Συρία :Συνεχίζονται οι συγκρούσεις παρά τη Συμφωνία


Χασάκα, κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA- Μονάδες του Συριακού Στρατού δέχτηκαν την Πέμπτη επίθεση από δυνάμεις της τουρκικής κατοχής και από τους μισθοφόρους τρομοκράτες της στην Kowzaliyah και Tal Laban στην Tal Tamer βορειοδυτικά της Hasaka.

Ο δημοσιογράφος της SANA είπε ότι οι μονάδες του στρατού συγκρούστηκαν με δυνάμεις της τουρκικής κατοχής και τους μισθοφόρους των τρομοκρατικών ομάδων που προσπάθησαν να επιτεθούν στο Kowzaliyah και στον Tal Laban στην πόλη Tal Tamer στη βορειοδυτικά της Χασάκα, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής συνέχισαν την επίθεσή τους επί των συριακών εδαφών και κατέλαβαν το χωριό al-Manajir στην περιοχή Tal Tamer, αφού βομβάρδισαν την περιοχή με πυροβολικό και βαριά όπλα.



Εντωμεταξύ στη Νέα Υόρκη, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι επανέλαβε την έντονη καταδίκη της Συρίας  μετά την τουρκική επίθεση στα εδάφη της και απέρριψε κατηγορηματικά τις προσπάθειες του καθεστώτος Ερντογάν να δικαιολογήσει τις εχθρικές πράξεις του με οποιοδήποτε πρόσχημα.

«Η επίθεση παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τα συμφωνηθέντα στην Αστάνα και τις αποφάσεις της συνόδου στο Σότσι περί σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», δήλωσε ο Al-Jaafari στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Συρία.

Πρόσθεσε δε, ότι η τουρκική επιθετικότητα οδήγησε στην κατοχή συριακού εδάφους, το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, και ανάγκασε χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: