Γκρες φρανς αλιάνς και ξερό ψωμί

 



  
- Μια χάρη ζητώ μαζί με τη σημερινή μου ταπεινή καλημέρα… Κάποιος να ενημερώσει τα κουνούπια ότι όπου να ‘ναι τελειώνει ο Οκτώβρης, και πρέπει οικειοθελώς να ψοφήσουν.

– Γιατί η στήλη, πιστή στο παλιό καλό σύνθημα, «Μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα» δεν χρησιμοποιεί σκοτώστρες.

– Μας πίνουν το αίμα αδέλφια. Κι όχι με το καλαμάκι, με το μπουρί της σόμπας το ρουφάνε. ΕΝΦΙΑ, Τράπεζες, Δόσεις, Λογαριασμοί… τι να προφτάσω; Δε με γέννησε κι ο Μπόμπολας την έρμη, βιάστηκε να με γεννήσει ο κυρ – Παναγιώτης ο μπογιατζής.

– Μπόμπολας και Ψυχάρης μαζί χρωστούν περί τα 400 εκατομμυριάκια στις τράπεζες. Μια χούφτα εταιρίες χρωστούν πάνω από 10 δις στις τράπεζες και κανείς δεν ξέρει πόσα στο δημόσιο. Και τρέχα εσύ κυρ-Παναγιώτη, να πληρώσεις την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για να σωθεί η χώρα…

– Κι αν έχεις και κανένα στεγαστικό – κόκκινο από τη ντροπή του – δάνειο, το νου σου. Έξωση δεν θα κάνουν στον ΔΟΛ, σε σένα θα κάνουν. Και θα ‘ναι «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψα» τα ξένα funds. Ξέρει η «Αριστερά» απ’ αυτά…

– Και στην τελική τι είναι αυτό το «Χαμόγελο του Παιδιού» για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ; Τι προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας; Στείλτου μωρέ ένα μπιλιετάκι 43.000 για φέτος να μαζέψουμε κανένα φράγκο.

– Να ‘χουμε να κεράσουμε και τον Φρανσουά άμα ματαξανάρθει. Γιατί θα ματαξανάρθει να ‘στε σίγουροι. Αν συνεχίσει να πέφτει κι άλλο η δημοτικότητά του στη Γαλλία – κάτω από το 20% είναι ήδη – μπορεί να εγκατασταθεί και μόνιμα στο παλιό σπίτι του Αλέξη στην Κυψέλη.

– Είμαστε large χώρα όμως. Σφυρίδα στο φούρνο στο Προεδρικό μέγαρο και μετά τζαζ και λευκό κρασί. Πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μια ντομάτα -ούτε καν γεμιστά- για μια πενταμελή οικογένεια προτείνει γενναιόδωρα ο Θηβαίος.

– Έχεις και τον Κουρή που ζητάει να τα δώσουμε όλα στους Γάλλους, ακόμα και τζάμπα για να ξεκινήσει η ανάπτυξη…

– Όχι και τσάμπα ρε σύντροφε. Να πληρώσουν κατιτίς συμβολικά. Αλληλεγγύη όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, δεν υποσχέθηκε ο Φρασνσουά;. Όταν γυρίσει σπίτι του με το καλό, να μας στείλει 20 τόνους παξιμάδια να ‘χουμε να πορευόμαστε.

– Γκρες φρανς αλιάνς και ξερό ψωμί μωρέ… Όχι παίζουμε 

[--->]