Εικόνες των προσφύγων από την κατάληψη στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε σήμερα και είναι τώρα μαζεμένοι στο Σύνταγμα


Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στο ΣύνταγμαΑποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στο ΣύνταγμαΑποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στο Σύνταγμα


Κάποια δεδομένα των ημερών και η υποκρισία
——-
- Προεκλογικά και όσο πλησιάζουν αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει τα χειρότερα από ότι θα έκανε η ΝΔ για λίγους ψήφους.

- Τα Εξαρχεια έχουν πολλά προβλήματα και όσοι ζούμε στη γειτονιά ξέρουμε καλά τα προβλήματα αυτά, αλλά χάρη των συγκεκριμένων καταστάσεων οι πρόσφυγες (ως εύκολο στόχο) και οι προσφυγικες καταλήψεων θα πληρώσουν για όλα και για τον λογαριασμό όλων, δυστυχώς με την απόλυτη σιωπή και συνοχή της γειτονιάς, των κινημάτων και των ορισμένων οργανώσεων. Ας το θυμόμαστε λοιπόν και αυτό ως μέρος της ιστορίας «των Εξαρχείων που έχει/είχε ιστορία». Οι πρόσφυγες είναι οι τελευταίοι που φταίνε για όσα συμβαίνει στα Εξάρχεια και αυτό επίσης το ξέρουμε / το ξέρουν καλά.

- Ο ρατσισμός στα Εξάρχεια κατά των ξένων/προσφύγων έχει αυξηθεί το τελευταίο περίοδο και αυτό δίνει κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων και στην στοχοποίηση των προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Ξαφνικά η παρουσία των προσφύγων στα Εξάρχεια άρχισαν να ενοχλούν, ξαφνικά οι πρόσφυγες φταίνε για όλα. Ξαφνικά οι καταλήψεις ενοχοποιούνται.

- Η ποινικοποίηση της προσφυγιάς και ταυτόχρονα της αλληλεγγύης, κοινωνικά και πολιτικά έχει περάσει περισσότερα από όσο φανταζόταν η κυβέρνηση και οι αρχές, οπότε, ότι και αν γίνει στα Εξάρχεια, ότι και αν κάνει το κράτος/αστυνομία στο όνομα της ασφάλειας (νόμος και τάξη) προεκλογικά ή για οποίο άλλο λόγο, καμία αντίδραση, δεν θα βρουν μπροστά τους.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, το κίνημα καταλήψεων στέγης, το αίτημα για ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στη αξιοπρεπή διαμονή (όχι στα καμπς αλλά στη πόλη και στα διαμερίσματα) επίκαιρο περισσότερα από ποτέ.

4 εκκενώσεις προσφυγικών καταλήψεων σε 10 ημέρες, γιατί;

Εμείς (ως ευρύτερος αριστερός/αναρχικός και αλληλέγγυος χώρος) τι κάνουμε; Γιατί δεν αντιδράει κανείς; Τελείωσε η αλληλεγγύη μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: