Πάνω από 400 ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στη Ρωσία για να σωθούν



 RIA Novosti/Yulia Nasulina

Περισσότεροι από 400 στρατιώτες της Ουκρανίας κατάφεραν να περάσουν στη Ρωσία. Είναι η μεγαλύτερη, αλλά όχι η πρώτη, περίπτωση λιποταξίας στη Ρωσία από ουκρανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στη στρατιωτική καταστολή του Κιέβου στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συνοριοφυλάκων της Περιφέρειας Rostov, Vasily Malaev, συνολικά 438 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 164 ουκρανοί συνοριοφύλακες, πέρασαν στη Ρωσία το βράδυ της Κυριακής.
Ένας από τους Ουκρανούς τραυματίστηκε σοβαρά κατά την άφιξή του στη Ρωσία. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση.
Όσοι ουκρανοί στρατιώτες δέχτηκαν να μιλήσουν στην κάμερα είπαν ότι  για πρώτη φορά αισθάνονται ασφαλείς εδώ και βδομάδες.
  Η ροή των λιποτακτών από τις τάξεις του Στρατού της Ουκρανίας και της Εθνοφρουράς φαίνεται να αυξάνεται εν μέσω της κλιμάκωσης της βίας στο Ντόνετς και στο Lugansk, όπου το Κίεβο συγκρούεται με τις ένοπλες αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές.

Στα τέλη Ιουλίου 41 ουκρανοί στρατιώτες κατέφυγαν στη Ρωσία για να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Τώρα διώκονται στην Ουκρανία γιατί εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης.Το γεγονός το επιβεβαίωσαν και οι ουκρανικές αρχές