Oλιγάρχες

 


1). Μιλώντας για «ολιγάρχες» να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Δούμα,της ρωσικής Βουλής, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, εισηγήθηκε Νόμο που θα επιτρέπει την κατάσχεση από το κράτος της περιουσίας στη Ρωσία, όλων όσων κατέφυγαν στο εξωτερικό και εκ του ασφαλούς αντιπολιτεύονται ή υπονομεύουν την επιχείρηση στην Ουκρανία ή χρηματοδοτούν φιλοδυτικές δραστηριότητες.

«Μιλάμε για αχρείους που όμως συνεχίζουν να έχουν επιχειρήσεις, τράπεζες, λογαριασμούς, ακίνητα στη Ρωσία και να πλουτίζουν εδώ» ανέφερε ο Βολόντιν.

🤷‍♂️ Τώρα ήταν «πιρουέτα» για να κατευνάσει αυτό που λέμε «μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού» ή αλήθεια κάτι ετοιμάζεται …θα δείξει!

👉Πάντως η συζήτηση στην κοινωνία για το «τι είναι όλοι αυτοί - και γιατί τους κρατάμε» έχει ανοίξει για τα καλά …

☝️ Η συζήτηση για το «μέλλον των ολιγαρχών» ανάγκασε ένα από τους μεγαλύτερους «ληστο-καπιταλιστές» της Ρωσίας να …παρέμβει δημόσια.

Ο Vladimir Potanin - που ξεκίνησε βάζοντας στο χέρι τζάμπα τη μεγαλύτερη εταιρεία Νικελίου και  Παλλαδίου στον κόσμο, την Norilsk Nickel, επί Γιέλτσιν και μάλιστα σαν «αναπληρωτής πρωθυπουργός» τότε, συνεταίρος των Ντεριπάσκα, Προχόροφ, Αμπράμοβιτς κι άλλων από την ίδια φάρα, μιλάει για τις προτάσεις για κατάσχεση της περιουσίας όσων έφυγαν:

« Νομίζω ότι σίγουρα δεν θα δημεύσει κανένας τίποτα.

Αυτή είναι μια κρυφή ή φανερή μορφή κλοπής.

Σίγουρα δεν πρέπει να εθνικοποιούμε τίποτα. Γιατί δεν χρειαζόμαστε μεγάλο μερίδιο του κράτους στην οικονομία. Και δεν πρέπει να τιμωρούμε ανθρώπους που εργάζονται για την οικονομία μας, αλλά από το εξωτερικό, εξ αποστάσεως ή με άλλο τρόπο.

Γενικά, πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη δημαγωγία.

Άνθρωποι που είναι πραγματικά εχθροί, που βλάπτουν τη χώρα μας, είτε είναι εδώ ή εκεί, πρέπει να δικαστούν, να αποδειχθούν ένοχοι και να τιμωρηθούν ανάλογα με το νόμο.

 Αυτοί που έφυγαν, συνεισφέρουν, φτιάχνουν το δικό τους προϊόν, που πραγματικά το έχουμε ανάγκη. Δεν θα έκανα καθόλου διακρίσεις, τουλάχιστον για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση είναι οξεία, ασυνήθιστη. Όλες οι ιδέες καταρρέουν.

Το να αφαιρείς περιουσία και να στιγματίζεις τους ανθρώπους, μου φαίνεται ότι είναι σημάδι αδυναμίας.

Η τιμωρία ανθρώπων που εργάζονται από το εξωτερικό, είτε το Ερεβάν ή ακόμα και από κάποια Γερμανία για την οικονομία μας είναι επίσης μια παρορμητική κίνηση. Λαϊκισμός»

👉 Εμ, βέβαια … Τι άλλο να πει!


2). «Δωράκι» 2,8 δις Ευρώ κάνει ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπραμόβιτς στους Ουκροναζί!

👉Τα έσοδα από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σαν «δωρεά» από τον Αμπραμόβιτς στην Ουκρανία!

Πρακτικά με χρήματα κλεμμένα από την υπεραξία των Σοβιετικών και Ρώσων εργατών και τη ληστεία των φυσικών πόρων της Ρωσίας, θα σκοτώνονται Ρώσοι φαντάροι και πολίτες!

Γιατί ο Αμπραμόβιτς και οι υπόλοιποι ολιγάρχες της ίδιας συμμορίας, ούτε τα κληρονόμησαν από το μπαμπά τους - ούτε με τον ιδρώτα τους έβγαλαν τα δις, τα κότερα, τις βίλες!

Κλεμμένα είναι από την εποχή Γιέλτσιν και συνεχίζουν με την ανοχή του Πούτιν!

Και δεν είναι ούτε ο μόνος προδότης - ούτε η πρώτη φορά που το κάνει ο Αμπραμόβιτς με την Ουκρανία…

👉 Όσο τους αφήνουν δεν πρόκειται η Ρωσία να νικήσει οριστικά ακόμα κι αν επικρατήσει στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Aπό Θερσίτη στο Telegram

Δεν υπάρχουν σχόλια: