Τεράστια κρύπτη όπλων με προορισμό το Ιράν

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Cradle The F” 8mk @oTRi CAM Iraqi authorities confiscate huge weapons cache being smuggled into Iran from Kurdistan Region www.thecradle.co @thecradlemedia"

Σε δημοσίευμά του, το ιρανικό μέσο ενημέρωσης Tabnak δημοσιεύει ρεπορτάζ για μια τεράστια ποσότητα κατασχεμένων όπλων που κατευθύνονταν προς το Ιράν και φέρεται να κατασχέθηκαν από τις ιρακινές αρχές στην πόλη Σουλεϊμανίγια , στα ανατολικά της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν .

 

Σύμφωνα με το Tabnak, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση λαθρεμπορίου όπλων που έχει αποτραπεί μέχρι στιγμής και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης αύξησης του λαθρεμπορίου όπλων προς το Ιράν.

 

Τον τελευταίο καιρό, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν εργάζονται προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη διακίνηση όπλων στη χώρα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν και στο Βελουχιστάν. Τα όπλα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την υποκίνηση βίας κατά των ιρανικών αρχών.

 

Τα όπλα αυτά συνήθως εισέρχονται στο Ιράν μέσω του Ιρακινού Κουρδιστάν και καταλήγουν στα χέρια ταραχοποιών και αυτονομιστικών ομάδων.

 

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον 60 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν.

 

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρώην επικεφαλής της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος παραδέχθηκε ανοιχτά σε συνέντευξή του στις 7 Νοεμβρίου ότι «η ιρανική αντιπολίτευση οπλίζεται πλέον με όπλα ... τα οποία εισάγονται στο Ιράν από την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ». Ο Μπόλτον εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κατάσταση θα οδηγήσει σε «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν.

[----->]


Δεν υπάρχουν σχόλια: