Το κράτος έχει συνέχεια

Πόρισμα της Δημόσιας Διοίκησης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Σελ. 64-65.
Oικοδ. Άδεια 3742/1980
- Ο έχων ακέραια την ευθύνη της ακρίβειας της σύνταξης του τοπογραφικού διαγράμματος της μελέτης ιδιώτης Μηχανικός, παρέλειψε να αποτυπώσει ως όφειλε στο από Απριλίου 1980 τοπογραφικό διάγραμμα της προς έκδοση οικοδ. αδείας, το διερχόμενο εντός της ιδιοκτησίας ρέμα, κατά παράβαση της υπ’ αριθμ. Ε.37608/5-11-1976 Απόφασης Υπουργού Δημοσίων Έργων (ΦΕΚ 361 Δ/1976), η οποία ίσχυε κατά το χρόνο έκδοσης της αδείας. Αιτήθηκε δε την έκδοση οικοδ. αδείας για την ανέγερση κτιρίου στη θέση όπου διέρχεται το ρέμα και σε μηδενική απόσταση από αυτό.
- Η αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας Αιγάλεω στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκδόσεως της οικοδ. αδείας, δεν μερίμνησε ως όφειλε για την διενέργεια αυτοψίας, κατά παράβαση της υπ’ αριθμ. Ε.37608/5-11-1976 Απόφασης Υπουργού Δημοσίων Έργων (ΦΕΚ 361 Δ/1976).

Αποτέλεσμα των παραπάνω παραλείψεων ήταν να μην διαπιστωθεί από την αρμόδια Υπηρεσία η διέλευση του ρέματος εντός της ιδιοκτησίας και να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για ανέγερση του βιομηχανικού κτιρίου, με τμήμα του ακριβώς επάνω στο διερχόμενο εντός της ιδιοκτησίας ρέμα κατά παράβαση των όρων και των περιορισμών δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδ. αδείας.
Η κατά παράβαση των πολεοδομικών διατάξεων κατασκευή του εν λόγω βιομηχανικού κτιρίου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δομικής παρέμβασης – πίεσης, η οποία αλλοίωσε, υποβάθμισε και κατήργησε την φυσική κοίτη του ρέματος, εμποδίζοντας την ομαλή ροή των υδάτων και επιτείνοντας την επιφανειακή κατάκλυση της γύρω περιοχής από την πλημμυρική απορροή της βροχόπτωσης προς τα κατάντη.

Αυτό το ίδιο κτίριο η περίφημη μελέτη το αντιμετωπίζει ως έτσι:
 Το αφήνει όρθιο και αντ'αυτού αποφασίζει "χάραξη νέας κοίτης και εκτροπή της παλαιάς" του ρέματος. Δηλαδή με απλά λόγια τα λεφτά του κόσμου από τους φόρους τα οποία είναι προορισμένα για την υλοποίηση της μελέτης, θα δοθούν για να σωθεί η ιδιοκτησία που καταπάτησε το ρέμα.
https://geomythiki.blogspot.com/2018/06/2018-2013.html



Φωτογραφία του Δημήτρης Θεοδοσόπουλος. 

[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: