Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η πρωθυπουργική καρέκλα


Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η πρωθυπουργική καρέκλα
Με αφορμή την συμφωνία για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου ίσως την  απάντηση δίδει  η  πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρωθυπουργός. Η αποφαση , που προφανώς απηχουσε την άποψη του , μεταξύ των άλλων προέβλεπε:
 
"...Θέτουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί, με αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων και των καταθετών. Ιδρύουμε δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού με αντικείμενο την αγροτική πίστη, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη.
 
Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσματικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δημόσιο τομέα νέου τύπου.
 
Σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και θα διεκδικήσει ριζικό επανακαθορισμό της στρατηγικής στο ζήτημα του εθνικού δικτύου σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες. Ειδικότερα : επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και διεκδίκηση από τους παραχωρησιούχους των χρηματικών οφειλών στο δημόσιο, καθώς και δημιουργία δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο για τη συνέχιση των έργων επέκτασης, βελτίωσης και συντήρησης των οδικών δικτύων..."
 
ΥΓ1: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η Ομορφιά της καρέκλας.
ΥΓ2 : Η φωτό απο το επαναστατικό παρελθόν του πρωθυπουργού όταν διαμαρτύρονταν στην Τζένοβα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση