Παρεμβάσεις που δεν αποτελούν είδηση.




Οι ΗΠΑ μποϋκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα

του Fabrizio Verde 

Σύμφωνα με τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πάνω από κάθε εκλογική αντιπαράθεση, επικρέμεται μια απειλή: οι φοβεροί και τρομεροί ρώσοι χάκερ ή  οι λεγόμενες ψευδείς ειδήσεις, πάντα ρωσικής καταγωγής. Εν ολίγοις, σύμφωνα με αυτή την αφήγηση, το Κρεμλίνο έχει καταφέρει να ελέγχει τους λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη προκειμένου να πετύχει το πιο ευνοϊκό για τη ρωσική κυβέρνηση αποτέλεσμα.

Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να ισχύει και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα; Σύμφωνα με το teleSUR, φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κάποια παρέμβαση. Εδώ όμως δεν έχουν αναλάβει δράση οι φοβεροί και τρομεροί Ρώσοι αλλά πρόκειται για μια κλασική παρέμβαση των Αμερικανών , που δεν λείπουν ποτέ στη Λατινική Αμερική, την οποία μέχρι πριν από λίγα  χρόνια τη θεωρούσαν ως την πίσω αυλή των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Henri Falcon, πρώην κυβερνήτης της Πολιτείας Lara, δέχθηκε  τον Αμερικανό επιτετραμμένο στη Βενεζουέλα, Todd Robinson. Ο Αμερικανός διπλωμάτης, σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρώην κυβερνήτη, επισκέφτηκε τον Falcon για να του ζητήσει να αποσύρει την υποψηφιότητα του για την προεδρεία .

Κι αυτό, επειδή με την υποψηφιότητα του Henri Falcon , οι εκλογές του Μαΐου αποκτούν αξιοπιστία στη διεθνή κοινότητα , τη στιγμή μάλιστα που οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κινούνται απρόσκοπτα, με την υποστήριξη των συνηθισμένων μέσων ενημέρωσης, για την απομόνωση του Μαδούρο και τη δυσφήμιση των δημοκρατικών διαδικασιών στη Βενεζουέλα.

Ο δεδηλωμένος πλέον ανοιχτά στόχος τους είναι να δημιουργηθεί η βάση για ένα πραξικόπημα όπως έχουν προτείνει επανειλημμένα διάφοροι  αξιωματούχοι των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

Την παρέμβαση των ΗΠΑ στο Καράκας καταγγέλλει έντονα και ο Υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Βενεζουέλας Jorge Rodriguez.  Ο οποίος κατήγγειλε  ότι ο Αμερικανός επιτετραμμένος προσπαθεί να πείσει τον Henry Ramos Allup, τον Manuel Rosales και τον Falcon να μην βάλλουν υποψηφιότητα στις εκλογές.

Κάτι που αποφάσισε να κάνει και το MUD, που συγκεντρώνει τις βασικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.  Μια επικίνδυνη ατραπός για τη δημοκρατική πορεία της Βενεζουέλας, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση θα μπορούσε να προκαλέσει και πάλι ένα νέο κύμα βίας, όπως το 2017.

Όταν ο Falcon ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, το MUD αποφάσισε αμέσως να τον αποβάλει από το συνασπισμό. Ενώ ο πρώην κυβερνήτης πιστεύει ότι αυτή η απόφαση είναι αντιπαραγωγική. Η MUD θα πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές ψηφοφορία αντί να τις μποϊκοτάρει, υποστηρίζει ο Falcon.
Αυτό εξάλλου ζητούσαν σχεδόν όλοι οι βασικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης. Από τον Μαδούρο ζητούσαν να κάνει ένα βήμα πίσω με αντάλλαγμα να σταματήσει η βία και η αιματοχυσία στους δρόμους του Καράκας.

Τώρα, όμως, υπακούοντας στη βούληση της Ουάσιγκτον, η αντιπολίτευση αρνείται να συμμετάσχει στις εκλογές επειδή φοβάται προφανώς μία ακόμα νίκη των επαναστατικών δυνάμεων που εξακολουθούν να απολαμβάνουν μεγάλη λαϊκή στήριξη. Παρά τον σκληρό οικονομικό πόλεμο και το διεθνές μποϊκοτάζ.



Και παρεμβάσεις  σουρεάλ (σαν τα νον πέιπερ του Μαξίμου ένα πράμα)

Πως εξηγεί τη δολοφονία πάνω από 100 δημοσιογράφων στο Μεξικό ο νομπελίστας Μάριο Βάργκας Λιόσα :

 ‘’ Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ελευθερία του τύπου  η οποία σήμερα επιτρέπει στους δημοσιογράφους να λένε πράγματα που πρώτα δεν μπορούσαν να πουν’’. 

Αυτά τα απίστευτα δήλωσε ο γνωστός νομπελίστας σε συνέντευξη του στη γνωστή Μεξικανή δημοσιογράφο  Carmen Aristegui, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: