Ποινικός Κώδικας #3



Αρθρο 187 ( σκέτο, Α και Β)

σελίδα 80 αιτιολογικής έκθεσης: " Η ουσιώδης αλλαγή στο έγκλημα της τρομοκρατίας είναι η κατάργηση του καταλόγου των αξιόποινων πράξεων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές, όπως συνέβη και με το έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης. Προβλέπεται έτσι ότι τρομοκρατικό έγκλημα μπορεί να είναι οποιοδήποτε κακούργημα ή οποιοδήποτε κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, εφόσον τελείται υπό συνθήκες ή με τέτοιο τρόπο ή σε τέτοια έκταση που να προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα ή για διεθνή οργανισμό και με τους σκοπούς που περιγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο". Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους εκτελεστές ( ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ κλπ κλπ) για το ότι κάποια στιγμή ίσως πολλοί να μπορούν να κατηγορηθούν με τον 187!!!!! 
Ειλικρινά αυτό το "με τέτοιο τρόπο ή σε τέτοια έκταση" μιλάμε είναι η επιτομή της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας!!!!

Παραγραφος 6, άρθρο 187Α: "Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη".

Και αφού η "τρομοκρατική πράξη" πριν έχει οριστεί με τον πιο πάνω ορισμό του 187, εδώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα άρθρα σας στα blog μόνο τραγουδάκια και λουλουδάκια θα βάζετε!

187Β Ποινικοποιείται οποιαδήποτε υποστήριξη, υλική ή σε επίπεδο πληροφοριών, όσων χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές οργανώσεις» ή και «ατομικοί τρομοκράτες», και τιμωρείται με έως 10 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αυτό να ισχύει για τις «εγκληματικές οργανώσεις». Ποινικοποιείται οποιαδήποτε εκδήλωση αλληλεγγύης, με σκοπό την περιθωριοποίηση των χαρακτηριζόμενων κάθε φορά ως ''τρομοκρατών''. Να σημειώσω ότι η ΧΑ είναι ....εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν υπάρχει θέμα με αυτό! Τέρμα οι συναυλίες για την Ηριάνα και τον Περικλή! Τέρμα οι υπογραφές και τα κείμενα για απεργούς πείνας! 

Αλήθεια, φίλοι, συγγενείς θα έχουν κι αυτοί επιπτώσεις; Θα μας το πείτε τώρα ή θα το αφήσετε για έκπληξη;;;;

Ξανά θερμά συγχαρητήρια! Για τις μεγάλες επιτυχίες της κυβερνήσεως και του συστήματος!


Δεν υπάρχουν σχόλια: