Ενας λαός που αντιστέκεται στην ισοπέδωση του.

 

Την ώρα που οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα έχουν σκοτώσει 103 ανθρώπους εκ των οποίων 27 παιδιά, στην Ιερουσαλήμ, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν περιθάλψει εκατοντάδες τραυματίες Παλαιστινίους, με χτυπήματα από πλαστικές σφαίρες, γκλοπς και δηλητηρίαση από λύματα. Ναι, καλά διαβάσατε, λύματα ή αλλιώς skunk weapon.

Η «βόμβα σκατών» κατασκευάζεται από την ισραηλινή εταιρία Odortec και ρίχνεται από αύρες της αστυνομίας με κανόνια.

Η μυρωδιά θυμίζει νεκρό ζώο ή βόθρο και παραμένει στον ψεκασμένο χώρο μέχρι και βδομάδες ενώ στα ρούχα για μήνες.

Η επαφή με το δέρμα προκαλεί ερεθισμούς, και η κατάποση, συμπτώματα δηλητηρίασης, ναυτία, εμετούς ακόμα και θάνατο.

Πέρα από την χρήση σε διαδηλώσεις, το όπλο χρησιμοποιείται ως μέτρο μαζικής πειθάρχησης, τρομοκρατίας και συλλογικής ευθύνης σε γειτονιές, μαγαζιά ή και σπίτια Παλαιστίνιων που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες.

Το ισραηλινό κράτος εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει ακριβώς το δόγμα του απαρτχάιντ, «κλείνω την μειονότητα σε όλο και μικρότερες και πιο απομονωμένες ζώνες ασφυκτικού ελέγχου και επιτήρησης» (μπαντουστάν), ελέγχοντας πλουτοπαραγωγικούς πόρους, εύφορη γη και νερό.

Αυτή τη στιγμή το «κράτος της Παλαιστίνης» είναι απλά κάποιες νησίδες γης σε μια θάλασσα από ισραηλινά στρατόπεδα, οικισμούς, φράκτες και checkpoint.

Τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ ξεκίνησαν λόγω της επικείμενης έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών από αραβική γειτονιά για να εγκατασταθούν Εβραίοι-Ισραηλινοί έποικοι.

Η πάγια πολιτική του Ισραήλ είναι η βίαιη επέκταση των οικισμών εποίκων και η κατοχή όσο περισσότερης παλαιστινιακής γη με όσο το δυνατόν λιγότερους Παλαιστινίους μέσα.

Η φυλετική βία, η συνεχής απώλεια σπιτιών και γης, η στρατιωτική κατοχή, η ρατσιστική αντιμετώπιση των παλαιστινίων, η μετατροπή τους σε σώματα άξια να λουστούν ακόμα και με σκατά, οι καθημερινές ταπεινώσεις, βασανισμοί και εκτελέσεις, οι εκατοντάδες συλλήψεις και το εμπάργκο κάνουν πιο φανερό από ποτέ ότι:

Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση δυο εθνικισμών, υπάρχει ένας πληθυσμός που αντιστέκεται στην ισοπέδωση του.

#GazaUnderAttack #StopJerusalemExpulsions #SaveSheikhJarrah 

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: