Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΚΟΤ ΡΙΤΕΡ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΧΑ.

  


Οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να παράσχουν επαληθεύσιμα ιατροδικαστικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους κατά της Ρωσίας σχετικά με τις εξελίξεις στην πόλη Μπούχα, έγραψε στο Twitter ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Αμερικανών Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίτερ.

 

«Όποιος προβαίνει σε ενστικτώδεις κρίσεις από μη επαληθευμένα βίντεο που προέρχονται από μία πλευρά γνωστή για τους  καθαρά προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της χωρίς να περιμένει επαλήθευση την όποια επαλήθευση, μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος», τόνισε, σχολιάζοντας τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ για αμάχους που φέρεται να σκοτώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα.

 

«Μια βασική ιατροδικαστική έρευνα θα απαντούσε σε τρία βασικά ερωτήματα: την ώρα του θανάτου, τον μηχανισμό του θανάτου και αν τα πτώματα μετακινήθηκαν. Ας δούμε αν οι Ουκρανοί παρέχουν επαληθεύσιμα ιατροδικαστικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους», πρόσθεσε ο Ρίτερ.

 

«Ώρα θανάτου. Μηχανισμός θανάτου. Τόπος θανάτου. Απαντήστε σε αυτές τις τρεις ερωτήσεις για κάθε σώμα νεκρού. Μετά αρχίστε να δείχνετε με το δάχτυλο. Μέχρι τότε κυριολεκτικά παραπληροφορείτε», τόνισε ο πρώην επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών.

 

Σύμφωνα με τον Ρίτερ, «σε μια εποχή που η δυτική κοινή γνώμη διαμορφώνεται από μια έντονη επιχείρηση πληροφοριακού πολέμου που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να σταμπάρει τη Ρωσία με αρνητικά χρώματα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι οι αντικειμενικοί παρατηρητές θα περίμεναν την ιατροδικαστική διερεύνηση του θέματος πριν αρχίσουν και καυγάζουν ‘’ένοχος’’».

[----->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: