Ευχολογίων το ανάγνωσμα


ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΟΧΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ!

Σε αυτούς που πανηγυρίζουν για το δήθεν "ιστορικό" βήμα της ψήφισης διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων να θυμίσω πως "υιοθέτηση ψηφίσματος" σημαίνει την υιοθέτηση ενός ευχολογίου χωρίς συγκεκριμένα μέτρα ή συγκεκριμένες ενέργειες που θα καταρτίζουν τον οδικό χάρτη έναρξης και λήξης των όποιων διαπραγματεύσεων, άρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό εργαλείο για την κυβέρνηση και την συστημική αντιπολίτευση ότι - και καλά - "έκαναν το καθήκον τους" απέναντι στο λαό.

Τίποτε περισσότερο. Συμπερασματικά, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όπως και πριν την υιοθέτηση του "ιστορικού" ψηφίσματος!

Η λύση για να ξεκινήσει ουσιαστικά η διεκδίκηση και η πληρωμή των αποζημιώσεων είναι μια και απλή: Εγγραφή των απαιτήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας στον προϋπολογισμό, υπογραφή εκτέλεσης πληρωμής των αποζημιώσεων βάσει της δικαστικής απόφασης για τα θύματα του Διστόμου και άλλων μαρτυρικών πόλεων και διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης που θα καταδεικνύει το αυτονόητο:

Ότι οι..."φίλοι" μας οι Γερμανοί ισοπέδωσαν τη χώρα, κατέσφαξαν το λαό της, καταλήστευσαν τους θησαυρούς της και...δεν πλήρωσαν ούτε μια δραχμή!
Με ευχολόγια και, κυρίως, χωρίς τη βούληση σύγκρουσης...αυγά δεν βάφονται!

Ένα άλλο "ιστορικό" ψήφισμα - ευχολόγιο,παρόμοιο με αυτό των αποζημιώσεων,έχει υιοθετήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο,με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.Αυτό έχει γίνει το 2015 κι έκτοτε...το τηλέφωνο καλεί, αλλά η κυβέρνηση δεν το σηκώνει!

[--->] 


Αν πράγματι θέλεις…κάνεις αμέσως ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία. Και ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράφει για την εκτέλεση της απόφασης δικαίωσης των θυμάτων του Διστόμου.

14 υπουργοί μέχρι σήμερα δεν το κάνανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: