Ισραήλ: :Η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή


 Landscape view of protesters against thick plumes of smoke from burning tires

Την Παρασκευή οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν άλλους τέσσερις Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος της ανατολικής περιμέτρου της Γάζας για τέταρτη συνεχόμενη Παρασκευή στα πλαίσια της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από τις 30 Μαρτίου και αναμένεται να κορυφωθούν στις 15 Μαΐου .
 
Woman hurls stone at Israeli snipers.

Ο 14χρονος Μουχάμαντ Ιμπραΐμμ Αγιούμπ, στη βόρεια Γάζα, είναι το τέταρτο παιδί που πέφτει από ισραηλινά πυρά μαζί με πάνω από 30 Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού  στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, από τις 30 Μαρτίου.
  

 
 



Our initial investigation confirms Israeli forces killed 14-year-old Mahmoud Ibrahim Ayoub in Gaza today around 4:30 pm local time. He sustained a gunshot wound to the head & was later pronounced dead at Shifa hospital.



Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται η στιγμή της δολοφονίας του δεκατετράχρονου.


«Οι τραυματιοφορείς που  απομάκρυναν το σώμα του σκοτωμένου παιδιού είπαν ότι το παιδί πυροβολήθηκε με πραγματικά πυρά στο κεφάλι σε απόσταση 50 μέτρων από το φράκτη χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελούσε απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις», δήλωσε την Παρασκευή  το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για  το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Ο απεσταλμένος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη Μέση Ανατολή Nickolay Mladenov έγραψε στο Twitter  ότι «είναι αισχρό να πυροβολείς μικρά παιδιά» και πρόσθεσε ότι «το επεισόδιο θα πρέπει να διερευνηθεί» 
 


Ισραηλινός Ταξίαρχος επιβεβαίωσε πως όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα πυροβολούν τα παιδιά, το κάνουν εν γνώσεις τους, ακολουθούν σαφείς και συγκεκριμένες εντολές.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Ταξίαρχος Zvika Fogel περιγράφει πώς ένας ελεύθερος σκοπευτής αναγνωρίζει το "μικρό σώμα" ενός παιδιού και του δίνεται η άδεια να πυροβολήσει.

Οι δηλώσεις του Fogel θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως απόδειξη πρόθεσης αν οι Ισραηλινοί ηγέτες δικαστούν ποτέ για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Israelis were captured watching and cheering as their armed forces shot, wounded and killed unarmed protesters.

 Israelis were captured watching and cheering as their armed forces shot, wounded and killed unarmed protesters. Photo:Reuters

Ισραηλινοί συλλαμβάνονται (από το φωτογραφικό φακό) να βλέπουν και να ζητωκραυγάζουν καθώς οι ένοπλες δυνάμεις τους πυροβολούν, τραυματίζουν και σκοτώνουν άοπλους διαδηλωτές. Φωτογραφία: Reuters


Οι άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν την Παρασκευή ήταν ο Ahmad Nabil Abu Aqel, 20 ετών, Ahmad Rashad al-Athamna, 24, και Saad Abd al-Majid Abd al-Al Abu Taha, 29.

Ο Abu Aqel, από την Beit Hanoun στη βόρεια Γάζα, χτυπήθηκε από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του σε διαδήλωση ανατολικά του στρατοπέδου προσφύγων Jabaliya. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δείχνουν ότι μέρος της κορυφής του κρανίου του Abu Aqel τινάχτηκε στον αέρα.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν τον Abu Aqel πριν από τον τραυματισμό





Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρατήρησαν ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι τραυματίες φέρουν «ασυνήθιστα σοβαρά τραύματα από πυροβολισμούς».
«Η τεράστια πλειοψηφία των τραυματιών - κυρίως νεαρά άτομα, αλλά και γυναίκες και παιδιά - φέρουν ασυνήθιστα σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα», αναφέρει η γνωστή ΜΚΟ, σημειώνοντας ότι μερικά από τα σημεία εξόδου των βλημάτων ήταν «μεγέθους γροθιάς».

«Ο αριθμός των τραυματιών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στις κλινικές μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των περιστατικών που  αντιμετωπίσαμε σε όλη τη διάρκεια του 2014, όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση Επιχείρηση «αιχμή προστασίας» στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε η οργάνωση την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: