Ο Σκοτ Ρίττερ για το μακελειό στο Κραματόρσκ

 

Χάρτη που απεικονίζει από πού εκτοξεύτηκε ο ουκρανικός πύραυλος Tochka που προκάλεσε το μακελειό στο Κραματόρσκ, δημοσίευσε ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην επικεφαλής στην υπηρεσία πληροφοριών των Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίττερ.

 Οι πύραυλοι Tochka χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είναι και ο μεγαλύτερος χρήστης τους καθώς η Ρωσία έχει αποσύρει τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα και τα έχει αντικαταστήσει με πυραύλους Iskander.

Συγκεκριμένα στο τουίτερ, που δημοσίευσε και την επίμαχη φωτογραφία, έγραψε:

.Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Η ιστορία ελπίζω ότι θα καταδικάσει όλους όσοι παπαγαλίζουν τους ουκρανικούς ισχυρισμούς ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία.

Η μπλε κουκκίδα στην άκρη των τριών βελών είναι η ζώνη πρόσκρουσης. Η συμπαγής γραμμή είναι το αζιμούθιο πτήσης που καθορίζεται από τα συντρίμμια του πυραύλου. Οι διακεκομμένες γραμμές δείχνουν πιθανές ζώνες που αντιπροσωπεύουν το περιθώριο σφάλματος. Η περιοχή από την οποία προήλθε η εκτόξευση είναι 100% ελεγχόμενη από την Ουκρανία.







https://twitter.com/RealScottRitter/status/1512532911391756291?fbclid=IwAR1BUPfRfHf3E9M4_spChcvIa30XgW8XWPTMBTB7uA70C5WvnueVj4_7yvY


Ξένα ΜΜΕ φωτογράφισαν κατά λάθος τον σειριακό αριθμό του πυραύλου στο #Kramatorsk. Πρόκειται για την ίδια σειρά του πυραύλου που έριξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ντονμπάς πριν λίγες μέρες- Ш91565, Ш91566





Δεν υπάρχουν σχόλια: