Μια αναγκαία απάντηση

Μια ακόμα διαμαρτυρία, από την "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών" αυτή τη φορά, προς την εφσυν για δημοσίευση σκίτσου και μια αναγκαία απάντηση.

"Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών / Jewish Community of Athens

Για την Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί προς σκιτσογράφους, ότι δεν μπορεί οποιοδήποτε θέμα να αντλεί δύναμη από εικόνες που έχουν μοναδική αξία στην ιστορία, πόσο μάλλον όταν τέτοιες εικόνες έχουν συνδεθεί με τραγικά γεγονότα. Επομένως δεν μας προκαλεί έκπληξη η δημιουργική φτώχεια της ΕΦΣΥΝ, μας προκαλεί όμως θυμό ότι για ακόμα μια φορά η ιστορία προσβάλλεται. Και μαζί της, αγαπητή ΕΦΣΥΝ, προσβάλλονται άνθρωποι που ζουν ακόμα ανάμεσά μας και που η πύλη του Άουσβιτς ήταν η δική τους προσωπική κόλαση σε καθημερινή βάση. Ντροπή επιτέλους, σεβαστείτε τουλάχιστον αυτούς τους ανθρώπους.

Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών
με 10 μέλη της εν ζωή που περνούσαν καθημερινά την πύλη του Άουσβιτς."

Yiannis Panouια αναγκαία απάντηση.

Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών" είναι κοινότητα που αναφέρεται στο κράτος του Ισραήλ και όχι όπως θέλει να παρουσιάζεται διάδοχος θεσμός εκπροσώπησης των Εβραίων του ολοκαυτώματος.
Εξάλλου το κράτος του Ισραήλ που σφετερίζεται συστηματικά το ολοκαύτωμα ιδρύθηκε μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. (και δεν θα αναφερθώ με αυτή την αφορμή στις σκοπιμότητες της ίδρυσής του στην καρδιά του τόπου της Παλαιστίνης).

Θα γνωρίζει φυσικά η Ισραηλιτική κοινότητα πως στο Αουσβιτς εξοντώθηκαν και χιλιάδες Έλληνες εβραίοι τους οποίους δεν προστάτεψαν διόλου οι θρησκευτικοί τους ταγοί οι οποίοι μια χαρά συνεργάστηκαν με τα ναζιστικα στρατεύματα κατοχής.

Αντίθετα, τους προστάτεψε αυθόρμητα ο ελληνικός λαός όπως μπόρεσε και το ΕΑΜ βοηθώντας τους να βγούν στα βουνά υπό την προστασία του.

Να θυμίσουμε επίσης στην Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών πως στο Αουσβιτς και όλα τα στρατόπεδα θανάτου των ναζι δεν εξοντώθηκαν αποκλειστικά Εβραίοι και πως η κληρονομιά της πολιτισμένης ανθρωπότητας δεν μπορεί να μονοπωληθεί από κανέναν ειδικά και κυρίως από όσους την αποποιούνται πλέον σήμερα με τον πιό βάρβαρο τρόπο απέναντι στον λαό των Παλαιστινίων.

Τέλος, να πληροφορήσουμε την αθώα "κοινότητα" πως οι ναζι δεν τέλειωσαν με τη λήξη του 2ου Π.Π. και πως βρίσκονται πλέον σε θέση ισχύος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη υπό τον μανδύα του νεοφιλελευθερισμού μεθοδεύοντας το τελικό και απόλυτο ολοκαύτωμα των λαών.

Γι αυτά να μας μας πεί τί σκέφτεται η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών γιατί αυτό ακριβώς υποδηλώνει πολύ εύστοχα το παραπάνω σκίτσο το οποίο, όχι τυχαία, έβαλε στο στόχαστρο.

Σιγά να μην σιωπήσουμε.

Και επειδή οι παρεμβάσεις του Ισραηλινού παράγοντα προς την ελεύθερη έκφραση γνώμης στην Ελλάδα έχουν παρελθόν, να θυμηθούμε με αυτή την αφορμή, την εξαιρετική απάντηση του διευθυντή της εφσυν Νικόλα Βουλέλη προς την Ισραηλινή Πρέσβη, σε παλαιότερη παρέμβαση της Ισραηλινής Πρεσβείας στη Αθήνα προς την εφσυν για τα σκίτσα τότε του Μιχάλη Κουντούρη σχετικά με τις εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας, όπου μετείχαν σε μια κινητοποίηση από τις 30 Μαρτίου 2018, γνωστή σε όλους ως «Πορεία της Επιστροφής».
https://www.efsyn.gr/arthro/israil-oi-palaistinioi-kai-emeis
καθώς και το σχετικό άρθρο :
"Η Ισραηλινή Πρεσβεία προσβάλλεται από σκίτσα...
....και όχι από όσα το κράτος του Ισραήλ πράττει ενάντια στους Παλαιστίνιους"
http://www.toperiodiko.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%…/…


Φωτογραφία του Yiannis Panou.

[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: