Οι φοιτητές ακύρωσαν την ομιλία της υπουργού Ρ.Αντωνοπούλου




Η προγραμματισμένη ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνιας Αντωνοπούλου στο Αγρίνιο δεν έγινε. Ακυρώθηκε από φοιτητές του πανεπιστημιακών τμημάτων που προέβησαν σε δυναμική διαμαρτυρία.

Δεκάδες φοιτητές αιφνιδιάζοντας ακόμη και την Αστυνομία εισέβαλλαν στο χώρο του Επιμελητηρίου γύρω στις 19.00 και κατέλαβαν την αίθουσα από την οποία η υπουργός αρχικά φυγαδεύτηκε και επί δίωρου παρέμεινε αποκλεισμένη στο γραφείο της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, στον ίδιο όροφο. Την εκδήλωση με θέμα «κοινωνική οικονομία και πολιτικές αντιμετώπισης της λιτότητας και της ανεργίας» την οργάνωνε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα» η οποία άλλωστε είχε προσκαλέσει την υπουργό στην πόλη.


Με την κινητοποίηση αυτή οι φοιτητές συνέχισαν τις πράξεις διαμαρτυρίας ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση των τριών τμημάτων του Αγρινίου σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο φοιτητικής μέριμνας (στέγαση- σίτιση) .Οι φοιτητές του τμήματος ΔΠΦΠ εξάλλου ζητούν και τη μετονομασία του σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα με τα υπόλοιπα Τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Οι φοιτητές για ώρα φώναζαν συνθήματα ενώ ανήρτησαν και πανό τόσο στην είσοδο του κτιρίου του Επιμελητηρίου όσο και στην αίθουσα. Πανό που ανέφεραν «καμιά ανοχή στην υποβάθμιση των τμημάτων» και «δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι στις τράπεζες» ενώ στηλίτευσαν την ανακολουθία υποσχέσεων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ.

4 

 Κατά τη διάρκεια της κατάληψης σημειώθηκαν έντονες λεκτικές εντάσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποδοκίμασαν. Στιγμές αντιπαραθέσεων υπήρξαν με παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έντονα αντέδρασαν ότι η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου (φέρεται να χαρακτήρισε κάποιους ως χρυσαυγίτες). Από την πλευρά του ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος συνομίλησε αρκετή ώρα με τους φοιτητές επιχειρώντας να τους κατευνάσει και να κάνει διάλογο μαζί τους συζητώντας επί των αιτημάτων τους.
Οι φοιτητές αποχώρησαν γύρω στις 20.40 από το Επιμελητήριο συνεχίζοντας με πορεία στο κέντρο της πόλης.

e45432e3-3b98-4790-a416-865909dc29b0 Η Αστυνομία από την πλευρά της αντιμετώπισε με διακριτικότητα την παρουσία των φοιτητών αν και μια διμοιρία ΜΑΤ ήταν παραταγμένη έξω από το Επιμελητήριο.
Με αυτόν τον τρόπο έληξε άδοξα η επίσκεψη της κ. Ράνιας Αντωνοπούλου στο Αγρίνιο όπου συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με τον δήμαρχο ενώ το πρωί επισκέφθηκε και το Μεσολόγγι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: