ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΟΥΡΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 

Από χθες μπήκαν κι οι εκπαιδευτικοί στο χορό: 10 EUR για Rapid test, 40 λεπτά αναμονή στην ουρά, δεκάδες προσπάθειες για να «κατέβει» το πιστοποιητικό από την υπερφορτωμένη πλατφόρμα + οι μετακινήσεις, κι όλα αυτά  Χ δύο φορές τη βδομάδα. Αλλά όπως το rapid test αντικατέστησε το self test, πιθανότατα σειρά έχει το PCR test, και τελικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Έχει περάσει αρκετός χρόνος, δεν υπάρχει κανείς απληροφόρητος σχετικά με την πανδημία, οι καθηγητές είναι μάλλον μορφωμένοι, άρα ο καθένας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να επιλέξει ποια ρίσκα θέλει να πάρει ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του, αλλά ακόμη γενικότερα να αποφασίσει τι θα κάνει ανάλογα με τον τρόπο που καταλαβαίνει τον κόσμο και τη θέση του μέσα σε αυτόν. 

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου τον ιό. ΑΝ το εμβόλιο προστατεύει από κάτι, τότε ίσως μετριάζει τη βαριά νόσηση. Επομένως το "τείχος ανοσίας" δεν πρόκειται να επιτευχθεί ακόμη κι αν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 100% του πληθυσμού. Επομένως δεν μπαίνει θέμα "κοινωνικής ευθύνης" των ανεμβολίαστων όπως υποκριτικά λέγεται. Απόδειξη όχι μόνο το Ισραήλ όπου η αποτελεσματικότητα των εμβολίων βούτηξε από 95% στο 34%, αλλά διαπιστώνεται κι εμπειρικά: οι περισσότεροι ξέρουμε πλέον πλήρως εμβολιασμένους που ασθένησαν και μετέδωσαν τον ιό σε άλλους. Επίσης, τα νοσοκομεία δεν διακρίνουν ανάμεσα σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους, για να μπει κάποιος απαιτείται τεστ.

Είναι ολοφάνερο ότι ο χειρισμός της κατάστασης που βιώνουμε με την τρομακτική πίεση για εμβολιασμούς, με τα Lock downs, κλπ είναι ένα καθαρά πολιτικός που χρησιμοποιεί σαν άλλοθι μια υγειονομική πρόφαση. Μια κυβέρνηση που απέλυσε 35.000 υγειονομικούς (και τους έκοψε την ασφάλιση) δεν πείθει ότι ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών της. Ζούμε έναν βιοπολιτικό εφιάλτη όπου για να κυκλοφορήσουμε, να δουλέψουμε, να αθληθούμε, να κοινωνικοποιηθούμε, πρέπει διαρκώς ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ότι είμαστε υγιείς με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις. Αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αντιδράσουμε σθεναρά.

Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τους κινδύνους των εμβολιασμών και να κάνει ανάλογα τις επιλογές του,  δεν έχει νόημα  η κόντρα εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων, αυτό που  πρέπει να καταδικαστεί είναι η υποχρεωτικότητα.  

Παραθέτω σε αυτό το link μια ανοικτή επιστολή εκπαιδευτικών για το ζήτημα αυτό για όποιον ενδιαφέρεται: 

https://dimobio.gr/?p=1360...

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: