Κάνουν και οι μεγάλοι ''λάθη''



 

Το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες αντικαθιστά το "Ισραήλ" με τη "Συρία" για να δικαιολογήσει την επιλογή του ακτιβιστή του Ελσίνκι

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία του ακτιβιστή και συγγραφέα Σαμ Χουσεΐνι, που απομακρύνθηκε βίαια από τη συνέντευξη Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τρούμπα στο Ελσίνκι.
 Το κίνητρό του σύμφωνα με το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες,και το κλασικό κόπι πέιστ  που ακολούθησε , που έκανε αμέσως το γύρο του  όσμου, ήταν ότι ο συγγραφέας ήθελε να διαμαρτυρηθεί κατά της «πυρηνικής πολιτικής της Συρίας» και τα πυρηνικά οπλοστάσια Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

 

 


Incredible. This piece is not only totally bias hatchet job,
 but substitutes my statement that I was planning on asking 
about Israel’s nuclear weapons arsenal with “Syria.” It was either
 an obvious slip of the tongue on my part or simple fabrication on
 part of AP. ⁦


Visualizza l'immagine su Twitter
 

Την ειδήση διέψευσε σήμερα ο συντάκτης  του The Nation γράφοντας στο Twitter ότι η πυρηνική πολιτική που έθεσε υπό αμφισβήτηση ήταν αυτή του Ισραήλ. Στο Twitter, ο Χουσεΐνι γράφει με σαφήνεια ότι το πρακτορείο ΑΡ παρερμήνευσε τα λόγια του και ο στόχος του ήταν να μάθει τη θέση του Τράμπ και του Πούτιν σχετικά με το λαθραίο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ. Η ύπαρξη του οποίου δεν έχει ακόμη γίνει επίσημα γνωστή .

 
Σε μεταγενέστερα tweets ο Husseini χαρακτήρισε την κάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου "σκουπίδια"  που διαδόθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με το πιο κλασικό τρόπο του κόπι πέιστ.
 Ο συγγραφέας πρόσθεσε επίσης ότι την απόφαση για την απομάκρυνσή του δεν την πήραν Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως ειπώθηκε αλλά η φινλανδική ασφάλεια.








Δεν υπάρχουν σχόλια: