Η γερμανική αστυνομία δεν μπορεί να έχει δικαίωμα παρέμβασης στα ελληνικά εδάφη!



Η Sevil Sevimli ήρθε τον Μάρτιο στην Ελλάδα για συμπαράσταση στη δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Αφού παρακολούθησε τις συνεδριάσεις, ξεκίνησε στις 6 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, με πλοίο μέσω Πάτρας να επιστρέψει στη Γαλλία της οποίας είναι υπήκοος.

Στον συνοριακό έλεγχο που έγινε πριν την επιβίβαση στο πλοίο, όταν ήρθε η σειρά της, αντί να την ελέγξουν οι αστυνομικοί της Ελλάδας, συγκεκριμένα η γερμανική αστυνομία ήρθε από έξω και έλεγξε τις ταυτότητές της. Μετά δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς της Ελλάδας και ζητήθηκε να προχωρήσουν στην προσαγωγή της. Οι αστυνομικοί της Ελλάδας εφάρμοσαν την εντολή αυτή και την προσήγαγαν, στην διάρκεια αυτή κατασχέθηκαν τα έγγραφά της.

Η αιτιολόγηση ήταν ότι είχε υπερασπιστεί τους πολιτικούς κρατουμένους στη Γερμανία, και στη διάρκεια της κινητοποίησης είχε αντισταθεί στην επίθεση της αστυνομίας κατά της κινητοποίησης. Συμπερασματικά, με τη δικαιολογία της αντίστασης κατά των αρχών και τη δήθεν ταυτοποίηση διεύθυνσης, κρατήθηκε για μια μέρα και εμποδίστηκε η επιστροφή της στη Γαλλία.

Πριν την προσαγωγή της, αυτός που ισχυρίστηκε ότι ήταν αστυνομικός της Γερμανίας, την απείλησε λέγοντάς της ‘’αν θέλω μπορώ να δώσω εντολή να σε προσαγάγουν τώρα’’.

Η ελληνική αστυνομία δίνει την πληροφορία ότι θα μετακινηθεί με πλοίο, η γερμανική αστυνομία δίνει την εντολή, η ελληνική αστυνομία την προσαγάγει.
Η ελληνική αστυνομία έχει προσαγάγει την Sevil Sevimli με την εντολή του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Ο ελληνικός λαός έχει πλούσια παράδοση στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και ιμπεριαλισμό. Είναι συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό να παρεμβαίνεις στα εδάφη της χώρας με την εντολή του ιμπεριαλισμού και να επιτρέπεις αυτή την παρέμβαση.

Ενώ η κάθε αστική δημοκρατία υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της δικής της δικαιοσύνης, το ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτό. Έδωσε το δικαίωμα στην αστυνομία του γερμανικού ιμπεριαλισμού να παρέμβει στα δικά του, ελληνικά εδάφη. Είναι το κάλεσμά μας προς τον ελληνικό λαό, να μην επιτρέψει την παρέμβαση του ιμπεριαλισμού στα εδάφη της χώρας, να ξεσκεπάσει τον ιμπεριαλισμό και τις απειλές των συνεργατών του και να πέσουν στο κενό αυτές οι απειλές.

Το να είσαι αγωνιστής, το να ξεσκεπάζεις τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού σε όλη τη γη δεν είναι αδίκημα. Δεν θα υποταγούμε στις απειλές του ιμπεριαλισμού, θα μεγαλώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οτιδήποτε πάθει η Sevil Sevimli θα θεωρήσουμε ως κύριους υπεύθυνους τον γερμανικό και γαλλικό ιμπεριαλισμό. Το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να συνεργάζεται με τους ιμπεριαλιστές.

Το να είσαι αγωνιστής δεν είναι αδίκημα, είναι καθήκον!


Δεν υπάρχουν σχόλια: