους κλινικάρχες, για να μεταφερθούν εκεί οι σχεδόν αποθεραπευμένοι του κόβιντ και τα ελαφρά περιστατικά, μόνο για να πάρουν εξιτήριο και να δικαιολογηθεί έτσι η μεγάλη ρεμούλα  στους ημέτερους.

• Μοίρασαν εκατομμύρια, με Πέτσινες λίστες, σε εξωνημένους δημοσιοκάφρους, για να καθαγιάζουν κάθε λογής αλητεία, από τη διάλυση της δημόσιας υγείας, μέχρι τους παιδοβιασμούς και τα ξεπουλήματα, μοίρασαν εκατομμύρια σε αεροπορικές εταιρίες κι εργολάβους διοδίων ενώ, μόνο για το 2022 αφαίρεσαν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα δημόσια νοσοκομεία συνολικά 279 εκατομμύρια.  Και με αυτή την αφαίμαξη, προσέλαβαν χιλιάδες μπάτσους για να γαμάνε και δέρνουν αλλά όχι γιατρούς και διασώστες. 

• Παρόπλισαν τα μισά ασθενοφόρα της Αθήνας και άφησαν τα υπόλοιπα της επαρχίας –από δωρεές πολιτών - να σαπίζουν στις αυλές των εξαθλιωμένων νοσοκομείων, χωρίς προσωπικό.

• Μείωσαν κατά 53 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό του 2023 για τη Δημόσια Υγεία.

Για τον γραβατοφορεμένο Χάρο της τελευταίας φρικιαστικής δήλωσης, του Αμερικάνικου cost-benefit ratio, ισχύει το «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Μέσα απ’ το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας θα κάνουν τις καβάτζες τους και γι αυτούς δεν θα υπάρχει ποτέ κάποιο στάδιο που «δεν έχει νόημα».

Για το μισό ποσοστό του 40,7%, ισχύει αυτό που ίσχυε απ’ τον καιρό της Κατοχής. Πάντα οι μαυραγορίτες είχαν τον τρόπο τους. Για το υπόλοιπο,  ισχύει μόνο η βαριά συνενοχή  σε ειδεχθές προαναγγελμένο έγκλημα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ηλιθιότητας. Μην πεις, ανθρωπάκι, πως δεν ήξερες. Δεν ψιχαλίζει. Βρέχει ροχάλες.

Για όσους ζήσαμε δίπλα στους «δεν έχει νόημα» αγαπημένους μας και ως την τελευταία στιγμή αντιπαλέψαμε μαζί το θάνατο, ισχύει μόνο η ανάγκη, με όλες μας τις δυνάμεις,  να μην αφήσουμε κανένα γραβατοφορεμένο Χάρο να κάνει τις ζωές μας δείκτη του cost-benefit ratio και αντικείμενο διαλογής προαναγγελθέντος θανάτου.

 [---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: