Έκθεση στην ουκρανική Βουλή για τον «απελευθερωτή» Αδόλφο Χίτλερ


 

«Η ιστορική αποκατάσταση του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου» είναι ο τίτλος ς έκθεσης που εγκαινιάστηκε στις αίθουσες του ουκρανικού Κοινοβουλίου και είναι αφιερωμένη στον απελευθερωτή της χώρας, Αδόλφο Χίτλερ. 

Την έκθεση παρουσίασε ομάδα βουλευτών του ριζοσπαστικού Κόμματος με επικεφαλής τον Γιούρι Σούχεβιτς, γιο του γνωστού Ρομάν Σούχεβιτς  του επικεφαλής της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και της UPA, του ένοπλου βραχίονα της  OUN κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου, ο οποίος και οργάνωσε την έκθεση μαζί με το καναδικό χρηματοδοτικό Ταμείο «Jaroslav Stetsko».

Ως ουκρανικό κράτος, φυσικά, εννοείται η ουκρανική Λαϊκή Δημοκρατία του Σιμόν Πετλιούρα που, παρά το όνομά της, πολεμούσε τη νεαρά Μπολσεβικική Ρωσία και τελικά ηττήθηκε, προς όφελος της Σοβιετικής εξουσίας. Η «αποκατάσταση» αυτού του κράτους έγινε από τους Γερμανούς Ναζί, τους οποίους η έκθεση τιμά ως «απελευθερωτές», εκθέτοντας αντίγραφα εθνικιστικών περιοδικών και εφημερίδων εκείνης της εποχής.

Στην επίσημη πράξη αποκατάστασης, με ημερομηνία 30 Ιουνίου, 1941 η οποία, μαζί με τα πορτρέτα των Στέπαν Μπαντέρα, Γιαροσλάβ Στέτσκο, Εβγένι Κονοβάλετς, και Ρομάν Σούχεβιτς, αποτελεί το κεντρικό τμήμα της έκθεσης, αναφέρεται ότι «το αναγεννημένο ουκρανικό κράτος θα συνεργαστεί στενά με τη μεγάλη εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, η οποία, υπό την ηγεσία του Φύρερ της Αδόλφου Χίτλερ, δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η έκθεση εγκαινιάστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την 75 επέτειο από την έναρξη της επίθεσης που οδήγησε τελικά στη νίκη του Κόκκινου Στρατού στο Κουρσκ, και έσπασε οριστικά τα πλευρά της Βέρμαχτ. Και, για άλλη μια φορά, η έκθεση μας θυμίζει πως ο αποκαλούμενος νόμος του 2015, που απαγορεύει σύμβολα και προπαγάνδα του κομμουνισμού και του ναζισμού, στην πραγματικότητα ισχύει μόνο για τον κομμουνισμό, χωρίς αυτό να ενοχλεί ιδιαίτερα τους δημοκρατικούς προασπιστές του καθεστώτος των πραξικοπηματιών.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που, αν και υποκινούνται από έναν ανάλογο αλλά αντίθετο εθνικισμό, υπενθυμίζουν στους πραξικοπηματίες ουκρανούς πιοι  ήταν και τι είχαν κάνει οι τρομοκράτες του OUN) -UPA ,του Μπαντέρα και του Σούχεβιτς, που τώρα αναγορεύονται  "ήρωες της Ουκρανίας". Με την ευκαιρία της επετείου των σφαγών στη Βόλνιγια τον Ιούλιο του 1943 από τα ουκρανικά SS , η Βαρσοβία απάντησε με ένα ξερό όχι στην πρόταση του Κιέβου για να γιορτάσουν από κοινού την επέτειο. 

Έτσι, στις 8 Ιουλίου, ο Πέτρο Ποροσένκο θα ταξιδέψει στο Σαχρίν, εκατό χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λούμπλιν, για να θυμίσει τους εκατοντάδες Ουκρανούς θύματα του λεγόμενου πολωνικού Στρατού της Κρακοβίας (Armia Krajowa),ο οποίος, σε πολλές περιπτώσεις, ακολούθησε τις ίδιες μεθόδους με αυτές του OUN-UPA, τον Μάρτιο του 1944. Ενώ ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα από την πλευρά του, θα τιμήσει  τους πάνω από 100.000 Πολωνούς της Βόλνιγια που σφαγιάστηκαν από τους Ουκρανούς φιλοναζί.

Η στάση των Πολωνών εθνικιστών απέναντι στους Ουκρανούς έχει σκληρύνει αρκετά το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά το 2014. Και σήμερα, εάν η Βαρσοβία υποχρεώθηκε να συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και να αφαιρέσει αφαίρεσε από την αποκαλούμενη Εθνική πράξη μνήμης το σημείο σχετικά με τις ποινικές ευθύνες όσων αναφέρονται σε ευθύνες της Πολωνίας στο  Ολοκαύτωμα, εντούτοις, έχει διατηρήσει άθικτη την παράγραφο σχετικά με την απαγόρευση της ιδεολογίας των οπαδών του Μπαντέρα και τις ποινικές ευθύνες για όσους αρνούνται το χαρακτήρα γενοκτονίας των σφαγών της Βόλνιγια.

Η αλήθεια είναι ότι ο συμβιβασμός της με τους συμμάχους της αστερόεσσας και το αστέρι του Δαβίδ οφείλεται σε πολύ υλικά κίνητρα (αν δεν το έκανε η Βαρσοβία θα αναγκαζόταν να πληρώσει 300.000.000.000 δολάρια ως αποζημίωση στις εβραϊκές οργανώσεις), αλλά το γεγονός, όσον αφορά την Ουκρανία, παραμένει. Και ενώ όλη η Δύση είχε ξεσηκωθεί ενάντια στον πολωνικό νόμο για το Ολοκαύτωμα, κανείς δεν είπε τίποτα για την ιδεολογία των οπαδών του Μπαντέρα και την ενοχή των ανατολικοευρωπαίων Ναζί . Κανένας, , εκτός από τη Λιθουανία η οποία ως προς την εξύμνηση των Βετεράνων SS της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους Ουκρανούς πραξικοπηματίες.
 
Αναμένονται νέες χειραψίες και φιλοφρονήσεις καθώς και υπογραφές διμερούς συνεργασίας με τους νεοναζί του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: