Ποινικός Κώδικας #2



Αρθρα 167Α και 168

167Α "Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων", με αυξημένη ποινή. Με βάση το άρθρο αυτό "δημιουργείται μια νέα διάταξη, με την οποία διευρύνεται το αξιόποινο, καλύπτοντας πράξεις αθέμιτης επιρροής, πίεσης ή απειλής, μέσω των οποίων επιχειρεί ο δράστης να επιβάλλει σε δικαστικό λειτουργό, διαιτητή ή ένορκο την ενέργεια πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά του ή την παράλειψη της νόμιμης πράξης ή την ευνοϊκή ή δυσμενή μεταχείριση ορισμένου διαδίκου". 

Δηλαδή και με λίγα λόγια: κίνημα κατά των πλειστηριασμών και οποιοδήποτε άλλο κίνημα με παρόμοια δράση τώρα ή στο μέλλον, η παρουσία μέσα σε δικαστήρια σωματείων ή συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αντίστοιχες δίκες κλπ κλπ θα είναι ....βία! Και να σημειώσω ότι και οι συμβολαιογράφοι είναι μιας μορφής δικαστικά πρόσωπα!

Άρθρο 168 "Διατάραξη δημόσιας λειτουργίας". Εώς και 2 χρόνια φυλάκιση για όποιον εισέρχεται παράνομα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και προκαλεί σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας. 

Στην δεύτερη δε παράγραφο που αναφέρεται στις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις έως και 2 έτη φυλάκιση για όποιον " χωρίς να διαταράξει την κοινή ειρήνη, εμποδίζει αυθαίρετα ή διαταράσσει σοβαρά τις συνεδριάσεις συλλογικού οργάνου συγκροτούμενο σύμφωνα με το νόμο για την διεξαγωγή δημοσίων υποθέσεων."

Με απλά λόγια: το κίνημα κατά των εξορύξεων εδώ στα μέρη μας, που τόσες φορές έχει παραστεί σε Δημοτικά Συμβούλια, οι κινητοποιήσεις εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων πάλι σε συνεδριάσεις Δημοτικών ή Διοικητικών Συμβουλίων κλπ κλπ θα πάει ...κατηγορούμενο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: