Περαστικά κ με έναν πόνο

 Φωτογραφία του Χάρης Ζάβαλος.



Στην Λευκίμμη που λέτε το 2008 αποφασίστηκε να φτιαχτεί ένα ΧΥΤΑ, όπως θα έφτιαχναν στο Γραμματικό κ στην Κερατέα.

Και στις 3 περιπτώσεις οι κάτοικοι αντέδρασαν δυναμικά διότι τα ΧΥΤΑ θα γινόντουσαν χωρίς καμία σοβαρή μελέτη, άκρως επικίνδυνα για την ευρύτερη περιοχή κ θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απο όσα κ καλά θα έλυνε, εξυπηρετώντας την τεράστια μπίζνα των απορριμμάτων που προσπαθούν εδώ κ χρόνια να στήσουν εκάστοτε κυβερνήσεις κ μεγαλοεργολάβοι.

Όλοι θυμόμαστε επίσης τι έγινε στην Κερατέα προσπαθώντας οι κάτοικοι να μπλοκάρουν το εκεί ΧΥΤΑ κ βέβαια την προσκόλληση του τότε αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλοντας να τσιμπήσει καμία ψήφο, έταζε λαγούς με πετραχήλια κ έστελνε την κατοπινή περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στο Γραμματικό να υπόσχεται λύση όταν κ αν αναλάβει αυτή την Περιφέρεια ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Πολυ νερό κύλησε από τότε στο αυλάκι της εξουσίας κ ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε τελικά κυβέρνηση αφού βέβαια επί 5 σχεδόν χρόνια είχε ταξει τα πάντα στους πάντες κ ο Σταθάκης με τον Δραγασάκη γίναν υπουργοί κ η Δούρου περιφερειάρχης.

Πριν λίγους μήνες λοιπόν 20 κλούβες των ΜΑΤ κατέφθασαν στην Κέρκυρα κ κίνησαν για Λευκίμμη γιατί τελικά το κράτος όποια μορφή κ αν υπόσχεται οτι θα πάρει, έχει ένα κ μόνο πρόσωπο. Αυτό της μπίζνες.

Οι συγκρούσεις λοιπόν ξεκίνησαν πάλι απο την αρχή 10 χρόνια μετά κ βέβαια η Δούρου βγήκε στο βήμα στης Περιφέρειας μαλώνοντας όσους αντιδράνε στην κατασκευή ΧΥΤΑ σε Γραμματικό κ Κερατέα δηλώνοντας ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ οτι θα είναι απέναντι πια στους διαδηλωτές κ στις "μαύρες σημαίες" κ να το πάρουν απόφαση οτι τα ΧΥΤΑ θα γίνουν με οποιονδήποτε κόστος.

Στην Λευκίμμη λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια σύγκρουσης του στρατού (στην κυριολεξία) των ΜΑΤ με τους κατοίκους, ένα δακρυγόνο προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή.

Κ έτσι στον μικρόκοσμο του ελληνικού διαδικτύου ένιωσαν διάφοροι κολαούζοι κ έμμισθα τσουτσέκια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την τεράστια ανάγκη να υπερασπιστούν την κυβέρνηση κ να επιτεθούν στους απείθαρχους κατσαπλιάδες κατοίκους οι οποίοι δεν θέλουν να βρεθεί λύση κ δήθεν νοιάζονται για το περιβάλλον ενώ αυτό καίγεται, αποκρύπτοντας προφανώς ποιος προκάλεσε την πυρκαγιά μίας κ τώρα είναι ηθικά τα προς κατάργηση ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν λοιπόν αυτή η δουλοπρέπεια διαφόρων συριζαίων χρηστών σε τουιτερ κ φουμπού επισημαίνετε, τότε ο χρήστης που έχει γλείψει ΠΑΤΌΚΟΡΦΑ τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει μια άνευ προηγουμένου κλάψα ότι στοχοποιείτε από ανώνυμα προφίλ που ρίχνουν λάσπη, ότι όσοι του κάνουν "επίθεση" είναι χρυσαυγίτες κ το αγαπημένο μου, οτι όσοι αντιδρούν εδώ μέσα είναι "επαναστάτες πληκτρολογίου" μίας κ ο ίδιος πια έχει ασπαστεί την θρησκεία του ρεαλισμού κ στην τελική ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΈΤΕ, ξεπατικώνοντας ουσιαστικά όλη την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε η ο κυβέρνηση Σαμαρά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

Περαστικά κ με έναν πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: