ΟΟΣΑ: Στην Ευρώπη μόνο το 13,3% των νέων πτυχιούχων έχει δουλειά



Το πτυχίο, στην Ευρώπη, φαίνεται ότι δεν βοηθάει τους νέους να βρουν μια δουλειά. Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στους νέους που δημοσιεύτηκαν με την ευκαιρία της  διάσκεψης των πολιτικών υποστήριξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ΕΕ, 'Jobs 4 Europe',που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είναι σαφή: τον Απρίλιο του 2012 στην Ευρώπη, μόνο το 13,3% των πτυχιούχων, κάτω από τα 25, είχε μια θέση εργασίας. Ένα στοιχείο που δεν διαφέρει στις χώρες της Ευρωζώνης, όπου κατά μέσο όρο, μόνο το 13,7% των νέων της ίδιας ηλικιακής ομάδας έχει μια δουλειά. 
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας. 
Στην Ελλάδα, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, τον Απρίλιο του 2012, μόνο το 2% των νέων απόφοιτων είχε μια θέση εργασίας, ενώ στη Ιταλία,το 2,7%. Σε χειρότερη ακόμα θέση είναι η Σλοβακία (1,4%) και η Ουγγαρία (1,6%). Αντίθετα, το πτυχίο φαίνεται ότι ανοίγει τις πόρτες του κόσμου της εργασίας στη Δανία και τις Κάτω Χώρες. Τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στις χώρες αυτές δούλευε, αντίστοιχα, το 42,4% και το 45,1% των νέων πτυχιούχων.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: