Με προθυμία και ενθουσιασμό

«Από τη ‘φάρσα’ Σημίτη το 2003, στην ‘τραγωδία’ Τσίπρα, το 2015»

  •  
  • Σχόλιο του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας  Νίκου Χουντή για τις επευφημίες του κ. Γιούνκερ προς τον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό.
«Ο Κανονισμός του Δουβλίνου, που υιοθετήθηκε επί ελληνικής Προεδρίας το 2003, με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, που είναι εναντίον των προσφύγων, ενώ πλήττει και τα ελληνικά συμφέροντα, τον οποίο όλα τα ελληνικά κόμματα ζητούν να καταργηθεί, παρουσιάστηκε ως τεράστια ελληνική επιτυχία για την οποία δέχθηκε συγχαρητήρια ο τότε Πρωθυπουργός και εύφημο μνεία από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
Όπως χτες ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης, έτσι και σήμερα στο Ευρ. Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιούνκερ, αλλά και άλλοι, μοίρασαν αφειδώς επαίνους στον ‘Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος με προθυμία, ενθουσιασμό και αφιλοκερδώς, υπέγραψε ό,τι του ζητήσανε. Η ενέργεια του Έλληνα Πρωθυπουργού νεκρανάστησε τον Κανονισμό του Δουβλίνου, με αποτέλεσμα η χώρα μας να γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων στο οποίο καλείται να παίξει επιπλέον και το ρόλο του χωροφύλακα».